homoseksualiści

Interesuje Cię zachowanie człowieka, jego mowa ciała sposób bycia i czym to jest spowodowane? To dział dla Ciebie. Znajduje się tu również parapsychologia i grafologia oraz inne dziedziny związane z zachowaniem człowieka.

Postprzez lucjuk » 3 lis 2008, o 16:29

stalker napisał(a):Oj Lucjuk tu sie nie zgadzam,troche pozwiedzalem i moge spokojnie powiedziec,ze Polska jest w czolowce krajow zcofanych a tolerancja praktycznie zerowa(religia,homo,rasizm,materializm,moda,trendy,wyksztalcenie)czlowieku na kazdym kroku,ktos ma jakis problem,kazdy kogos wytyka palcami,to jest tolerancja?.No a chyba nie powiesz mi,ze jestesmy krajem rozwinietym(NFZ,wojsko,szkolnictwo,gospodarka)widzisz tu cos rozwinietego,bo ja nie.Jestesmy 100lat za murzynami.Wiecej sie na ten temat nie wypowiadam bo nie ma co.

To ja siÄ™ pytam jak Ty rozumiesz tolerancjÄ™:
- religijną - czy u nas zamykają kościoły, cerkwie itd. Czy aresztują księży, rabinów, mułłów
- homo - czy u nas kogoś się kamieniuje? a może rekwiruje mieszkania?
- moda - nie pozwalają ci chodzić w czerwonych czy zielonych włosach?
- materializm - nie pozwalają Ci czegoś kupować, czy o co chodzi, bo tego to już w ogóle nie rozumiem?
- wykształcenie - znaczy pracodawcy dyskryminują gorzej wykształconych i to jest dla Ciebie brak tolerancji? A dalej piszesz, że z gospodarka nasza słaba! To się jedno totalnie gryzie z drugim!

To, że człowiek ma problemy, to nie jest oznaka braku tolerancji! - co ma jedno do drugiego. Jak mam problem z zaliczeniem hipotetycznie egzaminu z matmy, to to jest brak tolerancji - nie żartujmy!

Co ma rozwinięcie do tolerancji! - poproszę o jakieś konkrety!
Co ma poziom naszego wojska do tolerancji? To jakiś absurd przecież.

Jak chcesz pogadać o gospodarce, to nie ma sprawy, możesz założyć nowy temat, ale litości - nie łącz tego z tolerancją czy homoseksualizmem, bo to ma na nią taki sam wpływ jak poziom zasolenia jeziora Sareskiego...

Może jeszcze zapodaj tolerancyjny kraj - tylko proszę nie wrzucaj czegoś na wzór Francji lub Holandii, myląc liberalizm z tolerancją.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Reklama

Re: homoseksualiœći

Postprzez monarri » 3 lis 2008, o 16:36

lucjuk napisał(a):
monarri napisał(a):
Taki obraz to kreują sami homoseksualiści - męczenników w obronie swojej orientacji.

Nie bądź śmieszny, w większości przypadków tak nie jest.
monarri
Gosc

Postprzez stalker » 3 lis 2008, o 17:05

lucjuk napisał(a):
stalker napisał(a):Oj Lucjuk tu sie nie zgadzam,troche pozwiedzalem i moge spokojnie powiedziec,ze Polska jest w czolowce krajow zcofanych a tolerancja praktycznie zerowa(religia,homo,rasizm,materializm,moda,trendy,wyksztalcenie)czlowieku na kazdym kroku,ktos ma jakis problem,kazdy kogos wytyka palcami,to jest tolerancja?.No a chyba nie powiesz mi,ze jestesmy krajem rozwinietym(NFZ,wojsko,szkolnictwo,gospodarka)widzisz tu cos rozwinietego,bo ja nie.Jestesmy 100lat za murzynami.Wiecej sie na ten temat nie wypowiadam bo nie ma co.

- religijną - czy u nas zamykają kościoły, cerkwie itd. Czy aresztują księży, rabinów, mułłów
- materializm - nie pozwalają Ci czegoś kupować, czy o co chodzi, bo tego to już w ogóle nie rozumiem?
- wykształcenie - znaczy pracodawcy dyskryminują gorzej wykształconych i to jest dla Ciebie brak tolerancji? A dalej piszesz, że z gospodarka nasza słaba! To się jedno totalnie gryzie z drugim!

To, że człowiek ma problemy, to nie jest oznaka braku tolerancji! - co ma jedno do drugiego. Jak mam problem z zaliczeniem hipotetycznie egzaminu z matmy, to to jest brak tolerancji - nie żartujmy!

Jak chcesz pogadać o gospodarce, to nie ma sprawy, możesz założyć nowy temat, ale litości - nie łącz tego z tolerancją czy homoseksualizmem, bo to ma na nią taki sam wpływ jak poziom zasolenia jeziora Sareskiego...

Może jeszcze zapodaj tolerancyjny kraj - tylko proszę nie wrzucaj czegoś na wzór Francji lub Holandii, myląc liberalizm z tolerancją.

