Zmierzch

Jeśli kochasz magię, jaką niesie ze sobą dobra lektura, podziel się tym z innymi- czyli nasze ulubione gatunki literackie, postaci, autorzy, książki, poezja, proza i odrobina twórczości własnej

Postprzez stachel94 » 9 lut 2009, o 00:01

Co myślicie o tej książce? Podoba Wam się?

Ja zamierzam przeczytać, tylko nie wiem czy warto.
stachel94
Przyjaciel forum

Reklama

Re: Zmierzch

Postprzez sadako » 9 lut 2009, o 15:14

Niom ja czytałam i powiem że jest to jedna z najlepszych ksiażek
sadako
Admiral

Postprzez shwungistka » 1 cze 2009, o 22:01

Ja mam dopiero zamiar przeczytać. Z tego co znajomi mówili to sporo scen w filmie wcieli więc biorę się za książkę
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Postprzez Magnolia » 2 cze 2009, o 19:29

Książka jakich mało, mam na myśli głupotę. Napisana bardzo prosto, bez konkretnej treści, miejscami starsznie przynudzająca. Oczywiście wszystko dobrze się kończy (jakżeby inaczej) i bohaterowie są szczęśliwi. Kicz i tandeta jak dla mnie.
Żyj tak, żeby twoim znajomym było nudno kiedy umrzesz.
Magnolia
Gosc

Postprzez shwungistka » 11 sie 2009, o 02:26

Przeczytałam 2 tomy. Nie wiem tylko dlaczego zaliczają tą książkę do fantastyki. To jest romansidło. Owszem czyta się nie źle ale nie powinno się go nawet porównywać do HP. W HP stawał przynajmniej po stronie dobra i uczył dzieci odróżniać złych od dobrych a tu? Główna bohaterka nawet nie wie z kim ma romansować. Dno. Romansidło jakich mało
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Postprzez Pieceofeternity » 11 sie 2009, o 02:51

Shwung mówi, że dno... Że ja takich czasów dożyłam.

@topic
Ręcyma i nogyma zapieram się by nie przeczytać i nie przeczytam. Choćby nas torturach pod nos mi podtykali to i tak się nie zgodzę. Mam Lovecrafta i Pratchetta jeszcze do przeczytania.
"Bo indywidualność polega na tym by samemu w sobie być subkulturą" RaGreen

Żyjemy na spokojnej wyspie ignorancji pośród czarnych mórz nieskończoności i wcale nie jest powiedziane, że w swej podróży zawędrujemy daleko. - H. P. Lovecraft
Pieceofeternity
Rekrut

Postprzez lucjuk » 11 sie 2009, o 14:10

A ja w niedługim odstępie czasu obejrzałem Zmierzch i HP. W sumie nie wiem dlaczego akurat porównujemy te dwie pozycję, bo wg mnie to całkiem inna "bajka".
Oceniając tylko film to uważam, że Zmierzch był całkiem OK, taki w gronie filmów przeciętnych, ani się nie nudziłem, ani nie wciągnął mnie jakoś niesamowicie. Pomysł w każdym bądź razie całkiem niezły.

HP niestety nie znałem/nie pamiętałem wszystkich poprzednich części, dodatkowo przyszło mi się z nim zmierzyć w wersji angielskiej co nieco utrudniało sprawę, ale te filmy to dla mnie zawsze sprowadzały się do ładnej realizacji, dobrze zrobionych zdjęć i średnio ciekawej fabuły.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez shwungistka » 11 sie 2009, o 14:14

Nie chodzi mi że totalne dno, tylko że w dziale fantastyka jest dnem. W dziale romansów to prawdziwa perełka
shwungistka
vc Prezes

Postprzez hipodameja » 19 sie 2009, o 18:21

Podobała mi się ta saga. Taka idealna na wieczór, kiedy nie ma nic do roboty, a chętnie poczytałoby się coś lekkiego. Jednakże "Przed świtem", czwarta część to jak dla mnie porażka. Gruba przesada. Uważam, że [uwaga, tu będzie o wydarzeniach w tym tomie] obyłoby się bez motywu dziecka Belli. No i trochę nudnawa jest. Reszta może być.
'Dlaczego mi brakuje nieba, chociaż nie ma żadnej chmury...?
Dlaczego płaczę ze chce wyżej, gdy jestem już na szczycie góry...?'
hipodameja
Gosc

Postprzez Finka » 19 sie 2009, o 21:57

Kiedyś, gdy jeszcze nie było zmierzchowego szału, koleżanka mi poleciła. Postanowiłam przeczytać, jednak wtedy zaczął się BUM-szał-na-Zmierzch. Jak usłyszałam zachwyty i wynoszenie pod niebiosa Edwarda przez młodsza koleżanki, to stwierdziłam, że dam sobie spokój. Poza tym ten Edward jest ponoć baardzo mało wampirzy. Nie to, co np. wampiry spod pióra Anny Rice. Toteż sądzę, że nie będę sobie zawracać głowy; jest wiele innych książek, które naprawdę warto przeczytać.
Finka
Gosc

Reklama

Powrót do Literatura

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników