Harcerstwo

Kolekcjonujesz znaczki? A może hodujesz patyczaki? Napisz o swoim hobby, znajdź inne osoby podzielające twoje zainteresowania.

Postprzez pretxt » 17 maja 2009, o 10:49

Wiesz troche mnie to bawiło, że ja mając 19 lat byłem w zastępie z 12 latkami i miałem im pomogać- wporządku, ale nie dam sobą pomiatać przez ów 12 latków! Zastępowy mi wmawia, że ja mam posprzątać harcówke bo oni idą do domu a jak dostał w pysk to od razu do drużynowgo!

Zresztą Prawo Harcerskie jest troszkę śmieszne w tej chwili. O, inaczej być może dla ludzi którzy żyją złudzeniami. Nie da się zrobić tak, żeby było idealnie. Palę papierosy i piwa nie odmawiam (nie upijam się!)

Najbardziej to mi brakuje w sumie obozowych ognisk i niczego więcej
Hm, nie! Brakuje mi jednak tej pomocy, którą okozywaliśmy innym. Pamiętam jak kiedyś po chorzowskim Skansenie latałem 8h w wełnianym stroju misia; wtedy była tam jakaś impreza dla dzieci niepełnosprawnych. Co wypociłem co moje- ale byłem szczęśliwy! No i strasznie zmęczony
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pretxt
Rekrut

Reklama

Re: Harcerstwo

Postprzez malvae » 17 maja 2009, o 13:24

Trzeba było zminić drużynę albo zmienić zastęp:] Jestem zastępową i jestem młodsza niż członkowie zastępu, ale mam jako taki autorytet i daję sobie radę:] Ach te ogniska to jest to:]

PS. nie żyję złudzeniami tylko zgodnie z zasadami:] praca nad sobą praca nad sobą praca nad sobą:]
My heart
Your skin
This love
I'm in
We don't arrive, without a suprise
Your right
Im wrong
be free
be long
Into inside, it's coming alive
malvae
Gosc

Postprzez melassa » 17 maja 2009, o 17:27

Byłam harcerką (w ZHR, ale to nie jest najważniejsze) przez 10 lat :) W tym czasie zaliczyłam 11 obozów, niezliczoną ilość biwaków, byłam zastępową, przyboczną, drużynową... wspaniałe czasy ) Na jednym z obozów poznałam mojego Obecnego. Harcerstwo nauczyło mnie wielu rzeczy- potrafię rozpalić grilla, naprawić stolik a i w urzędach dobrze sobie radzę. Osobiście uważam, że harcerstw jest wspaniałą przygodą :)
melassa
Gosc

Postprzez malvae » 17 maja 2009, o 22:21

Zgadzam się z tym:] Też byłam drużynową i dzięki temu wiem jak załatwiać ubezpieczenia itd... dodam że mam 15 lat i jest to dla mnie coś:]
My heart
Your skin
This love
I'm in
We don't arrive, without a suprise
Your right
Im wrong
be free
be long
Into inside, it's coming alive
malvae
Gosc

Postprzez luna » 8 paź 2009, o 15:44

już ponad 11 lat działam i nie wyobrażam sobie żebym miała to porzucić;) a co do przestrzegania praw to kochani jesteśmy też ludźmi i powinniśmy mieć to na uwadze przy wszelkich działaniach w rożnych organizacjach:) bardzo ważne są ideały ale nie uważam że osoba która nie przestrzega wszystkich punktów prawa nie jest dobrym harcerzem! Każdy ma swoja wolną wole i to on rozlicza się ze samym sobą...nie sztuką jest biegać za każdym harcerzem i sprawdzać jak przestrzega pkt prawa ale sztuką jest przekonać i zachęcić go do ich przestrzegania :) Czuwajcie!
luna
Gosc

Postprzez This_is_me_Paula » 13 lis 2009, o 19:36

Ja to jestem tak pomiędzy, bo z tego co słyszałam to jest spoko, ale nie byłam i pewnie harcerką nie będę.. więc moja odpowiedź w tym poście nie ma jakiegoś większego znaczenia, ale jakby mi ktoś powiedział że jest harcerzem to z chęcią bym go wysłuchała bo naprawdę niektóre przygosy są warte uwagi i dużo się można nauczyć. Ale żeby być harcerzem trzeba mieć to coś... :)
www.zapytaj.com.pl

Najlepsze forum ;-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Szpilki, jeansy
Znana bluzka Dolce Gabbana
Biżuteria nie jest tania,
Nie kupuję tego sama!
Bulisz, bulisz, bulisz, bulisz!
Mam Go od tego, mówię:
Bulisz bulisz, bulisz bulisz !
...
This_is_me_Paula
Gosc

Postprzez DomekE » 8 sty 2010, o 00:26

Kiedyś myślałem o harcerstwie ale nieweim czy gdybym miał okazję zapisałbym się
DomekE
Gosc

Postprzez Gaśnica » 20 lut 2010, o 15:01

Ja jestem harcerką :D I bardzo się z tego cieszę. Dzięki harcerstwu nauczyłam się b. dużo, stałam się bardziej otwarta do ludzi i tak dalej :D Harcerstwo-fajna rzecz, na pewno jeszcze długo będę do niego należeć.
Gaśnica
Gosc

Reklama

Poprzednia strona

Powrót do Hobby