Najlepsze forum młodzieżowe w sieci!
stalker napisał(a):A o jakich klopotach mowisz bo ful moich znajomych jak i ja jestem wymeldowany z Polski i prawnie w Polsce nie istnieje,zadnych problemow zwiazanych z tym nie widze,place podatki tu i tu sie rozliczam jak wroce(albo i nie)do Polski to sie zamelduje.W trakcie wymeldowania w urzedzie miasta kobitka mi powiedziala,ze juz pare tys.ludzi sie wymeldowalo i przypszczam ze nie tylko z mojego miasta a zwiazane to bylo z podwojnym rozliczaniem sie.

lucjuk napisał(a):stalker napisał(a):A o jakich klopotach mowisz bo ful moich znajomych jak i ja jestem wymeldowany z Polski i prawnie w Polsce nie istnieje,zadnych problemow zwiazanych z tym nie widze,place podatki tu i tu sie rozliczam jak wroce(albo i nie)do Polski to sie zamelduje.W trakcie wymeldowania w urzedzie miasta kobitka mi powiedziala,ze juz pare tys.ludzi sie wymeldowalo i przypszczam ze nie tylko z mojego miasta a zwiazane to bylo z podwojnym rozliczaniem sie.
Od przyziemnych - podanie miejsca zamieszkania przy rekrutacji o pracę, pobieranie "kuroniówki", po bardziej "wyrafinowane" - kłopoty z udziałem w wyborach (brak przyporządkowania do komisji wyborczej). Z samym wymeldowaniem to wierzę, że kłopotów nie ma, bo i dlaczego miałyby być.
W Polsce istniejesz choćby w bazie z nr NIK czy PESEL.
A teraz problem podwójnego opodatkowania zniknął, więc tym bardziej nie ma powodów do wymeldowywania się.
stalker napisał(a):Jezeli wracam to sie melduje,mieszkanie mam to nie problem.Glosowac nie glosuje wiec to nie problem dla mnie.Kuroniowki nie chce serdecznie za nia dziekuje wiec to tez nie problem dla mnie.

lucjuk napisał(a):stalker napisał(a):Jezeli wracam to sie melduje,mieszkanie mam to nie problem.Glosowac nie glosuje wiec to nie problem dla mnie.Kuroniowki nie chce serdecznie za nia dziekuje wiec to tez nie problem dla mnie.
Stalker, ale po pierwsze nie każdy emigruje do Anglii czy gdziekolwiek indziej (ja nie rozpatruje tego na Twoim przypadku).
Ja Ci przedstawiam najbardziej ogólną sytuację - wymeldowywanie się ze względu na zaniżenia stopy bezrobocia [bo z tego to wyszło]. Popatrz na aspekt gospodarczy - lata mniej więcej 2005-2007. Nie tylko w Polsce, ale i na świecie - giełda światowe rynki, fundusze itd.
Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]