TRADZIK

Kiedy dopadnie Cię ból głowy a Goździkowa nie pomoże to dział dla Ciebie. Na pewno znajdziesz złoty środek dla siebie?nie tylko na ból głowy.

Postprzez matiqa » 19 lip 2009, o 18:41

witam,
jesli ktos moze sie podzielic radami jak pozbyc sie zmory zwanej tradzikem, mysle ze wielu osob chetnie tu zajrzy :)

na poczatek szukam rady - wiele lekow testowalam. z roznym skutkiem :/

teraz proboje pozbyc sie tradizku przy pomocy epiduo
ktos uzywal??
dajcie znac!
buzka!
matiqa
Gosc

Reklama

Re: TRADZIK

Postprzez shwungistka » 25 lip 2009, o 17:05

Najtaniej wyjdzie ci przeczekać. Trądzik jest charakterystyczny w wieku dojrzewania. Wiem że wiele nastolatków marzy o idealnej cerze, ale to się rzadko zdarza. Mój kuzyn jeździł po różnych lekarzach, stosował specjalistyczne diety i kosmetyki nic mu to nie dało. Teraz gdy już jest po wieku dojrzewania ma piękną cerę
"Ule Śmierci stoją na czarnej trawie w czarnym sadzie, pod obsypanymi czarnym kwieciem gałęziami starych drzew, które kiedyś wydadzą jabłka, a te...ujmijmy to w ten sposób?zapewne nie będą czerwone?
shwungistka
vc Prezes

Postprzez matiqa » 13 sie 2009, o 12:56

wiesz
z jednej strony to prawda ze tradzik minie sam
z drugiej - dla czesci ludzi to takie pieklo ze chetnie pojda do lekarza szukajac ratunku :banghead:

ja mam juz 25 lat tak ze o "burzy wieku dojrzewania" nie ma mowy
probowalam wielu roznych lekow, z roznym skutkiem

poki co uzywam epiduo i efekty sa dobre :D
powiedzialabym nawet ze na tyle dobre ze nie placze z tesknoty za opalaniem
buziaki!
matiqa
Gosc

Postprzez olsssia » 14 sie 2009, o 19:51

polecam Lubexyl żel do mycia twarzy oraz produkty z La Rosche Posay (krem Effaklark) i Vichy
olsssia
Gosc

Postprzez Sacrum » 10 wrz 2009, o 15:57

NajlepszÄ… metodÄ… na pozbycie siÄ™ jest sex i jest to naukowo udowodnione :)
Sacrum
Gosc

Postprzez Aisha » 17 paź 2009, o 01:47

Najlepiej iść do dermatologa, żeby dobrał odpowiedni kosmetyk.
Ja chodziłam na dużo zabiegów kosmetycznych, które trochę mi pomogły; zamawiałam specjalne kremy. Od kilku dni stosuję łatwo dostępny Skinoren. Aczkolwiek mi najwięcej dały tabletki Diane35. Jednak nie wiem czy warto dla ładnej cery truć się tym świństwem. Trochę mi namieszało się w organizmie i nie zamierzam do tego wracać.
"Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły" ;)
Aisha
Gosc

Postprzez kwiatek » 14 gru 2009, o 17:31

Aisha ja stosuje Hialuskin,to chyba podobny lek do Twojego.Stosuje juz ładne pare tygodni i lekkie efekty juz sa widoczne.
kwiatek
Gosc

Postprzez leaf_woman » 18 gru 2009, o 23:18

Wszystkim, którzy borykają się trądzikiem i jego głównym sprawcą - gronkowcem, polecam zapoznać się (a najlepiej zaopatrzyć się), z właściwościami jakie posiada miód z krzewu manuka, który jest właśnie stosowany w zwalczaniu trądziku. A wspominam o nim, bo mi pomógł - krosty szybciej się leczyły, a z czasem było ich coraz mniej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Postprzez cynia » 12 sty 2010, o 21:56

Iść do dermatologa to po pierwsze a dodatkowo wspomagałam leczenie kapsułkami Cerabi i myłam twarz żelem Cerabi. Na szczęście pomogło. Dla mnie trądzik, to koszmar!
cynia
Gosc

Postprzez dziukowa01 » 6 lut 2010, o 01:45

Wiesz, najpierw zasięgnij rady dermatologa i to DOBREGO! Mam podobny problem jak ty. Byłam już u 3 dermatologów, jedna pani mi pomogła, druga zaszkodziła, a po innej nie było żadnej reakcji. Więc dermatolog musi być po pierwsze sprawdzony, po drugie doświadczony. Dermatolog pomoże Ci dobrać odpowiedni krem do twojej cery. Ja nie mam już tak dużo pryszczy, ale nadal używam kremu z Biodermy Sebium Hydra lub Sebium Mat, przy czym hydra jest tłustszy i mocno nawilżający. Oprócz tego zakup sobie "tonik", bo można to tak nazwać, Cetaphil, który może być też stosowany jako preparat do demakijażu. Z kolei jeśli chcesz skorzystać z domowych sposobów, oto kilka z nich.
Kup sobie mydło dla alergików, które może być używane do twarzy i na pewno nie zaszkodzi oraz gąbkę (osobną do buzi :grin: ).
Najpierw spłucz twarz chłodną wodą, umyj Cetaphilem, następnie wyszoruj gąbką z odrobiną mydła. Spłucz ciepłą wodą, później zimną (otwieranie, zamykanie porów w skórze powoduje efekt orzeźwienia). Nałóż na wacik odrobinę spirytusu salicylowego i przetrzyj pryszcze. Następnie posmaruj kremem (najodpowiedniejszy to Sebium Hydra, ale może być jakiś inny). Pryszcze znikną, mi zniknęły, ale potrzeba trochę cierpliwości. :D
Używaj maseczki z jabłka i miodu, jest bardzo prosta, bo wystarczy przetrzeć nie za rumiane jabłko (nie za słodkie) obrane ze skórki przez tarkę i wymieszać z łyżeczką (lub dwiema) miodu, następnie nałożyć na ok. 20 minut. Spłukać zimną wodą.
Pozdrawiam, powodzenia :) .
The man who makes no mistakes does not usually make anything.
dziukowa01
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], MSNbot Media