Zawsze byłem przeciwko wprowadzeniu stanu wojennego. Bardziej interesuje mnie polityka bierząca, ale oczywiście na temat tego wydarzenia sporo czytałem, żeby sobie zdanie wyrobić.
W świetle odtajnionych ostatnio przez USA dokumentów - jeszcze bardziej utwierdziłem się w swoim zdaniu.
Mam nadzieję, że Jaruzel, Kania i reszta zdążą doczekać wyroku przed śmiercą - choć zdaję sobie sprawę, że będą to wyroki raczej symboliczne.
Co by bylo to juz sie nie dowiemy,ja wiem tyle,ze czolgi i zolnierze stali na granicy i czekali na rozkaz ataku,osobiscie mialem 2latka wiec nie pamietam tamtych czasow ale duzo ludzi mowilo ze Jaruzelski powinien dostac medal bo uratowal Polske.
Jakie czołgi, na jakiej granicy? Gdzie to wyczytałeś?
W 81 to Ruscy już mieli Afganistan na głowie.
Poczytaj te raporty Amerykanów - co jak co, ale wywiad to oni mają "łebski".
Co jakiś czas banda lewaków i postkomunistów z SLD i jemu podobnych krzyczy tam o bohaterskich czynach Jaruzelskiego, szkoda, że nie ma to potwierdzenia w faktach, natomiast ma potwierdzenie w liczbie ofiar stanu wojennego.
Nie czytalem o tym i szczerze mowiac nie mam nawet zamiaru to co wiem to tylko ze slyszenia i opowiadan starszych ludzi.Tego stanu w ogole nie rozumiem,ludzie byli ponoc bici przez ub sb,milicje,codziennie legitymowani itd.to takich ludzi powinno sie sadzic.
Ja staram się (nie mówię teraz tylko o stanie wojennym) czytać czy oglądnąć przynajmniej ze 2 materiały, a to nie raz natchnie mnie do sięgnięcia po kolejną pozycję - czasami są różne punkty widzenia (często sprzeczne) na to samo wydarzenie (tutaj stan wojenny jest świetnym przykładem)
Ciężko jednoznacznie powiedzieć, na 100% tak czy nie. Za to jestem na 100% przeciwny pastwieniu się dziś nad Jaruzelskim, przecież to już jest ledwo żyjący dziadek, powinni dać mu już spokój ...
W świecie, w którym głupota stała się normą, warto być nienormalnym ... Nigdy nie wiem Jak doładować konto w Orange więc sobie napisałem taki wpis