Najlepsze forum młodzieżowe w sieci!
Aksjomaty są zdaniami wyodrębnionymi spośród wszystkich twierdzeń danej teorii, wybranymi tak, aby wynikały z nich wszystkie pozostałe twierdzenia tej teorii. Taki układ aksjomatów nazywany jest aksjomatyką.
lucjuk napisał(a):
- Kod: Zaznacz cały
Aksjomaty są zdaniami wyodrębnionymi spośród wszystkich twierdzeń danej teorii, wybranymi tak, aby wynikały z nich wszystkie pozostałe twierdzenia tej teorii. Taki układ aksjomatów nazywany jest aksjomatyką.
Ja nic nie wyodrębniałem, gdybyś miała jakieś wątpliwości.
Aksjomat (postulat, pewnik; gr. ?????? aksÃoma ? godność, pewność, oczywistość) ? jedno z podstawowych pojęć logiki matematycznej. Od czasów Euklidesa uznawano, że aksjomaty to zdania przyjmowane za prawdziwe, których nie trzeba dowodzić. lucjuk napisaÅ‚(a):Nie każde zdanie jest aksjomatem. I dokÅ‚adnie tak uważam, jeżeli ktoÅ› planuje samobójstwo i z niego rezygnuje, bo brak mu odwagi.

lucjuk napisał(a):Manipulacji używasz, a nie wiesz co znaczy, więc wrzuciłem na wszelki wypadek.
Skoro mało które to tym bardziej nie wiem skąd Twój pomysł, aby uznawać moje zdanie za aksjomat, chyba, że tak na zaczepkę lubisz...

lucjuk napisał(a):Twoje słowa nie mają potwierdzenia w faktach.
A jaka to jest forma aksjomatu, bo przez kilkanaście lat nauki matematyki, w tym także na studiach nigdy nie słyszałem o czymś takim jak "forma aksjomatu"
lucjuk napisał(a):Masz wrażenie mylne - w związku z tym nie wiem co mam zrobić. Zaprosić Cię do forumowych przyjaciół?

lucjuk napisał(a):I ja też nigdzie nie stwierdziłem, że jest to reguła (ani aksjomat). Po prostu opinia.
Jego krótka wykładania, żeby wątpliwości nie było: Jeżeli chcesz popełnić samobójstwo - musisz mieć odwagę, aby to zrobić, inaczej stchórzysz. Gdy stchórzysz, będziesz żyć, ale odwaga nie będzie tym co charakteryzuje twoje życie.

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników