Wiedźmin - A.Sapkowski

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez Mr.Diego » 14 lip 2009, o 16:59

Ponieważ uwielbiam Wiedźmińską sage i opowiadanie zakłądem ten temat, jakie sąwasze wnioski, wrażenia i doznania po przeczytaniu książek/książki?
Mr.Diego
Gosc

Reklama

Re: Wiedźmin - A.Sapkowski

Postprzez shwungistka » 14 lip 2009, o 19:36

Lubię fantastykę, ale Sapkowskiego jeszcze nie czytałam. Jest na mojej liście, ale daleką pozycję zajmuje.
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Postprzez malvae » 23 lip 2009, o 12:28

Uwielbiam Wiedźmina, bo jest napisany w cudowny, bezpośredni sposób i do tego super fabuła. Moją ulubioną postacią jest Jaskier.:]
My heart
Your skin
This love
I'm in
We don't arrive, without a suprise
Your right
Im wrong
be free
be long
Into inside, it's coming alive
malvae
Gosc

Postprzez Finka » 15 sie 2009, o 21:43

shwungistka napisał(a):Lubię fantastykę, ale Sapkowskiego jeszcze nie czytałam. Jest na mojej liście, ale daleką pozycję zajmuje.

Radzę przesunąć o kilka pozycji i przeczytać jak najszybciej, bo warto.
Cykl o Wiedźminie jest moim ulubionym. W życiu nie pochłaniałam książek tak szybko jak tej. Bardzo podoba mi się styl pisania Sapkowskiego i jego wyrażenia, których po lekturze nagminnie używam :mrgreen:
A w ekranizacji zepsuli obsadę. Szczególnie Jaskra, jak zobaczyłam w tej roli Zamachowskiego, to myślałam, że padnę :rotfl: Gdzie się podział przystojny młodzieniec spod pióra pana Andrzeja?
Nie mniej książka naprawdę godna polecenia.
Finka
Gosc

Postprzez shwungistka » 17 sie 2009, o 21:40

Zaraz po czarnokrążcy przeczytam :) Czyli jeszcze tylko 3 książki, co to dla mnie...
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Reklama

Powrót do Literatura

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]