Kod Leonarda da Vinci

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez shwungistka » 8 lip 2009, o 04:36

Zdecydowanie lepszy od kodu, ale do ideału trochę mu brakuje.
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Reklama

Re: Kod Leonarda da Vinci

Postprzez hipodameja » 19 sie 2009, o 17:32

Książki Browna chyba mają to do siebie, że są strasznie wciągające. "Kod..." naprawdę mnie wciągnął, ale bardziej go wzięłam jako książkę ot tak, dla rozrywki. Ile w tym prawdy? Nie wiem. I w sumie nie jest mi to potrzebne do życia.
'Dlaczego mi brakuje nieba, chociaż nie ma żadnej chmury...?
Dlaczego płaczę ze chce wyżej, gdy jestem już na szczycie góry...?'
hipodameja
Gosc

Postprzez Paro » 17 lis 2009, o 23:11

czytałam ;)
Powiem tak, książkę czytało się wspaniale, wręcz trudno się od niej oderwać. :good: Nie sposób się też przy niej nudzić ciągle dzieje się coś nowego! Ogólnie powieść jaka stworzył Dan Brown o poszukiwaniu św.Graala jest niezwykła. Czytając tą ksiażke czytelnik nie przewidzi co będzie dalej, akcja powieści jest fenomenalna. ;)

Pomimo kilku niejasności w książce polecam do przeczytania, fajna lektura.

PS.Polecam też inne książki ww autora np. " Anioły i Demony" czy "Cyfrowa twierdza" :good:
I love India!
Paro
Gosc

Postprzez Akane » 21 lis 2009, o 00:55

Czytałam najpierw Anioły, a później wzięłam się za Kod. Książka mi się spodobała, ale dziwiłam się, że nie było osoby, która by o niej nie słyszała, a o o wiele lepszych Aniołach i Demonach nikt nic nie mówił... no ale to wszystko zależało od tego, że Kod po prostu posiadał ekranizacje. Teraz wyszedł film "Anioły i Demony" i od razu wszyscy wiedzą co to : p
Akane
Gosc

Postprzez beee » 23 lis 2009, o 14:56

Ja najpierw kiedys już awno czytałem Swiety gral, swieta krew, na podstawie, której Brown stworzył Kod - zreszta był oskarzony o plagiat. Oczywiscie ksiazka super i warto na prawde przeczytac, szczegolnie ze calosc robi wrazenie - perfecyjnie zbudowana fabula, godna uwagi intryga i do tego bardzo fajnie nakreslone postacie - all na plus.
beee
Gosc

Reklama

Poprzednia strona

Powrót do Literatura

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]