sposoby na zdrowe włosy

To co kobietki lubią najbardziej?czyli plotki i ploteczki na tematy ściśle tajne przed facetami.

Postprzez sadako » 25 sty 2009, o 17:09

Dziewczyny, macie jakieś sposoby na zdrowe i piękne włosy? Ja nic oprócz nałożenia odżywki niestety nie znam:(

.
sadako
Admiral

Reklama

Re: sposoby na zdrowe włosy

Postprzez Monika » 25 sty 2009, o 18:14

przede wszytskim dosc czeste podcinanie koncowek u fryzjera....odzywki..sa kremy na wlosy..maski...w zimie nos czapke:P
nie prostuj wlosow,nie susz suszarka bo sie strasznie niszcza....jak cos jeszcze mi sie przypomni to napisze :grin:
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez sadako » 26 sty 2009, o 17:08

heh w moim przypadku to ja nie prostuję:) Od czasu do czas trochę podkręcam i wygląda podobnie jak tutaj:

http://images.askmen.com/galleries/cele ... ture-3.jpg
http://img2.timeinc.net/people/i/2008/f ... ale400.jpg

ale ogólnie staram sie unikać lokówek bo włosy się od tego strasznie łamią
sadako
Admiral

Postprzez LadyMakbet » 26 sty 2009, o 21:55

moja młodsza siostra prostuje, farbuje, daje odżywki, ale ma zniszczone włosy mimo wszystko
częste czesanie, regularne mycie szamponem z odżywką i jak napisała Monia podcinanie końcówek- to sposób na zdrowe włosy
nie prostuję ich, chyba że grzywkę czasami, ale rzadko.
i mam w sumie zdrowe, ładne włosy.
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez Marlena » 31 sty 2009, o 19:15

sposób na zdrowe włosy:
nie farbowac nie prostować nie suszyć suszarką...
wtedy nie ma się siana na głowie..no i jeszcze moge polecić odżywki Dove...ma się po nich śliczne gładkie włosy
Marlena
vc Prezes

Postprzez agathe » 3 lut 2009, o 21:12

ja gdzieś czytałam że zaraz po umyciu nie należy 'wyciskać' z nich wody bo wedy się jeszcze bardziej niszczą..
'perfekcyjna królewna życia.. ;******
agathe
Gosc

Postprzez magdalenka8 » 3 kwi 2009, o 23:47

Ostatnio wszyscy polecaja jedwab do włosów wiec ja tez spróbowałam i prawda jest to ze włosy fajnie lsnia.
magdalenka8
Gosc

Postprzez Artemida » 11 lip 2009, o 01:52

Potwierszam! Jedwab do włosów jest nieoceniony. Odżywka też musowo, nie targać i nie trzeć włosów ręcznikiem i w miarę możliwości nie suszyć jeśli nie trzeba. W miarę możliwości nie farbować i podcinać co 3 miesiące końcówki :-) od czasu do czasu maseczka do spłukiwania czy olejek. Można też łykać wyciąg ze skrzypu polnego - uzupełnia dietę i włosy rosną zdrowsze.
Artemida
Rekrut

Postprzez Kelebek » 13 lip 2009, o 15:40

z tym farbowaniem to nie do końca prawda - ciemne farby często wręcz odżywiają włosy (w przeciwieństwie do rozjaśniaczy). Płukanki z ziół ponoć są dobre (ale nie pamiętam które zioła do czego - rumianek na pewno do jasnych włosków)...
Kelebek
Gosc

Postprzez xxMiÅ›kaxx » 17 lip 2009, o 15:29

No tak jak powyżej napisane. Polecam jedwab ponieważ wzmacnia włosy są lśniące i ładne pachną ; ) odżywki. Nie suszyć w miarę mozliwości nie prostować myć szamponem do swojego rodzaju włosów. ; ) No i oczywiście podcinanie końcówek
xxMiśkaxx
Rekrut

Reklama

Następna strona

Powrót do Świat Kobiet

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]