dziwne sms-y

Komórka Ci się popsuła.. chcesz zdjąć simlocka? a może kupić lub sprzedać telefon?
Szukasz darmowych taperek gierek i dzwonków na fonika?
To właśnie dział dla Ciebie!

Postprzez Brydzia_94 » 5 gru 2008, o 00:34

Ostatnio dostałam sms-a od numeeru 7928 o treści : Ktoś myśli teraz o tobie, chciałby powiedzieć ci kilka ważnych słów, chce ci pomóc! Kim jest ten człowiek? Pisz KTO na 7928 Ktoś czeka na ciebie/ 2,44zł/sms. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć skąd biorą się takie zabawy, może jest jakiś serwis co to wysyła?? Bo jak odpisałam Kto to mi przyszedł opis tej osoby z zapytaniem czy chcę poznać jej imię. Odpisałam że tak i odesłano mi :ok podaj swoje imię
Nie pisałam dalej z tym numerem bo dużo kasy za to idzie ale chcę wiedzieć czy to może być osoba którą znam i naprawdę chce mi coś powiedzieć czy to tylko głupia zabawa.
Brydzia_94
Gosc

Reklama

Re: dziwne sms-y

Postprzez Monika » 5 gru 2008, o 00:47

myślę że to raczej jakiś serwis który wyłudza pieniądze:)
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez Jarek » 5 gru 2008, o 00:51

To jest zabawa. Na pewno nikt z Twoich znajomych. W ten sposób operatorzy zarabiają na swoich klientach.
Jarek
Kapitan

Postprzez stalker » 5 gru 2008, o 01:42

W tym przypadku tez mialem zabawe,pare lat wstecz mialem tel w plusie na doladowanie i pewnego dnia dostalem esa,ze jak doladuje za 20zl to bede miec 50zl jako promocja i termin mija za 2dni.No to polecialem do kiosku i zaladowalem za 20 a tu nic.Tresc nie wskazywala na nic podejrzanego,ani numeru ani nic tylko wiadomosc plus gsm.No to nie podarowalem i zadzwonilem do Warszawy do obslugi klienta tam pan o imieniu Piotr odeslal mnie na policje,no to nie problem dla mnie i poszedlem,zglosilem wszystko spisano protokol i wyslano do Warszawy,za ok.tyg.dostalem wiadomosc z przeprosinami i doladowanie za 100zl.Musze powiedziec,ze plus zachowal sie z klasa.
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez lucjuk » 7 gru 2008, o 23:08

Brydzia_94 napisał(a):Ostatnio dostałam sms-a od numeeru 7928 o treści : Ktoś myśli teraz o tobie, chciałby powiedzieć ci kilka ważnych słów, chce ci pomóc! Kim jest ten człowiek? Pisz KTO na 7928 Ktoś czeka na ciebie/ 2,44zł/sms. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć skąd biorą się takie zabawy, może jest jakiś serwis co to wysyła?? Bo jak odpisałam Kto to mi przyszedł opis tej osoby z zapytaniem czy chcę poznać jej imię. Odpisałam że tak i odesłano mi :ok podaj swoje imię
Nie pisałam dalej z tym numerem bo dużo kasy za to idzie ale chcę wiedzieć czy to może być osoba którą znam i naprawdę chce mi coś powiedzieć czy to tylko głupia zabawa.

Wybacz, ale dla mnie jest co najmniej dziwne płacić 10zł z groszami, bo ktoś wysłał mi takiego SMSa.
To na kilometr śmierdzi lipą.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez Marlena » 31 sty 2009, o 20:34

albo to jakiś żart...albo ktoś chce od Ciebie wyłudzić pieniadze
Marlena
vc Prezes

Postprzez stachel94 » 1 lut 2009, o 23:10

Marlena napisał(a):albo to jakiś żart...albo ktoś chce od Ciebie wyłudzić pieniadze

Jeżeli doszło z takiego numeru to na pewno jakiś spam. Jak chcesz stracić trochę kasy i dostawać tego więcej to wyślij.
stachel94
Przyjaciel forum

Postprzez wsms » 18 lip 2009, o 17:50

Wystarczy sprawdzić na kilku przykładach: to zwykłe wyłudzanie przez automaty napisane przez ludzi. A moja stronka oferuje wygrane i doładowania. Na http://www.wsms.pl masz realną szansę na wygraną kasę.
wsms
Gosc

Postprzez Tomlee » 4 sie 2009, o 21:21

Mi też przychodzą takie sms. Oczywiście je ignoruje, gdyż jest to zwykłe wyłudzanie pieniędzy. Najprawdopodobniej wysyłają je osoby (instytucje) w których kiedyś korzystałaś z jakiś informacji w ramach zapłaty sms. Zbierają one numery telefonów po czym wykorzystują je do różnych akcji, których jedynym celem jest wyłudzenie pieniędzy.
Tomlee
Gosc

Reklama

Powrót do GSM

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]