gdzie pracujecie?

W tym dziale dyskutujemy o zarabianiu, biznesie, pracy ...

Postprzez Monika » 26 lis 2008, o 20:10

gdzie pracujecie w czasie teraźniejszym?:) czy lubicie to co robicie?czy polecilibyście innym żeby wybrali taką pracę jak wy?
ja obecnie pracuje w barze w klubie studenckim który jest pod moim akademikiem w którym mieszkam obecnie;P,jestem barmanką..no i co moge powiedziec..praca dorywcza..bo studiuję dziennie ale mam trochę luzu bo to ostatni rok w którym będę broniła inżyniera.a co jeszcze do pracy...fajnie jest z jednej strony..bo poznaje nowych fajnych ludzi,jest zawsze z kim pogadać...ale z drugiej strony jak mi non stop palą fajki przy barze to ciuchy i wogóle cała ja...chyba nie musze tłumaczyć co;P
no ale to praca którą traktuję jako zabawę no i dodatkowy grosz do kieszeni "biednego studenta" ..bo kokosów nie zarabiam;P
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Reklama

Re: gdzie pracujecie?

Postprzez Jarek » 27 lis 2008, o 00:08

Ja jestem rozliczeniowcem na budowach dróg w Elblągu :) Wcześniej rozliczałem roboty mostowe na budowie drogi ekspresowej S22 Elbląg - Granica Państwa. Moja praca polega na rozliczaniu rzeczowo-finansowym budów, a mam ich kilka. Rozliczam wynagrodzenie podwykonawców i moją firmę na podstawie rzeczywiście wykonanych robót. Prowadzę korespondencję z Inwestorem i Podwykonawcami. Tworzę dokumentację budowy. Jednym słowem jestem prawą ręką kierownika budowy od papierkowej roboty. Ostatnio dodali mi obowiązki specjalisty d/s jakości i środowiska. Lubię swoją pracę, ale czasem ma się dość siedzenia za biurkiem. Często jestem na budowie i wykonuję obmiary robót. Taka duuża praktyka w czasie moich studiów:P
Jarek
Kapitan

Postprzez serojad » 6 gru 2008, o 04:03

a ja szukam pracy. Jestem do Technikum żywienia i ni z ząb nie mogę jej znaleźć tylko dlatego, że nie widzę siebie w sklepie z ciuchami..
.
serojad
vc Prezes

Postprzez Monika » 6 gru 2008, o 15:21

serojad napisał(a):a ja szukam pracy. Jestem do Technikum żywienia i ni z ząb nie mogę jej znaleźć tylko dlatego, że nie widzę siebie w sklepie z ciuchami..

a próbowałaś w szpitalu?jak dobrze umiesz układać diety i interesuje Cię to myślę że dużego problemu z zatrudnieniem nie będzie.
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez serojad » 11 gru 2008, o 05:35

A wiesz, że nawet nie myślałam o tym. Może dlatego, że jestem z dala od służby zdrowia i omijam ich szerokim łukiem :) Aczkolwiek po kierunku, porozglądam się z pewnością :)
.
serojad
vc Prezes

Postprzez stalker » 11 gru 2008, o 16:55

Mam pytanie a co technik zywienia potrafi,co masz po takiej szkole oprocz tytulu technika.
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez Monika » 11 gru 2008, o 18:40

stalker napisał(a):Mam pytanie a co technik zywienia potrafi,co masz po takiej szkole oprocz tytulu technika.

jeżeli o mnie chodzi to ja jestem po LO...i nie mam tytułu technika..na razie jestem bez tytułu;P
ale w czerwcu będę miała tytuł inżyniera :grin: a co taki inżynier może robić...hmmm..jest bardzo dużo opcji..to zależy od specjalności jaką się wybrało...chociaż niektórzy nie pracują w swojej specjalności..ja jestem na specjalności mleczarstwo :grin:
i jak uzyskam tytuł inżyniera mogę pracować w zakładach mleczarskich na stanowiskach laboratoryjnych,jak również na hali produkcyjnej doglądając procesów technologicznych ponieważ teraz w zakładach automatyzuje się proces produkcji żeby wyeliminować zanieczyszczenia pochodzące od ludzi...mogę też pracować w zakładach mięsnych,w przetwórstwie roślinnym (np.w Kubusiu),w zakładach piwowarskich :grin: jak również w sanepidach, w szpitalu,w szkolnictwie jako nauczyciel:)
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez stalker » 11 gru 2008, o 18:53

