potrzebujÄ™ rady dziewczyny w sprawie prezentu

To co kobietki lubią najbardziej?czyli plotki i ploteczki na tematy ściśle tajne przed facetami.

Postprzez Theak » 9 wrz 2009, o 23:07

Hej. Za 2 dni idę na urodziny i muszę wymyślić jakiś prezent, zależy mi żeby dziewczyna, która go dostanie była zadowolona z niego ;) OD razu mówię, że ma to być prezent dla dziewczyny w wieku około 20-23 lata (nie wiem dokładnie). Niestety nie znam tej dziewczyny zbyt dobrze, więc nie wiem czym się interesuje, a bardzo mi zależy aby prezent wypalił.
Możecie mi coś doradzić?
Jest jeszcze jeden problem ;/ mam bardzo mały budżet, około 100 zł, ewentualnie troszkę więcej.
Czary, Zaklęcia i Magia - serwis internetowy o magii TajemniceMagii.pl
Theak
Gosc

Reklama

Re: potrzebujÄ™ rady dziewczyny w sprawie prezentu

Postprzez Sacrum » 10 wrz 2009, o 15:51

Perfum, biżuteria chłopie co się będziesz przejmował :D
Sacrum
Gosc

Postprzez Palla » 10 wrz 2009, o 17:04

Na pewno nie kupuj perfum dziewczynie, której dobrze nie znasz :)
Co do biżuterii nie najgorszy pomysł, tylko trzeba znać jeszcze gust ;)
Druga sprawa, za dużo kasy też nie ma co wydawać dla prawie obcej osoby.
Dowiedz się może od jej znajomych czy lubi czytać książki, jak tak to jakie. Może jakaś oryginalna płyta? ;)
Najlepiej poproś Jej koleżankę, żeby wybrała się z Tobą na zakupy, bo skoro Ty jej nie znasz za dobrze, to co my mamy powiedzieć :P
Ufam życiu, choć nie raz przegrało...
Palla
Gosc

Postprzez Theak » 10 wrz 2009, o 22:42

Problem jest w tym, że nie znam nikogo z jej znajomych, jest to od niedawna dziewczyna mojego kumpla i jak na razie to chyba ja najlepiej ją poznałem ze wszystkich, więc nie mam kogo spytać. Najłatwiej byłoby spytać kumpla, ale niestety on ma urodziny w ten sam dzień, a nie chce dać po sobie znać, że znowu robię prezenty ;)

Co do perfum niestety nie wiem jakie lubi, poza tym jak ostatnio perfumy kupowałem na prezent to nie widziałem tańszych niż 300zł (oczywiście dobrych), a niestety na ten prezent mogę dać tylko 100zł, góra 150zł.

Co do biżuterii to ciekawa propozycja, zaraz sprawdzę zdjęcia z imprez i zobaczę jaką biżuterie ona nosi :P ale wątpię żebym znalazł coś przyzwoitego w takiej cenie.

Czekam na dalsze propozycje, mam nadzieje że mi jeszcze pomożecie.
Theak
Gosc

Postprzez Pieceofeternity » 10 wrz 2009, o 23:40

Za 100 - 150 zł można już kupić coś naprawdę fajnego ze srebra. A skoro masz podgląd i porównanie to ja bym była za tym:)
"Bo indywidualność polega na tym by samemu w sobie być subkulturą" RaGreen

Żyjemy na spokojnej wyspie ignorancji pośród czarnych mórz nieskończoności i wcale nie jest powiedziane, że w swej podróży zawędrujemy daleko. - H. P. Lovecraft
Pieceofeternity
Rekrut

Postprzez Theak » 11 wrz 2009, o 00:00

zastanawiam się nad dużym koszem z słodyczami (czekoladki, itd) lub tą biżuterią. Jutro rano zanim pojadę na zakupy to jeszcze tutaj zajrzę, może jeszcze coś innego mi zaproponujecie. Trochę boję się kupować biżuterie, bo zawsze wybieram tą co najbardziej mi się podoba nie patrząc się na cenę, a jak przeholuje to oberwie mi się od tej dziewczyny i od kumpla ;/
Theak
Gosc

Postprzez enigma » 11 wrz 2009, o 03:05

Mam zawszę taki problem jak kupuje coś dla faceta. Niedługo też pewnie będe się nad tym zastanawiać. Już konkretniej co do twojego problemu to tu masz listę możliwych prezentów:
1. Biżuteria to naprawdę dobry pomysł ( ekspediętki na pewno pomogą wybrać coś odpowiedniego)
2. Jakaś ładna chusta, apaszka
3. CD z muzą jeśli uda Ci się jakoś wybadać co lubi
4. Może być jakiś spory pluszak ( Ale to zależy od dziewczyny, niektóre nawet dojrzałe by się z tego cieszyły)
5. Książka ale to też jakbyś wybadał co lubi, albo jeśli studiuje to coś związanego z jej kierunkiem
6. Bibelot ( w moim mieście jest coś takiego jak Alf, sprzedają tam różne różności, jeśli u Ciebie jest coś takiego to idż może coś ci wpadnie w oko)
7. Karnet do Spa, kosmetyczki czy coś takiego ( jak mi ktoś powie, że jakaś dziewczyna tego nie lubi to nie uwierze)
8. Ostatecznością są kwiaty i kosz słodyczy xD

Ogólnie sprawa jest dużo trudniejsza skoro nie znasz dziewczyny.
enigma
Gosc

Postprzez Theak » 11 wrz 2009, o 05:16

2. raczej sam nie dałbym rady czegoś takiego kupić - nie znam się
3. nie wiem :(
4. to może dostać od swojego chłopaka, a nie ode mnie
5. coś z jej kierunkiem :P ostatnio zleciłem jej pracę związaną z jej kierunkiem, nadaje się? xD A tak serio to nie wiem co lubi czytać
6. pochodzÄ™ po sklepach i zobaczÄ™ :)
7. Jest ładnie nie musi z czegoś takiego korzystać xD

Wiem wymagający jestem, a raczej "baby" są wymagające nigdy nie wiadomo co im kupić :P Enigma to właśnie facetowi bez problemu można problem kupić nie trza się zastanawiać, tzn nad prezentem dla jej chłopaka (mojego kumpla) myślałem może 2-3 minuty i problemu nie było, a gdy się kupuje "babie" to... ehhh xD
Theak
Gosc

Postprzez enigma » 11 wrz 2009, o 14:25

Mam nadzieje, żę mimo wszystko uda Ci się coś kupić.
Dla faceta nie jest tak łatwo. chyba już wyczerpałam swoje pokłady pomysłów. Od czterech lat na wszystkie okazję typu urodziny, święta, rocznica, itp. Zawszę coś nowego. Chyba że teraz kupie mu bilet na koncert AiC ;]
enigma
Gosc

Postprzez Theak » 11 wrz 2009, o 21:01

facetowi kupi się dobrą whisky i będzie szczęśliwy :P ewentualnie jeśli należy do "ludzi którzy za whisky nie przepadają" to zwykłe 0,7 i też dobrze będzie, a kobietom trzeba kombinować :P

W końcu kupiłem taką fajną metalową (w metalowym pudełku, o takim dziwny kształcie) bombonierkę z wiśniami w czekoladzie i słonia na szczęście (bardzo mi się spodobał, taki brązowy zdobiony i wysadzany kamieniami), pomyślałem, że może przynieść jej szczęście więc prezent chyba fajny będzie ;)
Theak
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Świat Kobiet

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]