co na imprezkÄ™?

Jesteś urodzonym kucharzem? A może lubisz pichcić coś dla siebie i dla swojej kobietki?
Podziel się z innymi ulubionymi przepisami. Jak to mówią ?przez żołądek do serca?

Postprzez lucjuk » 4 lis 2008, o 03:43

matra napisał(a):
albo też inna opcja - wlot - np każdy płaci 2-5zł - wychodzi podobnie jak przynoszenie gotowych produktów.
co do alkoholu - ten też najczęściej jest we własnym zakresie.

A taką opcję też raz przerabiałem - fajnie to wyszło - zrzuta, a potem wspólne zakupy w markecie.
Ale jak sobie przypominam to na jednego z Sylwestrów było.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Reklama

Re: co na imprezkÄ™?

Postprzez serojad » 4 lis 2008, o 12:33

lucjuk napisał(a):
matra napisał(a):
albo też inna opcja - wlot - np każdy płaci 2-5zł - wychodzi podobnie jak przynoszenie gotowych produktów.
co do alkoholu - ten też najczęściej jest we własnym zakresie.

A taką opcję też raz przerabiałem - fajnie to wyszło - zrzuta, a potem wspólne zakupy w markecie.
Ale jak sobie przypominam to na jednego z Sylwestrów było.

My na zakończenie szkoły robiliśmy mega grilla, też była zrzuta na jedzenie, węgiel, napoje bezalkoholowe etc. Kumpel z dziewczyną wszystko kupili, doprawili etc. Było genialnie. Zwłaszcza dlatego, że nasz Szef kuchni naprawdę umiał przyrządzić jedzonko :)
.
serojad
vc Prezes

Postprzez lucjuk » 4 lis 2008, o 22:17

serojad napisał(a): Zwłaszcza dlatego, że nasz Szef kuchni naprawdę umiał przyrządzić jedzonko :)

Ważna rzecz. Na szczęście w naszej grupie informatyków też mamy swojego nieformalnego kucharza. Jego specjalność to bigos, za którym ja niestety w ogóle nie przepadam, ale inni koledzy się zachwycają.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez monia123 » 15 lis 2008, o 13:49

ja zawsze standardowo podaje nalesniki z parowka.znajomi tak w tym posmakowali ze nie ma mowy o imprezie bez tej potrawy.mozna jesc na cieplo, na zimno ze wszelkimi rodzajami salatek i sosow.pasuje prawie do wszystkiego.polecam i pozdrawiam.
monia123
Gosc

Postprzez sadako » 1 sty 2009, o 16:09

monia123 napisał(a):ja zawsze standardowo podaje nalesniki z parowka.znajomi tak w tym posmakowali ze nie ma mowy o imprezie bez tej potrawy.mozna jesc na cieplo, na zimno ze wszelkimi rodzajami salatek i sosow.pasuje prawie do wszystkiego.polecam i pozdrawiam.

e to jak owinać parówkę naleśnikiem czy jak?;P
sadako
Admiral

Postprzez Monika » 2 sty 2009, o 01:53

sadako napisał(a):
monia123 napisał(a):ja zawsze standardowo podaje nalesniki z parowka.znajomi tak w tym posmakowali ze nie ma mowy o imprezie bez tej potrawy.mozna jesc na cieplo, na zimno ze wszelkimi rodzajami salatek i sosow.pasuje prawie do wszystkiego.polecam i pozdrawiam.

e to jak owinać parówkę naleśnikiem czy jak?;P

tak...parówki owija sie naleśnikiem..i jeszcze w środku serek i do mikrofali...pycha:)
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez monia123 » 4 sty 2009, o 15:12

no ja to troszeczke inaczej robie.nalesniki smaruje kethupem,klade plaster sera zoltego.ugotowana parowke najlepiej drobiowa i zawijam jak krokieta,obtaczam w jajku, bulce tartej i na patelnie.obsmazone z kazdej strony na zloty kolor.Dobre na goraco i na zimno.
monia123
Gosc

Postprzez stachel94 » 4 sty 2009, o 22:00

monia123 napisał(a):no ja to troszeczke inaczej robie.nalesniki smaruje kethupem,klade plaster sera zoltego.ugotowana parowke najlepiej drobiowa i zawijam jak krokieta,obtaczam w jajku, bulce tartej i na patelnie.obsmazone z kazdej strony na zloty kolor.Dobre na goraco i na zimno.

Muszę tego spróbowac. Lubie naleśniki, kechup i parówki, ser i jajko też może być. Muszę spróbować.
stachel94
Przyjaciel forum

Reklama

Poprzednia strona

Powrót do Kulinaria

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]