Re: co na imprezkę?
przez matra » 3 lis 2008, o 19:59
zadając takie pytanie dobrze byłoby podać jakieś konkrety jak np w jakim stylu to będzie impreza.. bo może być kameralna popijawa, może być domówka na kilkanaście/dziesiąt osób, może być wieczorek filmowy - możliwości jest od groma.
tak czy siak poza [przynajmniej dla mnie oczywistym <: ] piwem czy innym alkoholem napoje gazowane, soki, woda i możliwość zrobienia ciepłej herbaty/kawy - standard.
u moich znajomych częste były np jajka w majonezie.
standardem są też kanapki - podawane na chlebie, pumperniklu, krakersach, ewentualnie koreczki.
można upiec ciasto, lub przygotować sałatkę [polecam z zupek chińskich ^^] [z doświadczenia wiem, że takie rzeczy znikają najszybciej].
poza tym do pogryzania - już wcześniej wymienione paluszki, chipsy, popcorn, krakersy, orzeszki solone, ciasteczka, jakieś mieszanki.. no od groma możliwości (;
wszystko jest kwestią tego ile energii chce się komuś wpakować w przygotowania, ilu będzie gości i co najważniejsze - ile jest na to funduszy (;
tiruriru (-%
---------
"Gdy byłem mały, chciałem mieć psa. Ale moi rodzice byli na to za biedni i kupili mi mrówkę."
>>moja galeria<<