Jaki masz stosunek domuzyki metalowej.

Czyli co Ci w duszy gra, tematy o każdym rodzaju muzyki.

Jaki jest Twój stosunek do muzyki metalowej?

Pozytywny (lubię, bardzo lubię, często słucham)
28
65%
Obojętny (mogę posłuchać, ale nie zbyt przepadam, za takim rodzajem muzyki)
8
19%
Negatywny (nie lubię, nie nawidzę, ta muzyka nie ma dla mnie żadnego sensu)
7
16%

Liczba głosów : 43

Postprzez art22 » 30 cze 2009, o 23:18

Muzyka jaka by nie była zawsze znajdzie swojego słuchacza czyli najpierw posłuchaj a potem krytykuj heavy metal to nie tylko bezsensowne darcie czy słyszeliście kiedyś TSA?
art22
Gosc

Reklama

Re: Jaki masz stosunek domuzyki metalowej.

Postprzez Finka » 24 sie 2009, o 18:00

Mój ulubiony gatunek muzyki. Słucham od klasycznego Iron Maiden, poprzez Disturbed, a na Behemoth kończąc.

mineralka napisał(a):Myślę, że metal jest jak najbardziej dobrą muzyką. Często tak naprawdę nawet nie mamy pojęcia, że tego słuchamy. Naprzykład kto nie zna piosenki Turbo ''Dorosłe dzieci'' , albo AC/DC ''You Shook Me All Night Long''. A to przecież z założenia zespoły również metalowe :)

Mój kumpel słucha metalu i nie trawi AC/DC :P Ja osobiście bardzo lubię.
Finka
Gosc

Postprzez enigma » 3 wrz 2009, o 03:31

Stosunek do muzyki metalowej. Temat ciekawie nazwany. No cóż, dla niektórych nawet grunge to metal. Mówiąc już konkretnie to Heavy Metal, totalna kicha (przynajmniej dla mnie) dostaje dreszczy.Toleruje P.O.D. choć właściwie jest to RapCore, ale i tak większość klasyfikuje to do Heavy Metalu. Hard Rock, niektóre świetne, na przykład wymieniana przez wielu Mettalica. Nie wiem czemu w tym temacie pojawiała się Coma, to żaden Heavy metal, ani Hard rock, ot zwykły rock psychodeliczny i to słaby naprawdę słaby.
Reasumując, tak naprawdę w każdym gatunku znajdzie się jakaś perełka, w końcu muzyka służy przekazowi emocji, a każdy wykazuje je w innym stylu. Nawet w darciu pyskiem można zleść coś dobrego jeśli jest to umiejętnie "wywrzeszczane"
enigma
Gosc

Postprzez maciek_f1 » 3 wrz 2009, o 18:58

Najlepszy jest klasyczny Heavy Metal : Iron Miaden, Saxon, Judas Priest czy prekursorzy gatunku Black Sabbath
A to co wymieniłeś P.O.D czy temu podobne nie można nazwać Heavy Metalem, a Mettalica to nie Hard Rock tylko Trash Metal :P, a Hard Rock to np Ac/Dc uwielbiane prze ze mnie, więc jak się bierzesz za pisanie o czymś to miej chociaż o tym pojęcie :P
maciek_f1
Rekrut

Postprzez enigma » 3 wrz 2009, o 22:16

Maciej przeczytaj dokładnie zdanie o P.O.D. wtedy zrozumiesz jak strzeliłeś...
enigma
Gosc

Postprzez maciek_f1 » 3 wrz 2009, o 22:28

Wiem co napisałaś, że Ty to do czego innego zaliczasz, ale napisałeś, że większość zalicza to do heavy metalu i do tego odniosła się moja wypowiedź o tym zespole ;) , a z tym, że nie masz pojęcia o czym piszesz to chodziło mi oto, że Metallica to Hard Rock sory, ale jak to przeczytałem to ze śmiechu mało z krzesła nie spadłem
Ostatnio edytowano 3 wrz 2009, o 23:14 przez maciek_f1, łącznie edytowano 1 raz
maciek_f1
Rekrut

Postprzez enigma » 3 wrz 2009, o 23:12

Okej, nie twierdzę, że się nie mylę;) Jak Ty napisałeś Trash Metal? hym... Zdefinujesz mi ten rodzaj? Jego szczególne cechy. Bo widze, że mam braki, w innym wypadku zauważyłabym, że do tego gatunku pasuje Mettalica
enigma
Gosc

Postprzez maciek_f1 » 3 wrz 2009, o 23:23

Ja fanem Trashu nie jestem, lubie tylko zespoły z tzw "Nowej Fali Brytyjskiego Heavy Metalu" i to są już teraz te zaliczane do klasyki takie jak Iron Maiden czy Judas Priest, a o Trash możesz poczytać tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Thrash_metal ,od siebie nie potrafie nic powiedzieć bo mnie ten gatunek nie interesuje tylko wiem miej więcej jakie zespoły go wykonują
maciek_f1
Rekrut

Postprzez enigma » 3 wrz 2009, o 23:29

Ołkej, w sumie mnie również Trash nie interesuje ale dobrze się orientować... Judas Priest? Kojarze tylko Painkiller czy jakoś tak, nawet nawet. Ja raczej balansuje przy grunge'owych utworach, lekki rock alternatywny. Z new wave hym... o ile The Cure można do tego zaliczyć...
enigma
Gosc

Postprzez maciek_f1 » 3 wrz 2009, o 23:37

Nie The Cure nie można do nowej fali zaliczyć, że zacytuję wikipedie "New Wave of British Heavy Metal (Nowa fala brytyjskiego heavy metalu) ? nurt w muzyce metalowej zapoczątkowany pod koniec lat 70. przez zespoły brytyjskie. Powstał przede wszystkim pod wpływem rozwijającej się wówczas w Londynie muzyki punk. Towarzyszył temu spadek zainteresowania zespołami typu Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath czy Rush. Po kilkunastu miesiącach gwałtownego rozwoju punk utracił masową popularność i zainteresowanie mediów, co pozwoliło na odrodzenie hard rocka i heavy metalu, właśnie przez NWOBHM. NWOBHM reprezentują m.in. zespoły: Iron Maiden, Tygers Of Pan Tang, Def Leppard, Angel Witch, Diamond Head, Saxon."

A tutaj Judas Priest http://www.youtube.com/watch?v=hXqb_3fR6Ok
Black Sabbath u nich na pierwszych najlepszych płytach śpiewał Ozzy Osbourne http://www.youtube.com/watch?v=CBWcRMonvWA
zespół który najbardziej lubię z tych wszystkich Iron Maiden http://www.youtube.com/watch?v=28GaKoCuobU
maciek_f1
Rekrut

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]