Jaka jest najlapsza książka jaką czytałaś/eś ?

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez żaroofka » 17 paź 2011, o 21:55

Pewnie, że korzystam i mogę Ci polecić!
Ostatnio trafiłam na taką fajną i dobrze napisaną książkę - jest konkretnie, na temat, na życiowych przykładach, język przystępny i nieusypiający, i wszystko da się przełożyć z teorii na praktykę!
Książka ma tytuł "Konflikty między ludźmi", autorami są William W. Wilmot i Joyce L. Hocker.
Taka okładka ciemno niebieska z supełkiem z czerwonej liny - łatwo poznasz.
Mam nadzieję, że Ci się przyda!
żaroofka
Gosc

Reklama

Re: Jaka jest najlapsza książka jaką czytałaś/eś ?

Postprzez 8tulipan » 17 paź 2011, o 22:00

o dzięki wielkie. Poszukam jej sobie. Zobaczymy co tam fajnego proponują. jakbyś potrzebowała jakiś fajnych książek do pracy z trudną młodzieżą to pisz to ci coś podrzucę.
8tulipan
Gosc

Postprzez żaroofka » 30 paź 2011, o 17:34

Sięgnij po tę książeczkę, na serio warto :) Mnie otworzyła oczy na wiele spraw :)
A jeśli chodzi o te poradniki do pracy z trudną młodzieżą, to poproszę na priv. :)
żaroofka
Gosc

Postprzez santopelek » 24 lis 2011, o 14:59

Największe wrażenie na mnie wywarła "Mistrz i Małgorzata", po prostu metafizyka...
Czas to potwór, którego nie można okiełznać rozumem.
życzenia na roczek
santopelek
Gosc

Postprzez zielone jabÅ‚uszko » 25 lis 2011, o 13:44

"Mistrz i Małgorzata" to faktycznie była lektura, którą wszyscy w szkole się zachwycali, bardzo fajna książka, choć ja wolałam swojskich "Chłopów". Za to przez "Imię Róży" nikt nie mógł przebrnąć, a teraz w internecie co chwilę się ktoś zachwyca. :p

Te "Konflikty między ludźmi" brzmią ciekawie, rozejrzę się kiedy będę następnym razem w księgarni.
zielone jabłuszko
Gosc

Postprzez zamka » 14 gru 2011, o 16:49

Wrzucę swoje 3 gr. Polecam, jako jedne z moich najlepszych, trylogię Tolkiena oraz Macleana np.: Działa Nawarony, Golden Rendesvous. Macleana najlepiej czytać po angielsku - nie połyka się całej książki za szybko:). Nędznicy i trylogia Sienkiewicza (szczególnie Pan Wołodyjowski) też są niekiepskie. Z innej beczki: The Last Hunt, Miltona Lotta (powieść z rozmachem osadzona w czasie ostatnich polowań na bizony) również jest nienajgorsza. W czasie wolnym od zajątek nie ma to jak dobra książeczka niekiedy.
zamka
Gosc

Reklama

Poprzednia strona

Powrót do Literatura

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]