kuchnia wegetariańska

Jesteś urodzonym kucharzem? A może lubisz pichcić coś dla siebie i dla swojej kobietki?
Podziel się z innymi ulubionymi przepisami. Jak to mówią ?przez żołądek do serca?

Postprzez Monika » 22 paź 2008, o 21:19

czy uważacie że kuchnia wegetariańska jest smaczna?czy można wyłączyć potrawy mięsne ze swojej diety?
ja osobiście nie jestem wegetarianką,może dlatego że studiuję technologię żywności i żywienie człowieka...i wiem że wegetarianizm nie jest tak zdrowy jak go opisują:)
ale czekam na wasze zdanie:)
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Reklama

Re: kuchnia wegetariańska

Postprzez serojad » 23 paź 2008, o 05:13

ja również jestem po 'fachu' , po żywieniu :) I nie mogłabym się przerzucić na dietę wegetariańską. Kiedyś próbowałam, jadłam produkty sojowe i takie tam. Smaczna jest również, bo do dziś jem niektóre rzeczy, ale tak żeby tylko.. nie . poza tym soja przyspiesza starzenie się skóry:P
.
serojad
vc Prezes

Postprzez sadako » 26 paź 2008, o 00:26

ja przez jakiś czas byłam wege, ale jak przeszłam z powrotem na "normalną dietę" to już bym do tamtej nie wracała;)
sadako
Admiral

Postprzez ZÅ‚amana Kredka » 12 lis 2008, o 14:29

Monika napisał(a):studiuję technologię żywności i żywienie człowieka...

Mój Ty autorytecie :) Ja na razie w technikum jestem;p

Kiedyś chciałam przejść. Szczególnie po lekcji o zwierzętach rzeźnych, kiedy nawet notatki nie robiłam bo mi się niedobrze robiło. Uważam jednak, że jeśli dobrze się zorganizuje posiłki, ze wszystkimi składnikami odżywczymi, witaminami i takimi tam, to może być całkiem zdrowa dieta. Tylko niektórzy nie pamiętają o tym, że jeśli wyłączają mięso z jadłospisu, powinni urozmaicić je czymś, co zawiera choćby zbliżone właściwości do mięsa ( znów składniki odżywcze). A potem anemia...
Z gwiazd obłąkanych,
Z włosów czesanych,
Iskry padajÄ…,
Jak z polskiéj szabli;
WidzÄ… je diabli,
OdpowiadajÄ…
Błyskami chmur.
Lecą - świst piór
Buki ugina.

Kordian. J. Słowacki
Złamana Kredka
Gosc

Postprzez Egzekju » 25 lis 2008, o 15:39

Tez chodziłem do szkoły zywieniowej wiem ze nic nie zastapi składników zawartych w mięsie. A zarzut ze biedne zwierzątka są zabijane uwarzam za nonsens. Taka swinka na przykład to przecież tylko marzy o tym zeby w przyszłosci zostać kotletem schabowym :P
Egzekju
Gosc

Postprzez Jarek » 26 lis 2008, o 00:27

Ja, jak przez dłuższy czas nie mam mięcha w buzi to mnie po kątach nosi. Także jestem przeciwny kuchni wegetariańskiej.
Jarek
Kapitan

Postprzez sadako » 1 sty 2009, o 16:06

częśc wegetarian nie je mięsa w wyrazie protestu przeciwko nieludzkiemu traktowaniu zwierząt, które mają byc zabijane.

zresztą, obejrzyjcie te krótkie filmiki (należy je najpierw pobrać na komputer)

http://akce.viva.org.pl/index.php?id=kampanie
sadako
Admiral

Postprzez Marlena » 31 sty 2009, o 20:28

hmm..tylko warzywka..zdecydowanie nie!:P
kotlecik na obiadzik to jest to:P nie wspomne o kurczaku wędzonym...pycha :grin:
Marlena
vc Prezes

Postprzez miÄ™tówka » 20 cze 2011, o 14:46

Od kilku lat jestem wegetarianką. To była decyzja, z którą nosiłam się trochę dłużej, bo przyznaam, że przepadam za niektórymi potrawami mięsnymi, ale nie żałuję mojej decyzji! Czuję się dużo zdrowsza, schudłam (ale bez przesady), czuję się lżejsza i bardziej pełna energii.
miętówka
Gosc

Postprzez liveyourlife » 20 cze 2011, o 16:20

Miętówka ma racje....:)
Ready 2 go if You say so!:)
liveyourlife
vc Prezes

Reklama

Następna strona

Powrót do Kulinaria

Kto przeglÄ…da forum