Przez tolerancje rozumiem akceptowanie innego sposobu zycia,wiary zachowan,pogladow.Gospodarke podalem jako przyklad naszego rozwoju a nie tolerancji.
Wierze ze kolega jest inteligetny,ale zycie troszke rozni sie od nauki,i nie mozna postepowac tylko wedlug regulek.
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez monarri » 3 lis 2008, o 17:39

Lucjuk tu nie chodzi o to, że Polska jest nietolerancyjnym krajem bo żaden kraj by sobie na coś takiego nie pozwolił, to Polacy są nietolerancyjni.
monarri
Gosc

Postprzez stalker » 3 lis 2008, o 17:41

monarri napisał(a):Lucjuk tu nie chodzi o to, że Polska jest nietolerancyjnym krajem bo żaden kraj by sobie na coś takiego nie pozwolił, to Polacy są nietolerancyjni.

Popieram.
stalker
Weteran

Postprzez lucjuk » 3 lis 2008, o 23:54

monarri napisał(a):
lucjuk napisał(a):
monarri napisał(a):
Taki obraz to kreują sami homoseksualiści - męczenników w obronie swojej orientacji.

Nie bądź śmieszny, w większości przypadków tak nie jest.

A ja uważam wręcz odwrotnie, co najlepiej widać na tych śmiesznych paradach równości.
Obrazek
Polecane:
lucjuk
Weteran

Postprzez lucjuk » 3 lis 2008, o 23:56

stalker napisał(a):
lucjuk napisał(a):

Przez tolerancje rozumiem akceptowanie innego sposobu zycia,wiary zachowan,pogladow.Gospodarke podalem jako przyklad naszego rozwoju a nie tolerancji.
Wierze ze kolega jest inteligetny,ale zycie troszke rozni sie od nauki,i nie mozna postepowac tylko wedlug regulek.

Dzięki za definicję, a teraz zapodaj mi, które z tych praw jest łamane w Polsce?

Skoro gospodarka ma związek z rozwojem to co robi w dziale homoseksualiści? I skąd to nawiązanie?

Na przykład kilku tolerancyjnych krajów widzę nie mogę liczyć... :/
Obrazek
Polecane:
lucjuk
Weteran

Postprzez lucjuk » 4 lis 2008, o 00:00

monarri napisał(a):Lucjuk tu nie chodzi o to, że Polska jest nietolerancyjnym krajem bo żaden kraj by sobie na coś takiego nie pozwolił, to Polacy są nietolerancyjni.

A macie te przykłady, kto jest tolerancyjny? Bo wg Waszych skojarzeń, to Polacy to - sami złodzieje, gwałciciele (w szczególności własnych dzieci), przestępcy itd.
No bo czy w Polsce nie spotyka się tego typu przejawów? Podpowiem - spotykamy. Powiem więcej - jak wszędzie na świecie.
Obrazek
Polecane:
lucjuk
Weteran

Postprzez stalker » 4 lis 2008, o 02:25

-Czemu ludzie sa wyzywani od kociuchow,jezeli wyznaja inna wiare,sam ksiadz na mszy mowil ze to brak tolerancji.
-Homoseksualisci zyja w Polsce normalnie?,nikt ich nie wytyka,nie wyzywa od pedalow i pluje na nich?-to jest tolerancja.
-Ile razy ludzie biedni sa ponizani przez bogatych i wysmiewani,to nie tylko glupota i wychowanie bogatych lecz brak szacunku i toler.
-Czy czarny czlowiek,moze w Polsce normalnie sie czuc tak jak bialy bez zadnych problemow,nie sadze to nie tylko dyskryminacja i rasizm.Bo do pracy tez za bardzo czarnych nie chca przyjmowac w Polsce,oczywiscie sa wyjatki glownie w Warszawie w tv.Oczywiscie nikt sie nie przyznaje bo nie chce wyjsc na tego zlego.Zawsze jest jakies delikatne wyjscie z tematu.
-Czemu czlowiek ubrany inaczej jest obgadywany,kogo obchodzi jak ja chodze ubrany,to jest na kazdym kroku -to jest wlasnie brak tolerancji a nie tylko to co rzad uzna za stosowne i wyda ustawe,ze to jest dopuszczalne i tak ma byc.Zycie codzienne troche jest inne( i dlugo sie nie zmieni )niz prawo.Prawo prawem a zycie zyciem
Tylko nie mow mi,ze tu nie chodzi o tolerancje,prosze Cie.

