jedynak/jedynaczka

Interesuje Cię zachowanie człowieka, jego mowa ciała sposób bycia i czym to jest spowodowane? To dział dla Ciebie. Znajduje się tu również parapsychologia i grafologia oraz inne dziedziny związane z zachowaniem człowieka.

Postprzez Monika » 27 lis 2008, o 17:57

co sądzicie o tych ludziach?czy są oni samolubni,rozpieszczeni, zapatrzeni w siebie?czy ludzie którzy mają rodzeństwo różnią się charakterem od nich?czy bardziej potrafią się dzielić?a jak to u was jest?macie rodzeństwo?
ja 9 lat byłam jedynaczką..potem pojawiła się moja siostra:) cieszę się że ją mam:) bardzo chciałam mieć siostrę..i mimo tego że często się kłócimy...kiedyś jak była młodsza to się biłyśmy(ale to ona biła mnie..bo ja jej nie mogłam tknąć..bo była zawsze ta mała)..no ale i tak ją bardzo mocno Kocham i nie wyobrażam sobie żeby jej teraz nie było:)chociaż teraz trochę śmiesznie jest bo jest między nami różnica wieku 9 lat...ale myślę że w przyszłości ta różnica wieku się zatrze:)
a co do jedynaków...może się nie będę wypowiadać bo mój mężczyzna jest jedynakiem;P ale dobry z niego chłopak:P
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Reklama

Re: jedynak/jedynaczka

Postprzez stalker » 27 lis 2008, o 18:10

Mam siostre,jakby nie ona to mialbym wszystkiego wiecej :rotfl: :rotfl: :rotfl: ,ale swietnie jest miec,teraz mam swietna siostrzenice ma 12lat a szwagier juz nie daje rady z kawalerami.O jedynakach mam dobre zdanie paru kolesi jest jedy.i sa to swietni goscie.
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez lucjuk » 28 lis 2008, o 02:42

Wg mnie o jedynakach to stereotypy się opowiada. Zależy od człowieka.
Może być jedynak altruista, jak i osoba z pięciorgiem rodzeństwa będąca egoistą. Nie lubię generalizowania.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez gibemarvel » 28 lis 2008, o 14:07

Mam coraz częstsze deja vu. Ech te tematy mnogo powtarzające się z innego forum.. Ale dobra, to chyba tylko mój problem, w końcu reszta pewnie tam nie gości.

Mam siostrÄ™, 3 lata starszÄ….

Co do jedynaków, spotkałam się z takimi, którzy odczuwają wieczny Weltschmerz, bo (choć mają "wszystko"), nie widzą sensu istnienia i włosy im się źle układają, albo nie mają najnowszego kina domowego i tym podobne absurdalne powody. Spotkałam też takich, którzy zawsze w pierwszej kolejności myślą o innych nie o sobie. Wniosek? Chyba wiadomo.
Nie ma znaczenia czy ktoś ma rodzeństwo czy nie, jeśli chodzi o to jakim ktoś jest człowiekiem.
The unsettled mind is at times an ally
Leaving the senses to fend for themselves
The people collect undeniable data
(...)
Google kłamie.
gibemarvel
vc Prezes

Postprzez sadako » 1 sty 2009, o 16:49

ja jestem jedynazcką. Ale nie uważam sie za samolubo... jestem indywdualistką, ale te stereotypy są przesadzone. W ilu ja wolontariatach działam :grin:
sadako
Admiral

Postprzez NiespeÅ‚nioneMarzenie » 1 sty 2009, o 19:22

Ja też jestem jedynaczką, ale nie zdaje mi się, żebym była takim samolubem.
'So sorry your world is tumbling down
I will watch you through these nights
Rest your head and go to sleep
Because my child, this not our farewell.
This is not our farewell'
NiespełnioneMarzenie
vc Prezes

Postprzez pesca » 8 sty 2009, o 21:35

Jestem jedynaczkÄ….
W moim przypadku stereotyp się sprawdza, czasem zachowuję się jak rozpieszczona księśżniczka. ;]
A egoistkÄ… jestem na pewno.
pesca
Gosc

Postprzez LadyMakbet » 8 sty 2009, o 21:41

Ja mam trzy siostry i strasznie się cieszę, że je mam. Na pewno przez to wiem, że trzeba się z ludźmi dzielić, bardziej patrzę na to, aby kogoś nie skrzywdzić, bo wiem, że gdy ktoś skrzywdzi moją siostrę nie cierpi tylko ona, a przecież osoba, którą się rani też jest czyjąś siostrą, córką, może bratem, synem.
Mój tato jest jedynakiem, ale zawsze sprawiedliwie dzielił między nas ztery wszystko, co miał.
Moja przyjaciółka jest jedynaczką, czasami przez to zdarzały się zgrzyty, ale myślę, że to bardziej kwestia charakteru i wychowania a nie tego, że nie ma rodzeństwa :grin:
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez malvae » 22 kwi 2009, o 15:49

Znam sporo jedynaków/ jedynaczek. Tak jak pisaliście wyżej, sporo opinii na temat jedynaków to po prostu stereotypy. Jednak muszę zauważyć, że jedynacy/ jedynaczki mają skłonność do bycia w centrum. W tym sensie, że lubią zwracać na siebie uwagę.
My heart
Your skin
This love
I'm in
We don't arrive, without a suprise
Your right
Im wrong
be free
be long
Into inside, it's coming alive
malvae
Gosc

Postprzez Magnolia » 17 maja 2009, o 20:58

Jestem jedynaczką i nie czuję się wcale gorsza. Opinie o jedynakach to stereotyp, egoizm to cecha indywidualna, a nie ogółu. Osoba, która ma rodzeństwo, też może być zapatrzona w siebie.
Żyj tak, żeby twoim znajomym było nudno kiedy umrzesz.
Magnolia
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Psychologia

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]