Gotować obiad czy kupować?

To co kobietki lubią najbardziej?czyli plotki i ploteczki na tematy ściśle tajne przed facetami.

Postprzez jmichalska24 » 29 wrz 2010, o 14:40

Ja tam powiem szczerze, że nie lubię gotowac, więc, jeśli mogę, to kupuję sobie coś do żarcia. Najbardziej lubię te dni, kiedy mogę wyskoczyc ze znajomymi do jakiejś restauracji albo knajpki. Naszym ulubionym miejscem jest Yummie w Krakowie. Dają tam zajebiste jedzenie. Uwielbiam kuchnię amerykańską, wiecie, te kurczaki, sałatki desery lodowe. W ten weekend pewnie znowu się tam wybierzemy, bo znaleźliśmy rabat na stronie fastdeal.pl. Poza tym jednak muszę wam powiedziec, że od czasu do czasu też jednak decyduję się sobie coś upichcic. Dziś na przykład będzie taki dzień. W niedzielę byłam u koleżanki i jadłam przyrządzone przez nią przepyszne pierogi ze szpinakiem i fetą. Dała mi przepis i właśnie zamierzam spróbowac zrobic je. Życzcie mi powodzenia! :grin:
jmichalska24
Gosc

Reklama

Re: Gotować obiad czy kupować?

Postprzez Solarny » 2 paź 2010, o 01:32

Gotować:P I już pomijam fakt samej przyjemności z gotowania. Jedzenie na zamówienie raz na jakiś czas to fajna odskocznia od codzienności. Ale żeby tak dzień w dzień? Nie ma mowy!
Solarny
Rekrut

Postprzez alicjazuza » 7 paź 2010, o 17:44

pewnie, że gotować. ja tam pizze jem może raz w miesiącu, jak mam lenia na gotowanie, ale tak to sama przygotowuję sobie jedzenie. kiedyś dostałam taką książkę kucharską dla studentów , czyli jak zrobić coś z niczego i tanio;) a teraz sama zakupiłam pozycję "Nowoczesna dietetyczna książka kucharska" nie ma to jak własna potrawa, wiadomo co w niej jest ;)
alicjazuza
Gosc

Postprzez Solarny » 8 paź 2010, o 20:16

Poza tym mimo wszystko gotowanie we własnym zakresie wychodzi taniej. A to szczególnie ważne w przypadku np. studentów;p
Solarny
Rekrut

Postprzez Pill » 15 paź 2010, o 21:56

Solarny napisał(a):Gotować:P I już pomijam fakt samej przyjemności z gotowania. Jedzenie na zamówienie raz na jakiś czas to fajna odskocznia od codzienności. Ale żeby tak dzień w dzień? Nie ma mowy!

Pewnie, że zawsze lepiej jest ugotować, niż kupić, ale w tygodniu ciężko znaleźć na to czas. Dlatego ja optuję za jedzeniem poza domem w tygodniu i popisami kulinarnymi w weekendy :)
Pill
Gosc

Postprzez v-valdy » 18 paź 2010, o 12:50

Gotować, gotować, gotować! Kupne może i smaczne ale nie ma tej przyjemności ze zrobienia dania własnoręcznie!
v-valdy
Gosc

Postprzez festa » 20 paź 2010, o 19:55

Najlepiej jeść ugotowane w domu i niekoniecznie stać przy garach :grin: :grin:
Od czasu do czasu fajnie wyjść na gotowy obiadek do restauracji lub do foost food
festa
Gosc

Postprzez Mart » 20 paź 2010, o 20:40

Najsensowniej jak nie gotuje się tylko dla siebie, ale wychodzi zdrowiej, taniej jeśli np zrobi wieksza porcje na dzien kolejny i kolejny obiadek z głowy :)
Mart
Rekrut

Postprzez Solarny » 24 paź 2010, o 19:38

Przy dobrym rozłożeniu czasowym można przygotować sobie przez weekend jedzonko na cały tydzień. Wychodzi oszczędniej pod względem finansowym jak i czasowym:)
Solarny
Rekrut

Postprzez eva.biedrona87 » 12 lis 2010, o 06:14

ja wolę gotować, ale nie zawsze są wszystkie produkty u mnie w szafce - ale i tak zasze coś wymyśle ;) uwielbiam eksepymentować... choc nie zawsze to na dobrze nie wychodzi, ale sie uczę - a bez praktyki to ani rusz! ;D
eva.biedrona87
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Świat Kobiet

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]