GONE - Michael Grant

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez goska » 24 wrz 2009, o 17:41

Wczoraj była premiera książki GONE Michela Granta. Za oceanem książkę okrzyknęli bestselerem i mam przeczucie, ze u nas będzie podobnie. Z recenzji jakie czytałam to dużo na to wskazuje.
a to przedsmak GONE:

"Świat właśnie się skończył. W mgnieniu oka. Wszyscy znikli. Jest pusto.
Pozostały dzieci. Niemowlęta. Uczniowie. Nastolatki. Żadnych nauczycieli, rodziców, gliniarzy, nikogo dorosłego. Oto nowy świat, inny świat ? bez telefonów, Internetu, telewizji. Pomoc nie nadejdzie ? musisz radzić sobie sam.
Dołącz do grupy, wybierz stronę, walcz o przetrwanie. Nie ma litości dla słabych. Nie ma odpowiedzi. Czas upływa ? w dniu urodzin dołączysz do tych, którzy odeszli. Znikniesz.
Pierwszy tom bestsellerowej serii dla młodzieży, inteligentny, znakomity literacko thriller rekomendowany przez króla powieści grozy, Stephena Kinga"

czy macie w planach lekturÄ™ GONE? co sÄ…dzicie o tej pozycji?
goska
vc Prezes

Reklama

Re: GONE - Michael Grant

Postprzez luna » 8 paź 2009, o 16:26

miałam w planach a więc juz zaczęłam czytać, pożyczyłam od koleżanki, która przeczytała ją w 3 dni:P mi raczej tak szybko nie pójdzie bo nie mam aż tak dużo wolnego czasu jako ona ale po pierwszych rozdziałach już widzę że jest ciekawa i teraz czytam nawet w autobusie czego zazwyczaj nie robię:P jak koleżanka mi ja zaproponowała to spojrzała na te 500 stron i od razu mi się odechciało ale teraz oczywiście nie żałuje bo strasznie szybko się czyta no i temat który dotyczy większości nastolatków bo to zazwyczaj w okresie buntu chcą żeby dorośli najlepiej zniknęli i dali im święty spokój! ale jak się okazuje świat bez dorosłych nie jest taki łatwy wręcz tragiczny...dobrze że znajduje się grupa ludzi ,która trzeźwo myśli i stara się jakoś przetrwać ten ciężki czas :) polecam bo już na początku roku II tom:D
luna
Gosc

Postprzez goska » 15 paź 2009, o 00:54

racja... książka powala i zdecydowanie za szybko się ją czyta...
ja już czekam na drugą część...GONE myślę niebawem będzie bestsellerem.
a może ktoś ma ochotę napisać swoją wizję świata bez dorosłych? na www.zagineli.pl
mają ciekawe nagrody widziałam.
goska
vc Prezes

Postprzez dorota_czarna » 22 paź 2009, o 01:57

i jakie wrażenia po przeczytaniu? warto kupić?
dorota_czarna
Prezes

Postprzez goska » 22 paź 2009, o 02:05

z czystym sumieniem mogę polecić GONE zarówno osobie dorosłej jak i nastolatkowi.
Wszak świat bez dorosłych w którym zostają tylko dzieci do 15 roku życia jest lekko przerażający i taki nastolatek może po lekturze GONE doceni to, że żyje wśród dorosłych :D
a ten trailer działa na wyobraźnię http://www.youtube.com/watch?v=SfMYCmOy ... rofilepage
goska
vc Prezes

Postprzez luna » 4 lis 2009, o 20:57

to teraz miła nowinka:) jest forum poświęcone GONE:D a że jestem fanką pełną gęba to zapraszam do dyskusji o bohaterach:) w ogóle takie fora powinny powstawać do każdej książki, wtedy można dowiedzieć się o wrażeniach czytających i o samej książce...
http://www.forumgone.fora.pl/index.php
luna
Gosc

Reklama

Powrót do Literatura

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]