Dla tych co nie lubiÄ…

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez gosiagosia » 2 sie 2010, o 11:32

Szczerze to nie czytam może jedynie gazety
gosiagosia
Rekrut

Reklama

Re: Dla tych co nie lubiÄ…

Postprzez Szpila » 12 wrz 2010, o 12:59

Gazety tez czytam, ale książka to zupełnie co innego.
Szpila
Rekrut

Postprzez Darcy » 5 lis 2010, o 19:38

A dlaczego nie czytasz? Przeciez z pewnoscia zainteresowalby Cie jakis temat, niektore ksiazki to jakby przedluzenie lub zbior felietonow z gazety. Moze jakas ciekawa biografia na poczatek albo ksiazka o jakims kraju, co Cie interesuje.
Darcy
Gosc

Postprzez Darcy » 5 lis 2010, o 19:45

A dlaczego nie czytasz? Przeciez z pewnoscia zainteresowalby Cie jakis temat, niektore ksiazki to jakby przedluzenie lub zbior felietonow z gazety. Moze jakas ciekawa biografia na poczatek albo ksiazka o jakims kraju, co Cie interesuje.
Darcy
Gosc

Postprzez Typ1 » 12 lis 2010, o 13:20

To może chociaż literatura specjalistyczna? Poradniki?
Typ1
vc Prezes

Postprzez Royal Hostel » 24 lis 2010, o 05:49

Ja lubię czytać ale tylko gazety i czasopisma, ogólnie książek nie lubię czytać chociaż wydaje mi się że jakbym znalazł jakiś ciekawy tytuł to bym przeczytał. A dlaczego nie czytam po pierwsze nie mam aż tak dużo czasu na to a po drugie to przez nasz system edukacji który narzuca nam często nudne i nieciekawe lektury do czytania odstraszając tym samym uczniów od czytania książek. Na szczęście teraz studiuje i poza książkami przedmiotowymi nie jestem zmuszany do czytania niczego więcej.
Royal Hostel
Gosc

Postprzez Jantar » 23 sty 2011, o 04:16

Nie zrzucaj winy na system edukacji. Tak naprawdę na to, czy ktoś czyta, czy nie, wpływ ma wiele czynników, np. wiek, w którym nauczyłeś się czytać, postawa rodziców, czy zachęcali cię do czytania, czy w domu były książki i szacunek do nich itp...
Trudno mi zrozumieć takie osoby które nie lubią czytać, bo ja czytam książki od małego, to dla mnie równie naturalne jak to, że oddycham. Książki zawsze stanowiły i będą stanowić ważną część mojego życia. A czas na czytanie zawsze można znaleźć, brakiem czasu przeważnie tłumaczą się osoby, które mnóstwo czasu spędzają przed telewizorem/komputerem- czy nie można części tego czasu przeznaczyć na czytanie?
Jantar
Gosc

Postprzez kasia147 » 30 sie 2011, o 22:50

zgadzam sie z toba Jantar.;) po pierwsze czytajac ksiazki pobudzasz wyobraznie a to sie zawsze przyda, po drugie jak ksiazka jest ciekawa to najlepszy sposob zeby sie zrelaksowac, oderwac na chwile od problemow, po trzecie z kazdej ksiazki czegos sie mozna nauczyc, po czwarte... tak mozna wymieniac i wymieniac. ja widze same plusy, ale jak nie lubisz to nie lub dalej ;)
Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał! ;)
kasia147
Gosc

Postprzez bekanamaxa.pl » 31 sie 2011, o 17:57

ja czytam ksiazki i gazety np newsweek
jeśli masz słabe nerwy to nie wchodź tu---> http://bekanamaxa.pl/
bekanamaxa.pl
Gosc

Postprzez frezja » 10 wrz 2011, o 18:09

To proponuję sięgnąć po którąś z książek Ricka Riordana. Kroniki Rodu Kane, a w nich "Czerwona piramida' i "Ognisty tron" są rewelacyjne;-)
frezja
Gosc

Reklama

Powrót do Literatura

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]