Najlepsze forum młodzieżowe w sieci!

Corax napisał(a):Cóż wszytko zależy od człowieka, do jakiego stopnia jest zdolny do tolerancji... Czy będzie potrafił zaakceptować inne przekonania drugiej osoby
stalker napisał(a):Corax napisał(a):Cóż wszytko zależy od człowieka, do jakiego stopnia jest zdolny do tolerancji... Czy będzie potrafił zaakceptować inne przekonania drugiej osoby
Tolerancja i przekonania jest czyms innym niz wiara w boga,to zmiana wiary nie tolerancja.Zmiana wiary dla gleboko wierzacych i wprowadzenie do rodziny innej religii jest bardzo trudna,w Turcji mozna stracic za to glowe,lub zostac wygnanym z rodziny.Oczywiscie mowie o bardzo glebokiej wierze.
Corax napisał(a):stalker napisał(a):Corax napisał(a):Cóż wszytko zależy od człowieka, do jakiego stopnia jest zdolny do tolerancji... Czy będzie potrafił zaakceptować inne przekonania drugiej osoby
Tolerancja i przekonania jest czyms innym niz wiara w boga,to zmiana wiary nie tolerancja.Zmiana wiary dla gleboko wierzacych i wprowadzenie do rodziny innej religii jest bardzo trudna,w Turcji mozna stracic za to glowe,lub zostac wygnanym z rodziny.Oczywiscie mowie o bardzo glebokiej wierze.
Ale kto powiedział, że tą religię trzeba zmieniać? Cóż mówiąc o przekonaniach miałam na myśli głęboko zakorzenione wartości i morale wynikające z naszej wiary...
to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać
)Monika napisał(a):co uważacie na temat związków osób o odmiennej religii? np.katolik z osobą prawosławną?
znałam parę która właśnie w takiej sytuacji..dziewczyna katoliczka a chłopak jehowy.niestety związek się rozpadł mimo tego ze bardzo się kochali..ale w akcję wkroczyli rodzice i kazali im wybierać..albo przejście na jedną religię albo rozpad związku.niestety oboje nie chcieli przejść na wiarę drugiej połówki...
Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]