Pisać czy nie pisać??

Rozmowy o związkach, czyli o nas, zauroczenie, miłość, małżeństwo, rozstania, smutki ...

Postprzez samotna1412 » 10 maja 2009, o 00:43

Witam Was dziewczyny :* Zakładam ten temat, ponieważ nie widziałam podobnego. Chodzi o to, że czesto my, dziewczyny nie wiemy czy pisać pierwsze do chłopaka. Wszystkie dobrze wiemy, że to chłopak powinien pisać do nas przerwszy, np. sms. Ale jak same wiecie, nie zawsze to wychodzi. Po paru dniach zastanawiamy się czy on wogóle do nas napisze. I często zadajemy sobie pytanie. Napisac do niego czy nie napisać? Ja czesto zadaję sobie takie pytanie. Chodzi o to, że dziewczyna chce jak najlepiej, chce napisać do chłopaka, pogadać.. choć wiadome jest, ze sie nie powinno. Ale nas skręca wręcz, żeby napisać smsa. Najgorsze jest to, że najczęściej jest tak, że my staramy się, piszemy do chłoapaka pierwsze, co sie potem okazuje oni odbierają jak nachalstwo ;-/ Tak więc co robić gdy chłopak nie pisze już ponad tydzień. Napisać by porozmawiać, czy czekać? jednak czekanie jest czasem bardzo trudne. Więc co mi radzicie?
samotna1412
Gosc

Reklama

Re: Pisać czy nie pisać??

Postprzez Monika » 10 maja 2009, o 13:41

hmmm...to zalezy czy bardzo zalezy Ci na chłopaku:P
jezeli tak to jak najbardziej napisz pierwsza...jeżeli on uzna że jestes nachalna...widocznie nie jest Ciebie wart...
istnieje mit że to facet powinien robić pierwszy krok...ale to właśnie niektórzy faceci czekaja na ten krok od pań...bo np. boją się że sie nie spodobali dziewczynie i że nie mają u niej szans...
więc telefonik w dłoń...i pisz:)
a jak się nie odezwie...no cóż....trudno...widocznie to nie był ten facet na którego czekasz:)
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez Luniak » 8 cze 2009, o 00:56

Czasami warto zrobic ten pierwszy krok(czyli napisać sms :P ). Po mimo pewnych pozorów wielu facetów jest nieśmiałych i boją się napisać sms. Zawsze możesz napisać sms i czekać na odpowiedź. Nie pisz mu za chwile sms typu"czego nie odpisujesz?jesteś na mnie zły?..." itp. Wtedy właśnie możesz zrobić się nachalna. Najbezpieczniej jest zachować tą "bezpieczna granice". A jeżeli facet i tak uzna że byłaś za natarczywa to najlepij o nim zpomnij... Widocznie nie był Ci przeznaczony. A jeszcze do kwestii kto ma się pierwszy odezwać jak dla mnie to albo ta osoba której bardziej zależy albo ta która jesy odważniejsza :D.
Luniak
Gosc

Postprzez Olusiar221 » 5 sie 2009, o 02:19

Moje zdanie jest takie żeby NAPISAĆ. :) Jeżeli chłopak odp Ci jednym słowem-daj na luz. Jeżeli się rozpisze i zacznie zadawać pytania - pisz dalej :) Ale chłopacy często są upraci i specjalnie nie piszą żeby się dowiedzieć czy TY napiszesz pierwsza, jak tak to ci zależy, jak nie to Ci nie zależy. Tak miałam ostatnio. Nie pisałam do chłopaka,bo myslałam,ze sie narzucam no to on napisal pierwszy z pretensjami że go olewam, wiec z chłopakami to róznie bywa ;) POwodzenia życze. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Olusiar221
Gosc

Postprzez nika » 15 sie 2009, o 00:44

Jasne,że tak jesli Ci bardzo zależy. W końcu TEN CO NIE RYZYKUJE NIC NIE TRACI ALE TEŻ NIE ZYSKA. ;))
nika
Gosc

Postprzez Pieceofeternity » 15 sie 2009, o 01:18

Pisz, no risk, no fun:)
"Bo indywidualność polega na tym by samemu w sobie być subkulturą" RaGreen

Żyjemy na spokojnej wyspie ignorancji pośród czarnych mórz nieskończoności i wcale nie jest powiedziane, że w swej podróży zawędrujemy daleko. - H. P. Lovecraft
Pieceofeternity
Rekrut

Postprzez lenka » 28 lut 2010, o 22:48

no ok. bo tez mam taki problem.... i co w takim smsie powinno sie znalezc?
lenka
Gosc

Postprzez Olusiar221 » 1 mar 2010, o 01:24

Może na samym początku "hej, co u Ciebie, nie przeszkadzam ?" Jeżeli napisze,że nie i coś tam jeszcze... no to pisz z nim ,ale jeżeli odpisze na sms-a tylko "nie" raczej nie odpisuj,bo czasami u faceta "nie" znaczy "tak".
Olusiar221
Gosc

Postprzez toomekkk » 3 mar 2010, o 19:40

to czy kobiety powinny pisac jako pierwsze to powiem -TAK, dlaczego nie? jeśli kobiecie się podoba facet, to czemu sama ma nie zacząć znajomości. polecam do przeczytania, a raczej odsłuchania "Mężczyzna od A do Z - audiobook" :D
mnie co denerwuje na początku znajomości z dziewczyną, że właśnie jak już nawet się pozna jakąś dziewczynę, to ona sama nie pisze, gra trudną do zdobycia...tylko drogie Panie- pamiętajcie, że facet może sobie szybko odpuścić i w taki sposób nikt Was nie zdobędzie...duży opór też jest nie wskazany ;)
toomekkk
Rekrut

Postprzez wacek » 26 mar 2010, o 00:25

Ja to proponuję, żebyście nie pisały. Faceci też w końcu przestaną pisać i będzie spokój. Przynajmniej będzie jasne, że ani jedno ani drugie nie napisze.
wacek
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Relacje damsko-męskie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]