Kilka moich uwag.

Masz jakąś propozycję ulepszenia forum, nowego działu? A może masz jakiś problem techniczny? Napisz o tym tutaj, na pewno nie zostaniesz bez odpowiedzi!

Postprzez ZÅ‚amana Kredka » 8 lis 2008, o 14:27

Chciałabym przedstawić parę uwag dotyczących tego forum.
1. Mało moderatorów. Admin chyba nie ma pojęcia, jaki tu będzie niedługo syf, a którego zalążki już widzę. Naprawdę, jeden moderator nie będzie dawać rady za jakiś czas <bardzo krótki pewnie >
2. Jest temat o raportowaniu postów. Uważam że powinno już być. Co z tego, że forum jeszcze nie jest "rozrośnięte"? Nie lepiej zrobić tego zawczasu?
3. O SB się już wypowiedziałam z temacie o nim.
4. Ogólnie forum średnie. Spodziewałam się czegoś lepszego.
Z gwiazd obłąkanych,
Z włosów czesanych,
Iskry padajÄ…,
Jak z polskiéj szabli;
WidzÄ… je diabli,
OdpowiadajÄ…
Błyskami chmur.
Lecą - świst piór
Buki ugina.

Kordian. J. Słowacki
Złamana Kredka
Gosc

Reklama

Re: Kilka moich uwag.

Postprzez Monika » 17 lis 2008, o 23:41

no cóż nie jesteśmy w stanie każdemu dogodzić...
moderator na razie daje radę...więc się o to nie martw...jak nie będzie to poszukamy nowych pomocników..jeżeli masz jakieś uwagi odnoście postów innych użytkowników to pisz do moderatora albo admina na prywatne wiadomości..co do SB ...to nie jest czat tylko forum..
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez WstrÄ™ciucha » 7 sty 2009, o 06:15

1. "Szybka odpowiedź"- jest to bardzo przydatna funkcja, bez niej jakoś mi dziwnie na forum.
2. Rozumiem że chcecie się wyróżniać ale tak jak ja tak i wielu innych gości przyzwyczaja się do pewnych schematów, stąd uwaga... avatary, profil i uśmieszki od lewej a posty po prawej.
3. "shoutbox" może forum to nie czat ale nie zawsze chce się spamować w temacie [za to są kary], nie zawsze chce się pisać na PW [za dużo przy tym roboty] a SB jest właśnie od tego żeby komuś "powiedzieć" cześć od tak z dobrego wychowania.
4. Posty- pewnie jak na innych forach tak i tutaj ludzie spoglądają co chwilkę na numerek w profilu mówiący o liczbie napisanych postów... ok fajnie ale jak już je nabijacie róbcie to niezauważalnie. Źle się czyta posty jedno-wyrazowe.
5. Działy-Hmm... podoba mi się to forum ponieważ nie muszę przewijać myszką nie wiadomo ile żeby dotrzeć do statystyk np. ale bez przesady, nie można wszystkich kategorii ulokować w jednym dziale. Ponad to ...gdzie jest dział "sex" czy też tak bardzo lubiany "problemy[porozmawiaj]" chyba nie chcecie mieć jednego wielkiego śmietnika w "hyde parku". Wiecie czym się to kończy...użytkownik nie przegląda tematów na drugiej czy trzeciej stronie... o nich się zapomina. Liczą się te na pierwszej stronie tylko!
6. c.d.n.
Przytul się do nadziei a w ciszy będzie umierać to co jest naszym bólem.
Wstręciucha
vc Prezes

Postprzez Nasze-Forum.pl » 7 sty 2009, o 11:47

ad.1 do rozważenia, pewnie zrobię
ad.2 ten styl już tak ma, i nie będzie to zmieniane
ad.3 ach ten ShoutBox, pomyślę :P
ad.4 to fakt, źle się czyta posty jedno-wyrazowe
ad5. O sexie można pisać w "Relacje damsko-męskie", "problemy" zapraszam do zgłoszenia propozycji działu w tym temacie wraz z opisem, a go umieszczę.

pozdrawiam i dziękuję za uwagi ;)
W świecie, w którym głupota stała się normą, warto być nienormalnym ...
Nigdy nie wiem Jak doładować konto w Orange więc sobie napisałem taki wpis :)
Nasze-Forum.pl
Administrator

Postprzez stalker » 7 sty 2009, o 14:54

Ad.4. A dla kogo jest ten numerek taki wazny,bo nie rozumiem tego nabijania postow.Jak dla mnie moze go w ogole nie byc.Jak chce cos napisac to pisze i koniec. :D
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez WstrÄ™ciucha » 7 sty 2009, o 15:05

stalker napisał(a):Ad.4. A dla kogo jest ten numerek taki wazny,bo nie rozumiem tego nabijania postow.Jak dla mnie moze go w ogole nie byc.Jak chce cos napisac to pisze i koniec. :D
Może jakby nie było tego konkursu z nagrodami to być Ci uwierzyła!!! ;)
Ale z drugiej strony żeby Cię nie urazić już na wstępie, dodam iż takie posty zauważyłam u innych użytkowników. W ogóle Ciebie nie brałam w tym temacie pod uwagę.

