Antena satelitarna z dekoderem czy bez?

Widziałeś ostatnio jakiś ciekawy film w kinie czy TV? A może nie wiesz na co zabrać dziewczynę do kina? To dział dla Ciebie!

Postprzez k23 » 7 lip 2009, o 19:48

Witam
Chcę kupić antenę satelitarną ale nic o tym nie wiem bo dotychczas używałem zwykłej.
Chodzi o to że nie wiem czy w ogóle kupić bo ktoś twierdzi że taka antena nie działa bez dekodera. Z kolei o dekoderze mówią że trzeba mieć umowę z jakimś dostawcą jak np polsat i on daje kartę a bez niej jest do niczego. Tylko że ja chcę tylko lepszą antenę i więcej programów a na abonamenty itp umowy nie mam kasy :thumbdown: ;/ .

Jak ktoś ma taką antenę to niech napisze czy da się oglądać bez wywalania kasy na dodatkowe abonamenty itp umowy czy też lepiej se odpuścić taką antenę.
Ewentualnie proszę napisać czy da się tak żeby płacić np 30zł miesięcznie. Dodam że uwielbiam hypera discovery i jetix oraz tvp1 2 polsat tv4 i tvn.
k23
Gosc

Reklama

Re: Antena satelitarna z dekoderem czy bez?

Postprzez shwungistka » 7 lip 2009, o 21:09

ja mam telewizje na karte. Doładowuje sie ja jak telefon
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Postprzez k23 » 9 lip 2009, o 17:01

Nie pytam co kto ma tylko czy bez dekodera będzie działać.
k23
Gosc

Postprzez shwungistka » 11 lip 2009, o 03:04

Sorry ale jak sobie wyobrażasz że bez dekodera będzie ci działać? Chyba nie podepniesz anteny bezpośrednio do tv
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Postprzez k23 » 12 lip 2009, o 17:42

Jak zwykłą antenę się daje to czemu i tej nie? Przecież antenę się podłącza do tv prawda?
k23
Gosc

Postprzez shwungistka » 12 lip 2009, o 20:44

Dobrze to sobie podłącz.

Zastanawiałeś się kiedyś dlaczeko to się nazywa dekoder?
Sygnał leci z satelity zakodowany i dekoder go "rozkodowuje"
shwungistka
vc Prezes

Postprzez Theak » 6 wrz 2009, o 17:18

niestety bez dekodera działać Ci nie będzie, ale za 30zł na miesiąc na pewno kupisz jakiś abonament, to nie jest aż tak drogie
Czary, Zaklęcia i Magia - serwis internetowy o magii TajemniceMagii.pl
Theak
Gosc

Postprzez duÅ›ka176 » 20 lip 2010, o 15:47

Ej, a możecie mi owiedzieć, czy do takiego dekodera http://www.profan.com.pl/sklep/k1,1/k2,4,tunery_satelitarne/id,192,digit_s2.html jest potrzebna taka antena-talerz? Czy jakas inna?
duśka176
Gosc

Postprzez leaf_woman » 23 lip 2010, o 20:28

Jeśli chcesz mało płacić i nie wiązać się umową to kup sobie starter na telewizję na kartę. Z tego co się orientuję, to jeszcze niedawno było tak, że bez doładowywań miałeś możliwość odbioru kilkunastu stacji FTA. Bez doładowań masz oczywiście TVP i tvn. Ale lepsze kanały w pakiecie podstawowym masz wersji telewizja na kartę HD, z tym, że tu musisz mieć od nich dekoder. Bez dekodera to co chcesz obejrzeć?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Postprzez grzechu01 » 30 wrz 2010, o 17:39

Witam! Jeśli kupować antenę satelitarną, która ma być dobrej jakości i nie za droga to polecam markę Televes. Sam posiadam coś takiego: http://www.atrmedia.pl/galeria/galeria11.jpg - od 3 lat zero problemów, a sygnał jest bardzo dobry.

Oczywiście do tego musi być dekoder. Bez dekodera to można odbierać tylko ze zwykłej anteny, na której będziesz miał kilka kanałów. No ale w razie czego dekoder też można kupić za grosze - na allegro chodzą za kwoty nawet od 50 zł.

Ktoś powyżej dobrze poradził ze starterem tnk. Za darmo będziesz mieć kilkanaście kanałów w dobrej jakości, a za opłatą (10 zł mieś wychodzi) kilka dodatkowych - np. Kino Polska, Discovery itp.
grzechu01
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Film

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników