Najlepsze forum młodzieżowe w sieci!
Trelemorele napisał(a):Oczywiście obwarowana stosownymi wymaganiami i warunkami.
Trelemorele napisał(a):Aha, mówicie w kółko o zabijaniu dziecka, ale czy kilkutygodniowy płód można nazwać dzieckiem? IMO nie.

W pewnych przypadkach zabieg jest legalny.
Jak to odróżniasz i w jaki sposób stawiasz granicę i dlaczego wynosi ona wg Ciebie 12 tygodni (jako zwolennik, pewnie przyjmujesz taką liczbę jak większość innych zwolenników, ale jeśli to inna liczba to ją podaj i uzasadnij)
Trelemorele napisał(a):Tak, ale uważam, że obowiązujące przepisy aborcyjne są za bardzo restrykcyjne.
Trelemorele napisał(a):Nie podoba mi się, że profesjonalna aborcja jest dostępna tylko dla bogatych,
Jak to odróżniasz i w jaki sposób stawiasz granicę i dlaczego wynosi ona wg Ciebie 12 tygodni (jako zwolennik, pewnie przyjmujesz taką liczbę jak większość innych zwolenników, ale jeśli to inna liczba to ją podaj i uzasadnij)
Trelemorele napisał(a):Mi jakoś wpojono, że żywot człowieka liczy się od momentu urodzenia, a nie od momentu zapłodnienia.

Trelemorele napisał(a):Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałam, że człowiekiem się stajesz w chwili oddzielenia od ustroju matki, a granicą aborcji dla mnie byłby moment odczuwania bodźców przez nasciturusa.

Powrót do Relacje damsko-męskie
Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]