Jakie książki mi polecacie?

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez Beti » 6 lut 2011, o 01:06

Więc lubię książki przygodowe, fantastyczne... coś typu Most do therabitti czy atramentowe serce, harry potter .
Co polecacie? nie wiem co czytać ... :blush:
z góry dzięki :hello:
pozdrooooo ;*
Beti
Gosc

Reklama

Re: Jakie książki mi polecacie?

Postprzez frezja » 16 lut 2011, o 20:56

Polecam fantastyczną książkę dla młodzieży "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" Wendelin Van Draanen. Przeczytałam w mgnieniu oka, bardzo mi się spodobała.
<<Ona, gdy tylko go ujrzała, zakochała się. On, gdy ją zobaczył, uciekł. To było w drugiej klasie i niewiele się zmieniło aż do gimnazjum. Ona mówi: „Mój Bryce. Bryce, który wciąż był mi winien mój pierwszy pocałunek”. On mówi: „Prawie siedem lat trwają te nasze podchody i uniki”>>
źródło: http://www.galeriaksiazki.pl
frezja
Gosc

Postprzez cytryna » 21 paź 2011, o 15:18

Polecam "Dar" Alison Croggon.
cytryna
Gosc

Postprzez pasjonatka » 21 paź 2011, o 17:05

Witaj!.Dużo jest takich,które pewnie by Ciebie zainteresowały,ale możesz sobie np.wypożyczyć książki Dana Browna - Kod Leonarda da Vinci,Cyfrowa twierdza,Anioły i demony,lub Zaginiony symbol i wiele innych tego autora.Albo książki Pawlikowskiej,w których opisuje liczne swoje przygody związane z podróżowaniem na nieznane lądy,np Blondynka na Kubie.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez kubanan » 14 sty 2012, o 02:50

fantasy to to nie jest ale przygodowa/kryminał ksiazka "Kieliszek trucizny" w skrócie m.in nastolatkowie rozwiązują zagadki kryminalne
kubanan
Gosc

Postprzez pasjonatka » 23 sty 2012, o 19:45

A jeśli mowa o kryminałach ,to polecam książki Joanny Chmielewskiej. Wszystkie kryminalne,ale pisane bardzo sympatycznie. Można też się zdrowo pośmiać. Polecam w szczególności książkę pt. Całe zdanie nieboszczyka. Superowa.Pozdrawiam.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez Miss nineteen » 20 mar 2012, o 16:42

Wszystkie kobiety don Hułana i kryminał i psychologiczna.
Miss nineteen
Gosc

Postprzez smif&wessun » 30 mar 2012, o 12:32

Z fantastycznych to polecam "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursuli Le Guin, klasyka gatunku, nie dość, że fajna powieść fantastyczna to jeszcze ma przekaz i niesie jakieś wartości ze sobą :)
smif&wessun
Gosc

Postprzez majeczka » 30 mar 2012, o 13:38

mnie bardzo interesuje tematyka psychologiczna, ostatnio czytałam Sugestia manipulacja hipnoza - polecam wszystkim zainteresowanym psychologią.
majeczka
Gosc

Postprzez Kunusia19982 » 8 kwi 2012, o 15:16

Hej:
Chociaż nie brzmi to zbyt fajnie to extra jest ksiązka "My dzieci z dworca ZOO" naprawdę polecam.
Jak fantastyczna to "Krew aniołów"od Singh Nalini ;P :) :)
Kunusia19982
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Literatura