Im mniej robisz tym bardziej leniwy jesteÅ› ?

Luźne tematy, nie pasujące do innych forumowych działów.

Postprzez Malgosiaa » 11 gru 2011, o 00:00

Cześć, czy wy też tak macie, że im mniej robicie, w sensie nauki, jakiś ćwiczeń czy pracy w danym dniu to tym bardziej wam się nie chce i jesteście bardziej leniwi ?? Ja jak pracowałam na etacie to robiłam tyle rzeczy na raz, a teraz odkąd jestem na bezrobociu nie zajmuje się niczym innym niż szukanie pracy... Masakra! Myślałam, że jestem jedyna, ale z tego co widze jeden znany blogger już o tym pisał i trochę się uspokoiłam :), zresztą sami zobaczcie motywacja-blog.pl/2011/11/28/paradoks-motywacji/

Też tak macie ??
Malgosiaa
Gosc

Reklama

Re: Im mniej robisz tym bardziej leniwy jesteÅ› ?

Postprzez kaaphilus » 12 gru 2011, o 18:35

Yhy normalka :/ Jak mam dużo na głowie, to jakoś potrafie się zorganizować, a jak mam tylko jedna rzecz do zrobienia, to słabo ojjjjjj słabo.
kaaphilus
Gosc

Postprzez Tomek500 » 12 gru 2011, o 19:18

ee tam im wiencej mam do zrobienia tym bardziej mam ochotę to wszystko kopnąć w dup.....a jak jest luzik i nie ma spiny to zupełnie coś innego
Tomek500
Gosc

Postprzez Blu_bell » 13 gru 2011, o 18:26

dokladnie tak to dziala ze im mniej mamy zajec tym mniej chce sie robic... bo dziala mechanizm pt. mam duzo czasu na to...
z tym zjawiskiem zwiazne jest tez to ze ludzie na bezrobociu jesli szybko nie znajda pracy to czyl dluzej sa bezczynni to tym trudniej im znalezc prace... spadaja, checi, motywacja wiara w siebie... i poczucie ze nicnierobieneim tez jakos sie trwa w zyciu...
Blu_bell
Rekrut

Postprzez sinos » 16 sty 2012, o 19:36

Coś w tym jest, ale tak naprawdę najtrudniej jest zacząć...jak się zacznie to już jakoś leci.
sinos
Rekrut

Postprzez purpose » 17 sty 2012, o 19:38

dokładnie jest tak jak w temacie, im mniej robię tym bardziej mi się nie chce i odwrotnie:P
purpose
Gosc

Postprzez termos » 23 sty 2012, o 15:00

Niestety - prawda, prawda, po trzykroć prawda. Jak się nie ma nic do zrobienia, to i na to nic czasu nie starczy! Niestety, tzreba się przymusić, jakaś rutyna zawsze pomoże, żeby się ogarnąć.
termos
Gosc

Reklama

Powrót do Hyde Park

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]