Skad nawiazanie-jako zacofanie gospodarcze(moze teraz lepiej)

Kraje tolerancyjne-a czemu mam Francji,Holandii nie wymieniac,kraje liberalne,a co to jest innego jak nie tolerancyjny stosunek do czynow czy pogladow innych ludzi,tak jak pisalem wczesniej. Australia,Hiszpania,Anglia,Dania.W tych krajach jest wieksza tolerancja niz w Polsce.I nikt na dzien dzisiejszy nie przekona mnie,ze jest inaczej.
http://peb.pl/off-topic/86864-czy-polsk ... raj-3.html Sam zobacz.
stalker
Weteran

Postprzez lucjuk » 4 lis 2008, o 04:07

stalker napisał(a):-Czemu ludzie sa wyzywani od kociuchow,jezeli wyznaja inna wiare,sam ksiadz na mszy mowil ze to brak tolerancji.
-Homoseksualisci zyja w Polsce normalnie?,nikt ich nie wytyka,nie wyzywa od pedalow i pluje na nich?-to jest tolerancja.
-Ile razy ludzie biedni sa ponizani przez bogatych i wysmiewani,to nie tylko glupota i wychowanie bogatych lecz brak szacunku i toler.
-Czy czarny czlowiek,moze w Polsce normalnie sie czuc tak jak bialy bez zadnych problemow,nie sadze to nie tylko dyskryminacja i rasizm.Bo do pracy tez za bardzo czarnych nie chca przyjmowac w Polsce,oczywiscie sa wyjatki glownie w Warszawie w tv.Oczywiscie nikt sie nie przyznaje bo nie chce wyjsc na tego zlego.Zawsze jest jakies delikatne wyjscie z tematu.
-Czemu czlowiek ubrany inaczej jest obgadywany,kogo obchodzi jak ja chodze ubrany,to jest na kazdym kroku -to jest wlasnie brak tolerancji a nie tylko to co rzad uzna za stosowne i wyda ustawe,ze to jest dopuszczalne i tak ma byc.Zycie codzienne troche jest inne( i dlugo sie nie zmieni )niz prawo.Prawo prawem a zycie zyciem
Tylko nie mow mi,ze tu nie chodzi o tolerancje,prosze Cie.

W większości tego co zapodałeś to masz rację jednak - muszę Ci powiedzieć, że nie chodzi o tolerancję, a o dobre wychowanie. To co wymieniłeś - jasne zdarza się, tak samo jak kradzieże, gwałty i inne zbrodnie.
Media nagłaśniają takie przypadki jak napad na rabina Polski, bo to jest ciekawe. A że w tym samym czasie okradziono 100 innych Nowaków, to wszyscy mają to gdzieś, bo co to kogo obchodzi. Potem mamy takie mity.
Te wszystkie sytuacje co zapodałeś zdarzają się wszędzie, w każdym kraju. A Wy twierdzicie, że to PL jest nietolerancyjna. Czyli z tego wynika, że nikt nie jest. Ja się nie daje zwariować i ustalam sobie pewne granice, które na pewno w Polsce nie są przekraczane tak jak w innych krajach.

stalker napisał(a):
Skad nawiazanie-jako zacofanie gospodarcze(moze teraz lepiej)

Nie kupuje gospodarki powiÄ…zanej z homoseksualizmem. Pozostaje mi ew. propozycja dyskusji na ten temat w innym wÄ…tku.

stalker napisał(a):
Kraje tolerancyjne-a czemu mam Francji,Holandii nie wymieniac,kraje liberalne,a co to jest innego jak nie tolerancyjny stosunek do czynow czy pogladow innych ludzi,tak jak pisalem wczesniej. Australia,Hiszpania,Anglia,Dania.W tych krajach jest wieksza tolerancja niz w Polsce.I nikt na dzien dzisiejszy nie przekona mnie,ze jest inaczej.
http://peb.pl/off-topic/86864-czy-polsk ... raj-3.html Sam zobacz.

Sorrki, po tym jak jednak na siłę wrzucasz tu Francję, a ja z dobrej woli już wcześniej dawałem Ci do zrozumienia, żebyś tego nie robił, jednak widzę, że bazujesz na temacie co najwyżej z telewizyjnych opowiastek, bądź tendencyjnych opowieści jak na tym forum.
Otóż na początku wymieniłeś te przejawy RZEKOMEJ nietolerancji i m.in. "Czy czarny czlowiek,moze w Polsce normalnie sie czuc tak jak bialy bez zadnych problemow (...)". Więc powiem Ci, że takich zamieszek na tle rasowym jakie są we Francji, to w Polsce nie masz nawet w 1/100. Chyba, że masz u nas przykłady okładania się przez tydzień na okrągło.
Holandia - czyli jednak mylisz liberalizm z tolerancją. Więc w jakim względzie tam jest lepiej niż u nas?

"Australia,Hiszpania,Anglia,Dania" - podobnie zapytam tutaj. Podaj konkrety, co dzieje się w Polsce, a nie dzieję się w tamtych krajach. Pozwolę Ci pominąć Australię, bo z tym się zgadzam. Polski nie uważam, że najbardziej tolerancyjny kraj, ale też nie odbiegający od normy, więc Australię przepuszczam. Z Hiszpanii, to sorry, o mało z krzesła ze śmiechu nie padłem, ale poczekam na Twoje argumenty. Anglia też wywołała nie mały uśmiech na mojej twarzy...

A wyniki ankiet, nawet nie sondaży jakoś nie przemawiają do mnie mniej więcej od 2005 roku - chyba nie muszę pisać dlaczego.
W ankietach, to nawet nie ma pozoru reprezentatywności, dlatego traktuje je jak ciekawostki przyrodnicze.
Obrazek
Polecane:
lucjuk
Weteran

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Psychologia

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]