Monika napisał(a):
stalker napisał(a):Mam pytanie a co technik zywienia potrafi,co masz po takiej szkole oprocz tytulu technika.

jeżeli o mnie chodzi to ja jestem po LO...i nie mam tytułu technika..na razie jestem bez tytułu;P
ale w czerwcu będę miała tytuł inżyniera :grin: a co taki inżynier może robić...hmmm..jest bardzo dużo opcji..to zależy od specjalności jaką się wybrało...chociaż niektórzy nie pracują w swojej specjalności..ja jestem na specjalności mleczarstwo :grin:
i jak uzyskam tytuł inżyniera mogę pracować w zakładach mleczarskich na stanowiskach laboratoryjnych,jak również na hali produkcyjnej doglądając procesów technologicznych ponieważ teraz w zakładach automatyzuje się proces produkcji żeby wyeliminować zanieczyszczenia pochodzące od ludzi...mogę też pracować w zakładach mięsnych,w przetwórstwie roślinnym (np.w Kubusiu),w zakładach piwowarskich :grin: jak również w sanepidach, w szpitalu,w szkolnictwie jako nauczyciel:)

Inzynier ma droge otwarta i stanowisko kierownicze zapewnione to wiem ale chodzi mi o technika jaka on ma praktyke,co umie robic.Skonczyl szkole,jest technikiem zywienia i co?tak jak do mnie przyszedl chlopak po technikum i chcial prace w restauracji,pytam czy mu zmywak odpowiada a on mi mowi,ze jest technikiem a ja i co z tego jak nic nie umiesz zrobic,nic nie przygotujesz w kuchni nie masz szans od tego jest szef kuchni i kucharze na front cie nie dam bo nie umiesz i nie znasz zasad obslugi klienta.
To ja pytam co taki technik umie robic po takiej szkole.
stalker
Weteran

Postprzez Jarek » 12 gru 2008, o 04:58

Oj. Nie czepiaj się.. Na pewno - pod warunkiem, ze się czegoś uczył - ma jakąś wiedzę teoretyczną. W praktyce pewnie nie wiele pokaże podczas pierwszych dni zmagań z pracą. Ale uwierz, że jeśli na prawdę coś z tego technikum wyniesiesz, pracujesz w branży - to ta wiedza zaprocentuje. Będąc mało skromnym - wiem to po sobie. W 8 klasie podstawówki zaparłem się, ze nie pójdę do LO. Nie żałuję że poszedłem do technikum i rok dłużej czekałem do matury. Bo mam pracę, studiuję i podoba mi się to, co robię.
Jarek
Kapitan

Postprzez stalker » 12 gru 2008, o 05:09

Jarek napisał(a):Oj. Nie czepiaj się.. Na pewno - pod warunkiem, ze się czegoś uczył - ma jakąś wiedzę teoretyczną. W praktyce pewnie nie wiele pokaże podczas pierwszych dni zmagań z pracą. Ale uwierz, że jeśli na prawdę coś z tego technikum wyniesiesz, pracujesz w branży - to ta wiedza zaprocentuje. Będąc mało skromnym - wiem to po sobie. W 8 klasie podstawówki zaparłem się, ze nie pójdę do LO. Nie żałuję że poszedłem do technikum i rok dłużej czekałem do matury. Bo mam pracę, studiuję i podoba mi się to, co robię.

Nie czepiam sie,tylko chcialem wiedziec gdzie czlowiek po technikum zywienia moze znalezc prace w zawodzie,co daje mu ta szkola?.Dziewczyna moze podjac prace w sklepie,markecie,hurtowni itd itd a mi chodzi o to zywienie.Monika napisala o ukladaniu diet w szpitalu,nie wiem czy technik jest wystarczajacy do takiej pracy.
stalker
Weteran

Reklama

Następna strona

Powrót do Biznes, ekonomia, praca

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]