Interesuje Cię zachowanie człowieka, jego mowa ciała sposób bycia i czym to jest spowodowane? To dział dla Ciebie. Znajduje się tu również parapsychologia i grafologia oraz inne dziedziny związane z zachowaniem człowieka.
ocena innych i wpływ na nasze zycie
przez pawel23 » 2 mar 2010, o 05:39
Mam taka sytuacje, że mój dziadek ciągle mnie obraża...np. mówi mi, że jestem pierwotny i do niczego sie nie nadaje. Ostatnio mnie zapytał, czy jak się uczę to coś zapamiętam,,,,po czym stwierdził, że fakt ja w końcu też cos tam zawsze się naucze. Postarałem się unikać mojego dziadka i wogóle nie traktuje go jak kogos z rodziny bo rodzina powinna wspierać a jak ktoś nie pomaga mi rozwinąc skrzydła i nie mam w tym kimś oparcia to nie zasługuje na to aby być moją rodziną. Rozchodzi mi się o fakt , że moim zdaniem można komuś wmówić, że jest beznadziejny, głupi i takie slowa mają później wpływ na innych całkiem bezpodstawnie...jeśli takie sytuacje mają miejscie to jak sie przed tym bronić i być silniejszym od tego co nas spotyka. Np. biorąc pod uwagę mój przypadek. Jak człowiek zna swoja wartość to spłynie to po nim jak po kaczce, a z dgugiej strony jeśli ktoś widzi poczucie charyzmy i siłe to nigdy nikomu by takich rzeczy nie mówil...ja studiuje na dwóch kierunkach bo chciałem sobie coś udowodnić, osiągnąc coś w zyciu a moja rodzina patrzy na to wszystko z niedowierzaniem i chyba chcieliby aby noga mi sie powineła...Mieliście może taki przypadek, że ktoś was tak oceniał teraz po latach widzicie, ze dalisie sobie rade i bylibyscie silniejsi od takich opini??
-
pawel23
- Gosc
-
Powrót do Psychologia
Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]