JoniMax napisał(a):teksty są do bani bo ludzie są wciąż najarani, powołani do myślenia i do głupot pierdolenia!

uwielbiam wypowiedzi osób, które kompletnie nie znają tej kultury.. rymem rzuciłeś pierwsza klasa..
wydaje mi się, że takie pytanie można było zadać sobie 10-12 lat temu..
a teraz? od tamtej pory hip hop wiele przeszedł i niestety - zniszczyła go moda jaka powstała po 2001 roku.. na szczęście przeminęła, Liber, Mezo i cała reszta chałturników tworzą nadal, ale już nie są opisywani jako hip hop i nie jest o nich tak głośno. choć tez efektem tego jest zniknięcie ze stacji telewizyjnych wielu programów poświęconych tej muzyce. dla wielu głównym wyznacznikiem stał się lans i bauns, gdzie taka twórczość dla mnie jest już po prostu żałosna, nie wspominając już o tym, że dość nieudolna.. patrz np Tede [mimo wszystko - możesz go nie trawić, ale to w przeciwieństwie do Meza JEST hh].
mamy naprawdę wielu bardzo dobrych i dobrych artystów, ale nie mają promocji, wielu nadal [z woli własnej lub nie] tkwi w podziemiu.
uwielbiam polski hip hop. słucham go znacznie częściej niż zagranicznego, teksty bardziej do mnie trafiają. i nie mówię tutaj o biedzie, chwdp, blokowiskach, biedzie, jaraniu i jeszcze biedzie.
dla tych, którzy mimo mody byli są i zostaną przy tej muzyce jest widoczne kto jest godzien uwagi. i tak samo widoczny jest postęp.