Wracając do moich uwag...skoro "ten styl tak ma" to proszę o wgranie innego w miarę czytelnego, bo prosilver nie spełnia moich jakże niskich oczekiwań.
Co do reszty moich "postulatów" -napisałam co mi się nie spodobało a co można byłoby poprawić. Nie będę zagłębiać się w dyskusję na temat działów i kategorii, z biegiem czasu zobaczycie co miałam na myśli.
Wstręciucha
vc Prezes

Postprzez stalker » 7 sty 2009, o 15:21

Wstręciucha napisał(a):
stalker napisał(a):Ad.4. A dla kogo jest ten numerek taki wazny,bo nie rozumiem tego nabijania postow.Jak dla mnie moze go w ogole nie byc.Jak chce cos napisac to pisze i koniec. :D
Może jakby nie było tego konkursu z nagrodami to być Ci uwierzyła!!! ;)
Ale z drugiej strony żeby Cię nie urazić już na wstępie, dodam iż takie posty zauważyłam u innych użytkowników. W ogóle Ciebie nie brałam w tym temacie pod uwagę.

Wracając do moich uwag...skoro "ten styl tak ma" to proszę o wgranie innego w miarę czytelnego, bo prosilver nie spełnia moich jakże niskich oczekiwań.
Co do reszty moich "postulatów" -napisałam co mi się nie spodobało a co można byłoby poprawić. Nie będę zagłębiać się w dyskusję na temat działów i kategorii, z biegiem czasu zobaczycie co miałam na myśli.

Jakbys uwaznie czytala,to wiedzialabys,ze nie zalezy mi na wygraniu konkursu,a jezeli tak sie stanie to pisalem,ze nagrode przekaze innemu uzytkownikowi. :D
stalker
Weteran

Postprzez WstrÄ™ciucha » 7 sty 2009, o 15:33

Nie czytałam uważnie gdyż konkursy tego typu w ogóle mnie nie interesują, nie jestem tu dla nich i szczerze mówiąc może dziś zagłębie się w ten temat a wtedy ewentualnie przyznam Ci rację. Musisz jednak przyznać że jest wiele postów jedno-wyrazowych lub pisanych od tak żeby tylko mieć lepszy wynik. Nie napisałam nigdzie że chodzi mi o konkretnego użytkownika więc nie rozumiem Twojej uszczypliwości w związku z tym problemem...skoro nie masz nic na sumieniu to powinieneś mi przyznać rację bo skoro tak dużo tu piszesz musisz zauważać takowe zachowania a nie drążyć temat, który rzekomo Cię nie dotyczy.
Wstręciucha
vc Prezes

Postprzez stalker » 7 sty 2009, o 15:46

Wstręciucha napisał(a):Nie czytałam uważnie gdyż konkursy tego typu w ogóle mnie nie interesują, nie jestem tu dla nich i szczerze mówiąc może dziś zagłębie się w ten temat a wtedy ewentualnie przyznam Ci rację. Musisz jednak przyznać że jest wiele postów jedno-wyrazowych lub pisanych od tak żeby tylko mieć lepszy wynik. Nie napisałam nigdzie że chodzi mi o konkretnego użytkownika więc nie rozumiem Twojej uszczypliwości w związku z tym problemem...skoro nie masz nic na sumieniu to powinieneś mi przyznać rację bo skoro tak dużo tu piszesz musisz zauważać takowe zachowania a nie drążyć temat, który rzekomo Cię nie dotyczy.

W zadnym wypadku nie staram sie byc uszczypliwy,sorki jezeli tak odebralas.Chcialem sie tylko dowiedziec jaki jest sens w nabijaniu postow-dla nagrody?Admin pisal,ze jezeli ktos bedzie przesadzal z tego typu postami do goscia wykluczy i finito.Moderatorka zwraca uwage piszacym jedno-wyrazowe posty.Wiec jaki jest sens nabijania tych postow,tylko taki aby miec wyzsza cyferke.
stalker
Weteran

Postprzez WstrÄ™ciucha » 7 sty 2009, o 15:54

Piszesz że Admin i moderatorka zwracają na to uwagę...wydaje mi się że w momencie kiedy jednak użytkownik dalej robi swoje powinno się takie posty edytować a w ostateczności kasować. Teraz czytam wszystkie działy po kolei i widzę że w wielu przypadkach dochodzi też do pisania posta pod postem, jakby nie było funkcji "edytuj" czy to normalne na forach?...raczej nie.

Jeśli chodzi o Ciebie kolego to myślę że oboje źle się zrozumieliśmy i jeśli Ty poczułeś się w jakiś sposób urażony to wybacz... jak na razie nie trafiło mi się żebyś pisał tak jak tu nadmieniam...więc nie będę Cię już wywoływać i dręczyć moimi uwagami. :)

Zauważyłam że brakuje tu "cytowania selektywnego" czy można je dodać?
Wstręciucha
vc Prezes

Reklama

Powrót do Sprawy organizacyjno-techniczne

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]