Przyszłość gazet?

Aktualności z kraju i świata. Podyskutuj jak masz ochotę na aktualne tematy: gospodarcze, polityczne, kulturalne i społeczne.

Postprzez mitaminer » 18 maja 2010, o 11:19

Czy zastanawialiście się czy gazety papierowe mogą niedługo zniknąć z kiosków? Okazuje się, że tak.
Każda z większych gazet zaczyna wypuszczać swoje wydanie elektroniczne. Są one dostępne w księgarniach internetowych i mają dość ciekawe ceny. Dla przykładu Gazeta Wyborcza dostępna na stronie E-Word.Nextshop.pl kosztuje 2 zł a w prenumeracie 1,13 zł. Na tej samiej stronie możesz znaleźć elektroniczne wydania Forum za 4 zł (wydanie papierowe 6 zł), Wprost za 3,50 zł (papierowe 5,50 zł), Polityka za 3,50 zł (w kiosku 5 zł).
JednÄ… z zalet takich gazet jest brak potrzeby wychodzenia po gazetÄ™ do sklepu. Sama do ciebie przyjdzie ? na twoje konto e-mail.
mitaminer
Gosc

Reklama

Re: Przyszłość gazet?

Postprzez Mart » 19 maja 2010, o 22:31

no pieknie, niebawem caly swiat bedzie w internecie, a nasze zdrowie calkiem podupadnie :/
nie wiem czy mi sie to podoba, pieniadze to nie wszystko, a zdrowie ma siÄ™ jedno
Mart
Rekrut

Postprzez leaf_woman » 24 maja 2010, o 21:39

A ja się nie martwię jeszcze o przyszłość gazet - elektroniczny format nie zastąpi nam szelestu papieru.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Postprzez Typ1 » 2 paź 2010, o 22:56

Zastąpi i to szybciej niż nam może się to wydawać.
Typ1
vc Prezes

Postprzez Solarny » 4 paź 2010, o 00:32

Wydaje mi się, że gazety papierowe nie zanikną jeszcze przez dłuższy czas, ale na pewno już niedługo nastąpi dość mocno selekcja naturalna. Wiele osób korzysta z wersji elektronicznych dostępnych w Internecie i liczba zwolenników tej wersji na pewno będzie wzrastać. Mimo wszystko tak samo jak w przypadku książek jest i będzie grupa osób, dla których czytanie będzie przyjemnością jedynie w przypadku trzymania papieru w rękach. W sytuacji gdy coraz więcej czasu spędzamy przed monitorami czasami mamy potrzebę wykonania jakichś czynności bez użycia elektronicznego sprzętu.
Solarny
Rekrut

Postprzez Bobik » 14 paź 2010, o 00:57

ja lubie czytac gazety w formie elektronicznej- juz nie pamiętam kiedy kupiłem gazetę. Zona kupuje kobiece czasopisma. Czy znikna mysle, ze nie ;)
"Między mężczyzną a kobietą przyjaźń nie jest możliwa. Namiętność, wrogość, uwielbienie, miłość - tak, lecz nie przyjaźń." Oscar Wilde

Zobacz moja SEXI Asystentke
Bobik
Gosc

Postprzez festa » 9 lis 2010, o 20:00

może będzie ich mniej.
Lubię usiąść przy kawie i poczytać czasopismo. :grin:
I takich jak ja chyba jest jeszcze dużo :D
festa
Gosc

Postprzez Cherry » 26 maja 2011, o 18:57

Jest faktem, że w związku z elektronicznymi wersjami gazet, sprzedaż papierowych spada. Ale jestem przekonana, że nie znikną. Jednak ciągłe czytanie z ekranu komputera nie jest zbyt wygodne. Ja osobiście uwielbiam kupować gazety, wątpię, żebym kiedykolwiek z tego zrezygnowała.
Cherry
Gosc

Postprzez Pumba » 3 cze 2011, o 16:28

Ja osobiście uwielbiam kupować gazety, wątpię, żebym kiedykolwiek z tego zrezygnowała.

Ekonomia elektronicznego rynku wyprzedzi moim zdaniem gazety. Taniej i szybciej. Komfort na dobrych czytnikach e-booków jest dla mnie porównywalna z papierem.
Stanisław Gawłowski - informacje
Blog pozycjonowanie - blog o pozycjonowaniu
Katalog - ciekawy temat
Pumba
Gosc

Postprzez klatka » 6 gru 2011, o 15:35

Niestety wszystko przejmuje internet, choć mam sentyment do papieru !!!
klatka
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Aktualności

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]