Co Wy Sądzicie Na Temat Księży

Co wiesz na temat swojej religii? Czy podoba Ci się sposób prowadzenia mszy ..co sądzisz o księżach.. co wiesz na temat sekt.. Te i wiele innych tematów na tym dziale.

Postprzez stalker » 11 sty 2009, o 17:30

lucjuk napisał(a):Wiesz - komentarzami na onecie i innych portalach przestałem się przejmować mniej więcej po miesiącu czytania, kiedu definitywnie uznałem, że nie ma to sensu. Teraz robię to tylko, żeby się pośmiać.

Teraz mam super księdza - nie ma łatwo - jeden na parafie, sam odprawia 3 msze w niedziele, zorganizował dzieciaki w schole i w ministrantów, organizuje im wyjazd w ferie i w wakacje za grosze szukając sponsorów, widzę jak jest zaangażowany w to co robi. I nie piszę tego, żeby wybielać księży, tylko, żeby pokazać, że są różni, jak wszyscy.

Przestaniesz chodzić do lekarzy bo jeden chciał od Ciebie łapówkę? - wątpię, będziesz wymagał pomocy to i tak polecisz, mimo, że się zraziłeś do jednego.

Ja to akurat chodze do takich co biora lapowy,bo inaczej to nawet gadac nie chca.A ktory dzis nie bierze?
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Reklama

Re: Co Wy Sądzicie Na Temat Księży

Postprzez lucjuk » 11 sty 2009, o 18:02

stalker napisał(a):Ja to akurat chodze do takich co biora lapowy,bo inaczej to nawet gadac nie chca.A ktory dzis nie bierze?

Myślę, że liczba branych łapówek w PL spadła na skutek działań służb i dobrze -po prostu lekarze zaczęli się brać, od kiedy pojawiło się sporo "łapówek kontrolowanych".
Całkowicie tego nigdy się nie wyeliminuje.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez alex » 12 sty 2009, o 03:43

Hmm... moim zdaniem ksiadz to taki sam czlowiek jak kazdy inny ... sa i tacy ktorzy robia wszystko z powolania ale i tacy ktorzy mysla jak juz wspomniano tylko o pieniadzach i to nie tylko tych z tzw "tacy".

Zawod jak kazdy inny kiedys nieco bardziej oplacalny, gdy nie byl opodatkowany, jesli popatrzymy nieco ekonomicznie(fakt opodatkowania dochodow ksiezy bardzo mnie ucieszyl tak nawiasem mowiac).

Ja zbytnia sympatia do panow z koloratkami nie palam. :roll: Mialam nie raz w zyciu do czynienia z ksiedzem poza gmachem kosciola czy innymi budynkami zwiazanymi z ich bytowaniem oraz klasa lekcyjna i uwazam ich za normalnych ludzi ktorzy maja swoje wady i zalety. Maja nalogi tak jak my i tak samo nie sa ani swieci ani doskonali. Nie raz zaslyszalam czy tez doswiadczylam nie taktownego zachowania osob tej funkcji spolecznej a nawet i tych nagannych.

Co do nagonki w mediach na osoby tego zawodu... :roll: tak jak do kazdego zawodu ktory ma jakies znaczenie w tym i innych krajach zawsze beda wyszukiwane historie odslaniajace jak najwiekszy kontrast miedzy zachowaniem jakiegos podmiotu do zachowania jakim owy podmiot powinien sie wykazywac. Takie sa juz media potrzebuja "sensacji" ... malo kiedy pokaza cos co jest zwykle i "szare". Na tym opieraja one swoja bytnosc to tez i odslaniaja najgorsze scenariusze z zycia... niekiedy przekoloryzowane do granic mozliwosci.

Hmm to chyba wszystko co sadze o nich ...

Pozdrawiam
Alex
W ramionach Morfeusza ... Swoich snow szukam ...
alex
Gosc

Postprzez LadyMakbet » 12 sty 2009, o 16:37

nagonek akurat nie lubię, uważam, że wyciąganie na siłe brudów, albo zmyślanie historii niczemu nie służy, bo jak ktoś się zraził do księży, to poprzez własne doświadczenia, a jak nie- to także dlatego, że zna dobrych księży.
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez stalker » 12 sty 2009, o 16:50

A kto tu mowi o wyciaganiu na sile brudow.Prasa malo wie bo ich nikt nie informuje.Sam moge podac ci pare kosciolow na wioskach w ktorych ksieza prowadzaja sie z dziwkami,a rano na mszy ledwo stoi na nogach bo nabzdryngolony jak meserschmitt.Tak sie sklada,ze kosciol jest na przeciwko domu wuja to dobrze wiem co tam sie dzieje.Wystarczy popytac ludzi z wioski co sie dzieje,ale tam nikt nie dzwoni do Ewy Drzyzgi.Jak ktos nie wierzy to niech skoczy do Kodraba za Radomskiem i popyta ludzi.A takich wiosek jest wiecej.
Wierze,ze sa i dobrzy ksieza tacy jak Luck napisal,ale oni juz chyba wymieraja.
Prosze isc za Czestochowe dokladnie za Jasna Gore,biedne rodziny,dzieciaki mieszkajace w kamienicach a zabaczyc jak ksieza zyja i jakie palace wybudowane,klamki chyba ze zlota i jakimi furami smigaja to glowa mala.I po co to wszystko im.
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez korala » 12 sty 2009, o 23:56

Uważam, że ksiądz jest człowiekiem i uważam, że nie potrzebne są te ceregiele, że niby nie może mieć żony ani dziecka bo tak naprawdę to, niektórzy przecież mają i normalnie pełnią posługę kapłańską. Jeżdżą nie wiadomo jakimi samochodami a ksiądz powinien raczej być skromny i raczej nie posiadać większych dóbr niż ludzie mający prawdziwe potrzeby jak pieniądze na lekarstwa a nie na wodę kolońską, bo ksiądz po mszy ubiera się w ubranie prywatne i idzie na dyskotekę. Czy aby tak wygląda prawdziwe powołanie? :glare:
korala
Gosc

Postprzez bloomy » 13 sty 2009, o 02:16

ile razy były akcje typu że księzą uważają że sie nie dadzą pokusie, że Bóg z nimi itd. a potem z swoimi dzieciakami do kosciołą chodzą xD . u mnie to taka orgia była, że ksiądz się całował z laską na balkonie w kościele, wywalili go. xD
____
Bo w życiu bywa różnie ... x3
bloomy
Rekrut

Postprzez LadyMakbet » 14 sty 2009, o 17:50

bloomy napisał(a):ile razy były akcje typu że księzą uważają że sie nie dadzą pokusie, że Bóg z nimi itd. a potem z swoimi dzieciakami do kosciołą chodzą xD . u mnie to taka orgia była, że ksiądz się całował z laską na balkonie w kościele, wywalili go. xD

różne sytuacje się zdarzają, naprawdę w niektóre aż czasami nie chce się wierzyć.
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez sadako » 21 sty 2009, o 19:55

ja uważam że od zawsze kręcili. Gdzieś czytałam że księża pierwsi pójdą do piekła :lol:
sadako
Admiral

Postprzez tedwa69 » 27 mar 2009, o 20:59

Heh księża to tacy sami ludzi jak my i jak reszta "sług bożych" w innych religiach. Tak samo jak były wikary ode mnie z parafii jeździł na dziwki tak samo pewnie jeździ na nie nie jeden rabin. Ale w Polsce przynajmniej nie zdarza się tyle "wpadek księży" co np. w USA.
tedwa69
Gosc

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Religia

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]