Dzisiejsza pychotka

Jesteś urodzonym kucharzem? A może lubisz pichcić coś dla siebie i dla swojej kobietki?
Podziel się z innymi ulubionymi przepisami. Jak to mówią ?przez żołądek do serca?

Postprzez amiga » 27 sie 2011, o 21:05

Co dzisiaj zrobiliście dobrego na obiad lub ogólnie niezależnie od pory dnia, możesz zdradzić tajemnicę? może ktoś z nas skorzysta z twojego pomysłu? Zapraszam
cafewoman.iscool.pl
amiga
Gosc

Reklama

Re: Dzisiejsza pychotka

Postprzez pasjonatka » 3 wrz 2011, o 20:49

Witaj! Wiesz co, ja np.bardzo lubię warzywa na patelkę.To niestety jest mrożonka,ale przepyszna.Czasami kupuję rybę i też przekładam ją różnymi warzywami i tak duszę na wolnym gazie.Albo ziemniaki pokrojone w plasterki i przekładam warstwam i - warstwa ziemniaków,warstwa mielonego mięsa,warsztwa ziemniaków,warstwa mielonego mięsa,a na wierzch posypuję utartym żółtym serem.Oczywiście na spód daje oliwę i też troszkę na wierzch margazyny i 1/2 kubka wody,potem to wszystko duszę na wolnym gazie.Jest też bardzo dobre.Smacznego i pozdrawiam. :wave:
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez leaf_woman » 21 lis 2011, o 22:48

Smaczne ale dość tłusto... a ja ostatnio omijam złe tłuszcze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Postprzez pasjonatka » 24 lis 2011, o 17:40

To nie jest tłuste,bo smażę na oliwie z oliwek,a nie oleju.Oczywiście jeśli nie chcesz wcale serem żółtym nie musisz posypywać.Jest naprawdę dobre,a mięso niestety wiepszowe,zresztą też zależy od każdego jakie dać mięso,byle mielone.Narka!.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez waszka » 31 gru 2011, o 14:58

pasjonatka napisał(a):wiepszowe

Z jakiego to zwierzaka?
Wieprzowina ciężka jest, aby była smaczna i miękka konieczna jest długa obróbka. Moja pychotka to tarta z dorszem po beszamelem z porem. :)
waszka
Gosc

Reklama

Powrót do Kulinaria

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]