Czekoladovo

Jesteś urodzonym kucharzem? A może lubisz pichcić coś dla siebie i dla swojej kobietki?
Podziel się z innymi ulubionymi przepisami. Jak to mówią ?przez żołądek do serca?

Postprzez leaf_woman » 21 lis 2011, o 22:54

No to jak to jest z tym słodkim przysmakiem. Zdrowe czy nie? Jakie czekolady lubicie, kupujecie i na co zwracacie uwagę wybierając czekoladę? A może wśród was są zwolennicy gorącej czekolady.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Reklama

Re: Czekoladovo

Postprzez kaaphilus » 23 lis 2011, o 15:21

ja lubię każdą czekoladę, oprócz tej z bakaliami, więc jak nie ma bakalii - to jest git ;)
kaaphilus
Gosc

Postprzez stopklatka » 23 lis 2011, o 22:00

Ha, ja też nie lubię bakalii :) A czekoladę samą w sobie bardzo. A gorącą to już w ogóle. Nawet sama nauczyłam się przyrządzać taką, jaką lubię, bo czasem to sprzedają jakieś kakao albo budyń zamiast czekolady. A lubię najbardziej mleczną i białą.
stopklatka
Gosc

Postprzez sinos » 7 gru 2011, o 16:54

Ja lubię białą :)
sinos
Rekrut

Postprzez leaf_woman » 16 gru 2011, o 18:33

Biała czekolada jest dla mnie za bardzo sztuczna i jeszcze nie jadłam takiej by mi smakowała. Moje ulubione to z bakaliami, szczególnie jeśli są w niej duże całe orzechy. Do najsmaczniejszych mogę zaliczyć gorzkie z lindt np. z chilli albo 80% gorzka. Albo ostatnie moje smakowe odkrycie Fyi czekolada sensualna. A gorącą czekoladę kto lubi?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Postprzez waszka » 31 gru 2011, o 14:55

leaf_woman napisał(a): Albo ostatnie moje smakowe odkrycie Fyi czekolada sensualna.

Ha, ha, ha sensualna czekolada? Ja przepraszam ale niektóre określenia produktów, nazewnictwo zupełnie mnie rozwala. Nazwy FYI kompletnie nie kojarzę. W almie kupię? Czy to czekolady takie jak lindt?

leaf_woman napisał(a): A gorącą czekoladę kto lubi?

Ja! Bardzo, swego czasu chodziłam do Wedla na gorącą pyszną czekoladę.
waszka
Gosc

Reklama

Powrót do Kulinaria

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]