Co aktualnie czytacie

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez Salomea » 1 paź 2011, o 23:53

Dajesz słowo, że dobra? Ostatni raz jak ktoś mi coś polecił (a było to "Wahadło Foucaulta") to tak średnio powiem - na pewno nie jest to książka, którą się czyta łatwo i szybko, stąd też i moje pytanie. W sumie Hanka Bielicka to dla mnie kobieta legenda. Była niesamowita i boję się sięgnąć po książki o niej, bo ciężko mi sobie wyobrazić jakimi słowami można ją opisać i jej życie - w tym sensie że nie ma takich słów :) Chociaż z ciekawości w wolnej chwili może też po nią sięgnę. :)
Riders on the storm...
Salomea
Gosc

Reklama

Re: Co aktualnie czytacie

Postprzez paradis » 11 paź 2011, o 21:50

Czytam sobie teraz fajnÄ… fantasy "Dar" Alison Croggon.
paradis
Gosc

Postprzez czytam-ona » 13 paź 2011, o 20:52

Jestem pochłonięta aktualnie Umberto Eco "Tajemniczy płomień królowej Loany" jak byłam scpetycznie nastawiona do niej tak jestem przy końcu i napewno wróce do niej niedługo. Fabuła utworu koncentruje się wokół wydarzeń związanych z Yambo. W wyniku udaru mózgu stracił on pamięć dotyczącą własnej przeszłości, zachowując przy tym sprawną pamięć o wydarzeniach historycznych, dziedzictwie kulturalnym. Bohater wyrusza w poszukiwaniu za swoją przeszłością do rodzinnego miasta.
Åšwietna, polecam!
czytam-ona
Gosc

Postprzez Salomea » 14 paź 2011, o 23:36

A o "Tajemniczym płomieniu królowej Loany" to aż wstyd się przyznać, ale nie słyszałam. Jeżeli jest faktycznie tak dobra, jak ją opisujesz i zachwalasz to może się skuszę. Chociaż przyznam, że ta Hanka Bielicka mnie mocno zaintrygowała, więc niestety chyba Eco (jako dżentelmen) będzie musiał ustąpić pierwszeństwa damie :)
Riders on the storm...
Salomea
Gosc

Postprzez czytam-ona » 17 paź 2011, o 00:09

To koniecznie:). Może i ja się skuszę?:)
Słyszałam też, że audiobook - "Imię Róży" jest bardzo dobry właśnie Umberto Eco. Czytany przez Krzysztofa Gosztyłę najlepszy dostępny audiobook. Muszę się skusić koniecznie:). Jakaś odmiana od trzymania książki w ręku. Także moim następnym czytadłem będzie audiobook albo właśnie to co Ty będziesz czytać:).
czytam-ona
Gosc

Postprzez prion » 17 paź 2011, o 14:26

Ja w tej chwili poszukuję jakiejś psychologicznej literatury, mogą być tam jakieś uczucia, rozmyślania. Jakby ktoś miał coś ciekawego do polecenia to będę wdzięczny. Kiedyś podobał mi się Coelho ale teraz już mi przeszło. Obecnie to jestem zagłębiony w literaturę naukową- ekonomiczna :)
prion
Gosc

Postprzez smif&wessun » 17 paź 2011, o 15:19

Aktualnie zaczytuję się w Grzechotce bardzo ciekawy thriller, trzyma w napięciu jak mało która książka, którą ostatnio czytałem.
smif&wessun
Gosc

Postprzez cytryna » 21 paź 2011, o 15:11

Czytam teraz powieść fantasy "Dar" Alison Croggon.
cytryna
Gosc

Postprzez czytam-ona » 15 lis 2011, o 00:32

Kupiłam nowość Eco - "Cmentarz w Pradze" i zaczęłam czytać. Narracja świetna a główny bohater to barwna postać. Książka inna niż poprzednie książki Eco, ale bardzo wciągająca. Ktoś kto uwielbia opisy to z pewnością tutaj będzie usatysfakcjonowany. To kryminał/przygoda/historia w jednym.
czytam-ona
Gosc

Postprzez BaÅ›ka92 » 21 sty 2012, o 22:37

obecnie czytam "Proroctwo Oriona na rok 2012". świetna ksiązka..czlowiek tak ciekawie opisuje przeszłość itd. polecam :)
Baśka92
Gosc

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Literatura

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]