Podrażniona skóra na dłoniach

Kiedy dopadnie Cię ból głowy a Goździkowa nie pomoże to dział dla Ciebie. Na pewno znajdziesz złoty środek dla siebie?nie tylko na ból głowy.

Postprzez leaf_woman » 31 lip 2011, o 23:45

Czy robicie sobie specjalne zabiegi na problemy skórne z dłońmi? Nie wiem co to jest ale moja mama ma często popękaną skórę na dłoniach. Na początku sądziłam, że jest to efekt np. alergii albo zbyt silne detergenty. Co ciekawsze smaruje kremem natłuszczającym, pomaga ale chwilowo. Problem ciągnie się już dość długo.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Reklama

Re: Podrażniona skóra na dłoniach

Postprzez liveyourlife » 6 sie 2011, o 16:27

Takie objawy jak ma Twoja mama to jest albo na tle nerwowym, albo brak witamin. Mi osobiście lekarz na podobne schorzenie przepisał witaminy i kwasy omega 3 i 6 :)
Ready 2 go if You say so!:)
liveyourlife
vc Prezes

Postprzez leaf_woman » 16 sie 2011, o 17:23

Nerwy raczej nie. Witamina A kupiona. :) Brak kwasów omega też bym wykluczyła, bo często jemy produkty które te kwasy zawierają. Na wizażu znalazłam kilka info i zamówiłam krem do rąk z miodem manuka - zobaczymy. I co ważniejsze a często o tym zapominamy, rękawiczki ochronne do sprzątania. Sama zauważyłam, jak wyglądają moje dłonie po sprzątaniu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Postprzez Gaja14 » 22 lis 2011, o 23:22

Też mam podobny problem. Mi pomaga taki krem do rąk i paznokci Ziaja kozie mleko. Od czasu do czasu (raz na tydzień) stosuję także specjalną "kurację" natłuszczającą na noc. Od wewnątrz nasączam bawełniane rękawiczki wazeliną (po to aby nie wchłaniały kremu z powierzchni skóry). Następnie nakładam warstwę kremu i natłuszczone rękawiczki.
Gaja14
Gosc

Postprzez santopelek » 24 lis 2011, o 15:03

Ja używam kremu Nanobase, nakładam na noc i od rana skóra jest gładka i miękka
Czas to potwór, którego nie można okiełznać rozumem.
życzenia na roczek
santopelek
Gosc

Postprzez waszka » 31 gru 2011, o 15:04

Leaf o którym konkretnie krem z manuką piszesz? Widziałam w aptece kilka kosmetyków z tym miodem np. olejek do stóp, balsamy i kremy. Czytałam, że sam olejek z manuki jest często wykorzystywany w kosmetyce. Niektóre dziewczyny dodają go do zwykłego kremu.
waszka
Gosc

Postprzez leaf_woman » 10 mar 2012, o 19:26

Przepraszam, długo tu nie zaglądałam. Miałam taki w białej tubce - krem do rąk z Manuka Health. Na prawdę dobrze się sprawuje i przyjemnie pachnie miodowo. Z doświadczenia jednak lepiej stosować go na noc, grubszą warstwę zostawić na powolne wchłanianie. Teraz często robię sobie maseczki z gliceryny kosmetycznej i peeling z miodu. Ja chyba mam kiepską wodę, bo po kąpieli, zmywaniu dłonie suche są.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Reklama

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]