Elektrownia jadrowa

Aktualności z kraju i świata. Podyskutuj jak masz ochotę na aktualne tematy: gospodarcze, polityczne, kulturalne i społeczne.

Re: Elektrownia jadrowa

Postprzez Jarek 31 gru 2008, o 04:27

Jak najbardziej jestem za budową. Zapotrzebowanie na energię ciągle rośnie. Tradycyjne elektrownie opalane węglem tworzą zdecydowanie większe zagrożenie ekologiczne. Jedyny minus - to odpady radioaktywne. Ale generalnie ich ilość jest śmieszna w porównaniu z tonami pyłów, gazów wydalanych przez wielkie kominy do atmosfery.
Jarek
Kapitan

Postprzez kamil-INTER- 8 sty 2009, o 16:20

Jarek napisał(a):Jak najbardziej jestem za budową. Zapotrzebowanie na energię ciągle rośnie. Tradycyjne elektrownie opalane węglem tworzą zdecydowanie większe zagrożenie ekologiczne. Jedyny minus - to odpady radioaktywne. Ale generalnie ich ilość jest śmieszna w porównaniu z tonami pyłów, gazów wydalanych przez wielkie kominy do atmosfery.

Zgadzam się z kolegą. A ja słyszałem, że tą elektrownie jądrową z Polską ma budować Litwa, Estonia i Łotwa. Miała by ona moc 3200 megawatów i kosztować 5-6 miliardów euro.
Obrazek
kamil-INTER-
vc Prezes

Postprzez stalker 8 sty 2009, o 16:25

Jak do tej pory nikt nie ma sprzeciwow co do budowy,poczekamy,moze ktos sie znajdzie. :D
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez lucjuk 8 sty 2009, o 16:52

Ludzie tu rozsądnie myślący, to co się mają sprzeciwiać. Trzeba patrzyć w przyszłość.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez kamil-INTER- 9 sty 2009, o 01:42

No właśnie większość ma a my tyko nie mamy z Albanią i nawet Ukraina ma największą w Europie
Obrazek
kamil-INTER-
vc Prezes

Postprzez LadyMakbet 12 sty 2009, o 16:04

lucjuk napisał(a):Ludzie tu rozsądnie myślący, to co się mają sprzeciwiać. Trzeba patrzyć w przyszłość.

masz rację, i wszyscy wypowiadający się wcześniej też.
ja również jestem za.
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez Pieceofeternity 30 cze 2009, o 13:13

Teraz się zgadzacie, a co byście powiedzieli, że elektrownia ma stanąć w Waszej najbliższej okolicy? Jak wtedy byście zareagowali?
"Bo indywidualność polega na tym by samemu w sobie być subkulturą" RaGreen

Żyjemy na spokojnej wyspie ignorancji pośród czarnych mórz nieskończoności i wcale nie jest powiedziane, że w swej podróży zawędrujemy daleko. - H. P. Lovecraft
Pieceofeternity
Rekrut

Postprzez shwungistka 30 cze 2009, o 15:58

Pieceofeternity napisał(a):Teraz się zgadzacie, a co byście powiedzieli, że elektrownia ma stanąć w Waszej najbliższej okolicy? Jak wtedy byście zareagowali?

Dokładnie.
Kiedyś zrobili sondę i najwięcej głosów było na: "Owszem zgadzam się, ale nie w moje okolicy"
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób…zapewne nie będą czerwone”
shwungistka
vc Prezes

Postprzez Eris 7 lip 2009, o 18:52

Ja takze jestem za. Fajna sprawa moim zdaniem, moze duze naklady finansowe w zwiazku z jej wybudowaniem lecz zmniejszaja sie koszty wytworzenia takiej energii, czystej energii.
Ekolodzy? A co Oni maja do gadania? ROwnie dobrze moga sie przyczepic do elektrowni nuklearnych wybudowanych za granicami naszego kraju. Takie samo zagrozenie jest... :|
Obrazek
Eris
Gosc

Postprzez Kryształ 15 lip 2009, o 12:19

Pieceofeternity napisał(a):Teraz się zgadzacie, a co byście powiedzieli, że elektrownia ma stanąć w Waszej najbliższej okolicy? Jak wtedy byście zareagowali?

Jako że mieszkam w centrum dużego miasta to byłbym zdziwiony, że ktoś w mojej okolicy próbuje znaleźć miejsce na jakąkolwiek elektrownię i że planuje tak wielką budowę w mieście.
A jak bym mieszkał gdzieś, gdzie taka budowa miałaby sens, to po rekompensacie, za ewentualną utratę wartości przez nieruchumość, nie miałbym nic przeciwko.
Kryształ
Gosc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aktualności