muzyka a charakter

Interesuje Cię zachowanie człowieka, jego mowa ciała sposób bycia i czym to jest spowodowane? To dział dla Ciebie. Znajduje się tu również parapsychologia i grafologia oraz inne dziedziny związane z zachowaniem człowieka.

Postprzez Dj Haker » 22 paź 2008, o 22:45

sadako napisał(a):jak sądzicie czy charakter człowieka ma wpływ na to jakiej muzyki słucha? Czy np. jak się dowimy jakiej muzyki ktos slucha można już cos powiedziec o jego osobowości?

A ja bym powiedział na odwrót - Czy muzyka ma wpływ na charakter człowieka ? I tutaj się wypowiem, że tak bo osoby, które słuchają metalu mają specyfistyczny styl ubierania, tak osoby słuchające hip-hopu... Sam charakter raczej nie wpłynie na rodzaj muzyki.
Dj Haker
Gosc

Reklama

Re: muzyka a charakter

Postprzez Łukasz93lbn » 23 paź 2008, o 21:51

Ja uwazam ze ma wplyw. Przeciez osoba spokojna, lagodna nie bedzie sluchac heavy metalu :D
Łukasz93lbn
vc Prezes

Postprzez gigazbych » 25 paź 2008, o 01:14

ja np. słucham prawie każdej muzyki od techno przez rock i metal do disco polo :D i nie jestem agresywny chociaż słucham metalu ale jestem wiecznie wesoły :D
gigazbych
Gosc

Postprzez sadako » 25 paź 2008, o 22:25

ja słucham rock, pop, czasem metal. Kumpel mi powiedział, że powinnam być buntowniczką, ale chyba tak nie jest :lol: chyba... :D
sadako
Admiral

Postprzez LadyMakbet » 9 sty 2009, o 00:24

raczej humor ma znaczenie na to, czego słuchamy w danej chwili.
charakter nie, wiem po sobie :)
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez kamil-INTER- » 9 sty 2009, o 01:51

A czy możesz też powiedzieć jaki ja jestem? :D
Obrazek
kamil-INTER-
vc Prezes

Postprzez Rozstrzepana » 9 sty 2009, o 01:56

Ha mi tu kazdy wmawia ze jestem buntowniczka wiec pewnie ma to cos zwiazanego z jakze melodzjna muzyka ktora jest metal :D ogolnie to nie wierze w takie tam brednie sluchamy co lubimy
Popisalabym listy z kimś, kto ma ciekawe spojrzenie na świat:D

ANIME MANGA FAN
Rozstrzepana
Rekrut

Postprzez LadyMakbet » 9 sty 2009, o 03:16

czasami słuchamy tego, czego słucha ktoś nam bliski, czasami tego, co akurat leci w radio, często zwracamy uwagę na słowa, nie na muzykę, albo znowu pomijamy słowa skupijąc się na muzyce tylko i wyłącznie, to bardzo złożone i nie możemy upraszczać
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez AKU » 16 cze 2009, o 16:54

Więc kim jestem? Słucham Hip Hopu muzyki technicznej. A mogę być inne typy jeżeli Mi wpadną w ucho,.:)
AKU
Gosc

Postprzez Villemo » 2 sie 2009, o 23:43

to nie zalezy od charakteru jasłucham hitów 60-90 lat ale od paru też lat na okragło kilku metalowych zespołów tak wiec gdyby to było powiązane z charakterem to coś by chyba ze mną nie tak było. z jednej strony Omega czy the Kelly family :D z drugiej znowu Avatasia i Kamelot
Villemo
Gosc

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Psychologia