miłość na odległość

Rozmowy o związkach, czyli o nas, zauroczenie, miłość, małżeństwo, rozstania, smutki ...

Postprzez Trelemorele » 18 paź 2009, o 15:49

Co do potencjalnych zdrad, to nie tylko odległośc je prowokuje. Zdradzać można także będąc blisko swojego partnera.

Związek na odległość, jak każdy inny. Ma swoje plusy, jak i minusy. Jest tęsknota, nie ma przesytu, docenia się każdą chwilę spędzoną razem. Z tymże to chyba od charakteru osób zależy czy taki związek ma szanse na przetrwanie czy nie.
Trelemorele
Gosc

Reklama

Re: miłość na odległość

Postprzez bartolomeo » 18 paź 2009, o 16:33

Trelemorele napisał(a):Zdradzać można także będąc blisko swojego partnera.

Zdradzać nie można!!! :x
bartolomeo
Gosc

Postprzez Trelemorele » 18 paź 2009, o 16:51

Napisałam to nie na zasadzie przyzwolenia, czy akceptacji dla zdrad, ale bardziej technicznej możliwości ich dokonywania czy to w związku "normalnym" czy takim na odległość :P .
Trelemorele
Gosc

Postprzez Aisha » 23 paź 2009, o 02:06

No racja, ale na odległość jest łatwiej - więcej swobody itd. Dlatego w takim związku nie mogą być osoby nieodpowiedzialne i lubiące takie tam różne dziwne zagrywki do innych :| .
"Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły" ;)
Aisha
Gosc

Postprzez dericzka » 2 sty 2010, o 23:28

też byłam tak zakochana, różniło nas 300 km, byliśmy razem 2 miesiące, później się rozstaliśmy, bo stwierdziliśmy, że nie damy rady wytrzymać tak długo, zwłaszcza, że każde z nas zmieniało wtedy szkołę. Ale wierzę, że to może się udać, wystarczy chcieć i mocno kochać ;)
dericzka
Gosc

Postprzez stachel94 » 3 sty 2010, o 20:24

Jak dla mnie nie możliwe - nawet jak miłość jest wielka.
stachel94
Przyjaciel forum

Postprzez toxic_city » 3 sty 2010, o 23:24

Tak naprawdę to nawet na odległość związek może istnieć i może być szczęśliwy.
Właściwie w każdym związku (na odległość i na bliskość :grin: ) ważne są zasady. Wg mnie zasady te to: rozmowa (nawet o najgłupszych głupotach), szczerość (mówić otwarcie co Cię trapi), zaufanie do drugiej osoby, szacunek oraz kompromis.
I recepta na udany związek (nawet na odległość) jest gotowa.... :amen: :yahoo: :yahoo:
TUROK MOCTA!!!
toxic_city
Gosc

Postprzez RySiEk » 29 sty 2010, o 03:04

To kompletnie nie ma sensu...dlaczego ? otóż niema to sensu ponieważ wiadomo że osoba za monitorem albo będzie miała kogoś na boku lub poprostu nie będzie tym za kogo się przedstawił.
www.cs2d.com - Polecam
www.żal.pl - Poprostu Żal :D
RySiEk
Gosc

Postprzez Darcy » 5 lis 2010, o 20:41

Nie ma szans. Chyba, ze partnerzy czesto sie spotykaja. Ale z doswiadczenia innych par wiem, ze to nie przejdzie, bo spotykaja sie moze 1-2 na pol roku. Predzej czy pozniej ktos mowi: adios.
Darcy
Gosc

Postprzez Black Strawberry » 2 wrz 2011, o 23:22

A ja powiem, że zawsze wierzę w takie pary. Sama jestem w takim związku, niedługo, ale jestem. Mieszka ode mnie 200 km, ale spotykamy się regularnie. Wiadomo, że to wymaga wielkiego zaufania, odpowiedzialności i na pewno miłości, bo jeśli ludzie nie traktują się poważnie można by sądzić, że mają kogoś na boku, ale nie w tym rzecz. :D Wydaje mi sie, że to zależy też od dojrzałości tych dwóch ludzi, bo inaczej patrzę na to, kiedy para ma już na karku 20 lat, niż taka, która ma lat 14 czy 15. Jeśli obydwoje się postarają, to czemu nie. ;)
Black Strawberry
Gosc

Reklama

Poprzednia strona

Powrót do Relacje damsko-męskie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]