Najlepsze forum młodzieżowe w sieci!
lucjuk napisał(a):stalker napisał(a):No a jak petrol idzie w gore,to wszystko idzie w gore,bo kierowca musi kupic petrol zeby dowiezc towar i musi wziasc wiecej za towar bo dal wiecej za petrolproste jak 2+2=4,ale dla starszej pani gnajacej rowerkiem po mleczko 2+2=5bo biedna nie wie,ze musi tez zaplacic za petrol.
To tak nie działa. Prosty przykład obalający to co piszesz:
Ropa w wakacje kosztowała ponad 140 dolców za baryłkę.
W dobie kryzysu cena spadła do ok. 60 dolców za baryłkę.
Czy cena benzyny spadła o połowę? Oczywiście, że nie.
Wniosek: Nie ma liniowej korelacji
stalker napisał(a):
Oj Lucjuk to dorzuc do tego pieriastek,korelacji nie ma i kolorowo tez nie ma i caly swiat wie,ze jak petrol idzie w gore to wszystko idzie w gore,ale Lucjuk obali kazda regule i udowodni nam,ze Maria Sklodowska Curie tez byla facetem.

lucjuk napisał(a):stalker napisał(a):
Oj Lucjuk to dorzuc do tego pieriastek,korelacji nie ma i kolorowo tez nie ma i caly swiat wie,ze jak petrol idzie w gore to wszystko idzie w gore,ale Lucjuk obali kazda regule i udowodni nam,ze Maria Sklodowska Curie tez byla facetem.
Stalker - jak masz argumenty to je podaj, bo tutaj to błaznujesz, a nie opierasz się na faktach. Skoro cały świat wie i Ty wiesz, to dlaczego tego nie potrafisz dowieść?
Dlaczego mam jakiś pierwiastek dorzucać?
A może słyszałeś o stacji, gdzie benzyna jest po 2,30-2,50zł?
stalker napisał(a):
Bo jak slysze takie wypowiedzi,ze ze wzrostem benzyny nie jest zwiazany wzrost cen innych uslug lub pochodnych to moge tylko poblaznowac.A co mam Ci dowiesc,ze ze wzrostem benzyny wszystko idzie w gore to zapytaj pierwszego lepszego ekonomisty.
Slyszalem o benzynie po 98 pens.
Czlowieku nie mozesz tyle czytac gazet,art.sluchac wiadomosci,kalkulowac,przeliczac z dokladnoscia do0.0001,bo zycie jest inne wyjdz na ulice i popatrz co sie dzieje w zyciu bo moze byc Ci ciezko,a z pracodawca nie bedziesz sie klocil o ZUS,KRUS,NFZ czy ze Ci wyplaty dal za malo bo Tobie wychodzi 0.5zl wiecej,bo Cie z roboty wywali.
PS.Jak bardzo chcesz sobie poczytac to wrzuc w google:wzrost cen paliwa i zwiazane z tym podwyzki.Na 100% cos znajdziesz,bedziesz mial art.pisane przez fachowcow od ekonomii.

Bo jak slysze takie wypowiedzi,ze ze wzrostem benzyny nie jest zwiazany wzrost cen innych uslug lub pochodnych to moge tylko poblaznowac.A co mam Ci dowiesc,ze ze wzrostem benzyny wszystko idzie w gore to zapytaj pierwszego lepszego ekonomisty.
Slyszalem o benzynie po 98 pens.
Czlowieku nie mozesz tyle czytac gazet,art.sluchac wiadomosci,kalkulowac,przeliczac z dokladnoscia do0.0001,bo zycie jest inne wyjdz na ulice i popatrz co sie dzieje w zyciu bo moze byc Ci ciezko,a z pracodawca nie bedziesz sie klocil o ZUS,KRUS,NFZ czy ze Ci wyplaty dal za malo bo Tobie wychodzi 0.5zl wiecej,bo Cie z roboty wywali.
PS.Jak bardzo chcesz sobie poczytac to wrzuc w google:wzrost cen paliwa i zwiazane z tym podwyzki.Na 100% cos znajdziesz,bedziesz mial art.pisane przez fachowcow od ekonomii.
To dlaczego nie potrafisz tej oczywistej sprawy wyjaśnić argumentami, że spadek cen ropy nie powoduje spadku cen benzyny?
Co znaczy, że życie jest inne? Dlaczego ma się kłócić o ZUS?
KRUS to chyba nie wiesz w ogóle co to jest, bo jakim cudem ja mogę mieć z tym coś wspólnego?
NFZ - też nie wiem co tu robi, w podatku odlicza się składkę na służbę zdrowia.
Widzę, że nie za bardzo jesteś w temacie tego co piszesz.
Ale czekam na wytłumaczenie jak to jest z tą benzyną!
P.S. Chyba żartujesz że mam sam sobie szukać argumentów za Twoimi nieprawdziwymi tezami. Sam je znajdź bo na razie nie potrafisz obronić argumentami tego co piszesz.
stalker napisał(a):
Od razu widac ze kolega nic sam w zyciu nie zalatwial i jeszcze bardzo malo wie,a wiedzy daleko do praktyki.
Szukac nic nie musze,bo majac firme transportowa,pierwsze na co zwracam uwage to koszt paliwa jezeli idzie w gore to moje uslugi tez.

Od razu widac ze kolega nic sam w zyciu nie zalatwial i jeszcze bardzo malo wie,a wiedzy daleko do praktyki.
Szukac nic nie musze,bo majac firme transportowa,pierwsze na co zwracam uwage to koszt paliwa jezeli idzie w gore to moje uslugi tez.
Rozumiem, że na moje pytania merytorycznie nie znajdę odpowiedzi u Ciebie?
Jak mnie do KRUSU wysyłałeś, to faktycznie - tam nie mam czego załatwiać.
stalker napisał(a):
To dobrze kolega rozumie a i mnie nikt ciemnoty nie wstawi,ze ze wzrostem cen paliwa zadne inne ceny nie wzrastaja.

To dobrze kolega rozumie a i mnie nikt ciemnoty nie wstawi,ze ze wzrostem cen paliwa zadne inne ceny nie wzrastaja.
Nic takiego nie napisałem!
Chciałem, żebyś mi wyjaśnił tą prostą teorię na przykładzie benzyny i nie mogę się doprosić od dobrych kilku postów, a w międzyczasie wysyłałeś czy kazałeś mi się dorzucać do KRUSU!
stalker napisał(a):
Czlowieku,zeby Ci wyjasnil ta teorie musialbym napisac Ci caly referat ze szczegolami i uwzglednieniem wszystkich skladnikow wchodzacych w caly proces wzrostu cen + inflacje +kurs dolara.To nie jest pisanie na forum.

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]