Szukam filmów

Widziałeś ostatnio jakiś ciekawy film w kinie czy TV? A może nie wiesz na co zabrać dziewczynę do kina? To dział dla Ciebie!

Postprzez Gandolfina » 13 sty 2012, o 20:05

"Igrzyska śmierci" to może być coś takiego właśnie.
Czytałam książkę, niedługo wchodzi do kin film, który z chęcią zobaczę. Co prawda akcja nie rozgrywa się w szkole, ale jest wątek dwojga nastolatków, z różnych dość środowisk, których połączył los. Jest w tym im miłość i ciężka sytuacja. to może być to :)

Swoją drogą, ciekawa jestem, jak film się skończy. Bo książka kończy się niedopowiedzeniem, co też będzie i czy w ogóle będzie między Katniss i Peetą. Kogo wybierze Katniss, może jednak Gale'a. moje myśli krążą wokół tego, chyba czas na kolejną część pięknej sagi :clapping:
Tylko dwie rzeczy sa wieczne:wszechswiat i ludzka glupota,choc co do pierwszej-nie ma pewnosci.
Gandolfina
Gosc

Reklama

Re: Szukam filmów

Postprzez Knorrek » 14 sty 2012, o 01:38

Ganolfina, nie zdradzaj nam zbyt dużo szczegółów książki :P

A trailer wydaje się fajny, to może być całkiem dobry film. Ciekawe.. jeśli książka jest taka dobra, to jej ekranizacja chcąc nie chcąc musi być ciekawa. Chociaż książka zazwyczaj i tak jest lepsza, ciekawe jak będzie w tym przypadku ;)
Knorrek
Gosc

Postprzez MatkaBoska » 15 sty 2012, o 22:25

Heh :) No własnie o takie filmy mi chodziło ;))))
A co do waszej propozycji, to sie oczywiscie konkretnie odniosę... Oczywiscie ksiażke znam. Jest niby dla nastolatków, ale tak na prawdę, to taki współczesny George Orwell i "Rok 1984". Motyw jest identyczny. Tzn. ludzie żyja w świecie totalitarnym, w pełni inwigilowanym. Totalnie steroryzowanym. Muszą de facto w ofierze składac swoje dzieci... Bo kim sa trybuci? Własnie takimi ofiarami. Ciekawa jestem czy film odda ten klimat. Na prawdę. A ksiazka dla dzieci jest popularna również w kregach akademickich, ze wzgledu na tresci zbierzne z Orwellem.
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami.
MatkaBoska
Gosc

Postprzez purpose » 17 sty 2012, o 19:35

pretty woman :)
purpose
Gosc

Postprzez MatkaBoska » 19 sty 2012, o 01:11

No tak :) "Pretty woman", to taki film wlasnie, ale juz chyba wszyscy go widzieli milion razy :) No i raczej taki mało współczesny motyw, bo tego rodzaju bajek w życiu nie ma i chyba ludzie przestali w nie wierzyć.
Ja wolę oglądać jednak coś co ma jakiekolwiek współczesne konotacje, np. o silnych kobietach.
"P W" jest o kopciuszku, który potrzebuje księcia żeby przetrwać... Teraz to raczej kobiety wioda prym ;)
MatkaBoska
Gosc

Postprzez Miss nineteen » 23 sty 2012, o 13:38

Matka.. tak do końca się nie zgodzę, że już się nie wierzy w historię kopciuszków. Nawet sama wśród znajomych znam jedną ;)
A z resztą spójrz na Izabellę prmiera marcinkiewicza? Nie fuksnęła jej się historia z bajki? Co tam, że łysiejący ;)

Na ten film, to jeszcze trochę poczekamy... W międzyczasie ja sie wybieram na "Dziewczynę z tatuażem" i czytam sagę :cool:
Miss nineteen
Gosc

Postprzez Knorrek » 24 sty 2012, o 03:41

Izabella była przecudowna, hahaha! I to nie jest jedyny taki przypadek. :mrgreen:
"Dziewczyna z tatuażem" też może być dobra...:) Pewnie też będę chciała obejrzeć ten film :)
Knorrek
Gosc

Postprzez tancereczka96 » 24 sty 2012, o 23:14

Niewiem, czy się nada, ale osobiście przepadam za:
- "Zbuntowana księżniczka"
- "Córka prezydenta"
- "Ona to on"
- "Książe i ja, książe nie z tej bajki"
- "Historia Kopciuszka"
- "Kopciuszek, roztańczona historia"
- "Szansa na sukces"
- "W rytmie hip-hopu"
- "Przyjęty"
- "Street dance" i "Step up" - wszytkie części
Ogółem byłoby więcej tylko, nie chce mi się przeszukiwać ksiąg z płytami. Nie do końca spełniają wszystkie warunki, ale są no całkiem fajne. ;)
tancereczka96
Gosc

Postprzez Marcik » 28 sty 2012, o 03:25

MatkaBoska napisał(a):Heh :) No własnie o takie filmy mi chodziło ;))))
A co do waszej propozycji, to sie oczywiscie konkretnie odniosę... Oczywiscie ksiażke znam. Jest niby dla nastolatków, ale tak na prawdę, to taki współczesny George Orwell i "Rok 1984". Motyw jest identyczny. Tzn. ludzie żyja w świecie totalitarnym, w pełni inwigilowanym. Totalnie steroryzowanym. Muszą de facto w ofierze składac swoje dzieci... Bo kim sa trybuci? Własnie takimi ofiarami. Ciekawa jestem czy film odda ten klimat. Na prawdę. A ksiazka dla dzieci jest popularna również w kregach akademickich, ze wzgledu na tresci zbierzne z Orwellem.

Właśnie o to mi chodziło. Nie mówię, że taki świat nam zagraża ale taki świat jest do pomyślenia że kiedyś się taki stanie. Ciekawe jak by się to naprawdę potoczyło. To jest trochę przewrotne w igrzyskach, że z jednej strony jest technologia z drugiej jest bieda i ludzie walczą o przetrwanie (jak Katniss która poluje, żeby mieć co jeść)
Będę więc zrzędził i moralizował ale to jest taki świat w którym człowiek przestal być celem. Bo do dzisiaj technologia służyła człowiekowi- potrafimy zebrać więcej plonów, efektywniej pracujemy itd.
Marcik
Gosc

Postprzez MatkaBoska » 30 sty 2012, o 16:49

Jeju dziewczyny.... O czym wy gadacie.... Jakbym miała mieć takiego Marcinkiewicza, łysego, malego i zaplutego typa, to bym poprosiła żeby mnie dobic.... To ma byc książę z bajki???? Sorry, ale ja mam troche inne wyobrażenie o księciu.... :banghead:

Obrazek

Mój ideał, prawdziwy "książę z bajki" :) Takiemu bym sie dała porwać :)
MatkaBoska
Gosc

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Film

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]