starszy czy młodszy?

To co kobietki lubią najbardziej?czyli plotki i ploteczki na tematy ściśle tajne przed facetami.

Postprzez WstrÄ™ciucha » 7 sty 2009, o 23:52

sadako no ale chyba wyraźnie napisałam że zdarzają się wyjątki... interpretacja może być tylko jedna hmm?
Napisałam również że nie chcę wszystkich szufladkować... czy te dwa stwierdzenia nie są jasne i nie tłumaczą Ci tego że rozumiem iż są i 30 letnie dzieci i 15 letni geniusze?
Przytul się do nadziei a w ciszy będzie umierać to co jest naszym bólem.
Wstręciucha
vc Prezes

Reklama

Re: starszy czy młodszy?

Postprzez sadako » 7 sty 2009, o 23:56

Wstręciucha napisał(a):sadako no ale chyba wyraźnie napisałam że zdarzają się wyjątki... interpretacja może być tylko jedna hmm?
Napisałam również że nie chcę wszystkich szufladkować... czy te dwa stwierdzenia nie są jasne i nie tłumaczą Ci tego że rozumiem iż są i 30 letnie dzieci i 15 letni geniusze?

musialam to przeoczyc... ale wracając do tematu to tez wygląda trochę z perspektywy wieku. mając 14 lat chłopaki 17-letnie to tacy dorosli i wogule, powazni do zwiazku, a mając 18 lat uwazam je za dzieci.
sadako
Admiral

Postprzez WstrÄ™ciucha » 8 sty 2009, o 00:12

sadako napisał(a): ale wracając do tematu to tez wygląda trochę z perspektywy wieku. mając 14 lat chłopaki 17-letnie to tacy dorosli i wogule, powazni do zwiazku, a mając 18 lat uwazam je za dzieci.
Tak tu się zgodzę, z upływem lat nasze perspektywy co do tego tematu mogą się zmieniać. Ale zauważyłam po sobie jedną rzecz...inaczej kiedyś pojmowałam "miłość" inaczej teraz. Jak miałam te naście lat myślałam że chłopaka trzeba mieć na pokaz takiego naj naj... nie patrzyłam na jego charakter i zrobiłabym dla niego wszystko co by chciał a teraz moje poglądy diametralnie się zmieniły...szukam kogoś z charakterem!
Przytul się do nadziei a w ciszy będzie umierać to co jest naszym bólem.
Wstręciucha
vc Prezes

Postprzez LadyMakbet » 8 sty 2009, o 19:55

Monika napisał(a):dziewczyny wolicie starszych czy młodszych mężczyzn?
ja zdecydowanie wolę starszych..bo faceci(podobno udowodnione naukowo) są od nas o 3 czy 4 lata młodsi w rozwoju emocjonalnym;P
możemy to zaobserwować np.w podstawówce gdzie dziewczynki w wieku 14 lat myślą o całowaniu a chłopcy najlepiej to pokopaliby sobie piłkę,pograli w gry;P
chociaż bywają przypadki gdzie młodszy facet bywa bardziej dojrzały psychicznie do związku niż starszy..ale to tylko przypadki;P

Zgadzam się z Tobą, ale myślę, że różnice w wieku emocjonalnym bardziej widać, gdy dziewczyna i chłopak mają po kilkanaście lat.. Później różnice się nieco gubią, ale straszy mężczyzna to zawsze większa stabilizacja:)
A pomijając wszystko, to wiele zależy od kobiety i jej partnera, czasami o wiele młodszy jest najlepszym dla niej, czasami rówieśnik, również - dużo starszy. Nie ma reguły:)
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez Jarek » 15 sty 2009, o 23:54

Dobrze to ujęłas.. W kilku słowach to napisałaś to samo co ja parę postów wcześniej :)
Jarek
Kapitan

Postprzez LadyMakbet » 16 sty 2009, o 00:39

Jarek napisał(a):Dobrze to ujęłas.. W kilku słowach to napisałaś to samo co ja parę postów wcześniej :)

przepraszam, widocznie nie zwróciłam uwagi na Twój post...
ale dobrze, że się zgadzamy :)
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez Marlena » 31 sty 2009, o 19:27

zdecydowanie starszy...mądrzejszy..bardziej opiekuńczy...a małolaty to za piłką ganiaja albo w kompie non stop siedzą
Marlena
vc Prezes

Postprzez dorota_czarna » 8 lut 2009, o 02:21

starszy, przynajmniej teraz takiego mam, nie wiem, może kiedyś mi się odmieni, ale oby nie ;)
dorota_czarna
Prezes

Postprzez goska » 3 mar 2009, o 22:49

starszy.. ale nie wiele... obecnie mam rówieśnika :)
goska
vc Prezes

Postprzez Justencja » 4 mar 2009, o 18:52

Zgadzam się z powyższymi. Mianowicie, faceci szybciej dojrewają to fakt (nie wszyscy - zeby nie było, że chce szufladkować), ale zazwyczaj. Jeśli chodzi o mnie to tak ze dwa lata starszy, czy w tym samym wieku - ok. A co do facetów, to ich natura chyba jest właśnie taka, że wolą być tymi opiekunami niż pantoflarzami.. dlatego czasami starsze kobiety moga odstraszać (doświadczeniem życiowym, mądrością itp). ale miłość nie wybiera.
Justencja
Rekrut

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Świat Kobiet

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]