pielgrzymka

Co wiesz na temat swojej religii? Czy podoba Ci się sposób prowadzenia mszy ..co sądzisz o księżach.. co wiesz na temat sekt.. Te i wiele innych tematów na tym dziale.

Postprzez Monika » 15 lis 2008, o 03:13

co uważacie na tema pielgrzymek ...ale do miejsc świętych..(a nie pielgrzymek do sklepu po browar..bo tak ostatnio usłyszałam od kolegi:P). czy to obciach czy raczej czyn który się chwali.a osobiście byłam raz na pielgrzymce do Częstochowy..szłam 13dni ..i uważam to za niesamowite przeżycie:)mimo tego że nie raz spaliśmy w stodołach na sianku(oddzielnie chłopaki i dziewczyny;P)..w remizach na karimatach...nogi bardzo bolały...trzeba było brać ketonal żeby wstać na drugi dzień..nie wspominając już o 20 bąblach na stopach które miałam:) po przyjściu z pielgrzymki zarzekałam się ze już więcej nie pójdę;P ale z perspektywy czasu...złe myśli przeszły i myślę się wybrać któregoś lata:)
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Reklama

Re: pielgrzymka

Postprzez stalker » 15 lis 2008, o 03:47

Pielgrzymka ma Ci na nowo ukazać niezwykłą wagę Twojego spotkania z Bogiem. Ale zarazem intensywnego przeżywania licznych spotkań z innymi ludźmi. W naszej codzienności nie zawsze jesteś świadom, że drugi człowiek najczęściej przekazuje Ci dary pochodzące od samego Boga. Właśnie pielgrzymka może Ci ukazać, że jesteśmy dla siebie nawzajem - człowiek dla człowieka - darem. I że Bóg przez Ciebie obdarza innych swoimi darami; a Ty również dary od Boga otrzymujesz poprzez innych.

To jest w duzym skrocie definicja pielgrz.Osobiscie nic do ludzi ktorzy biora w niej udzial nie mam,ale czy ta mlodziez,ktora idzie wie co to jest i po co idzie to juz glowy nie dam.W duzym stopniu nie maja pojecia tylko ida zeby isc,moze cos sie ukradnie,moze kogos sie przeleci.Tak rozmawiali pielgrzymi pod Jasna Gora.
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez Monika » 15 lis 2008, o 03:51

to fakt jedni idą się modlić a drudzy idą kraść..no ale wszędzie tak jest:)ja osobiście poszłam z pewną intencją ..i muszę powiedzieć że się spełniła:)
Reklama: firmy z branży: hobby i rozrywka dolnośląskie oraz hobby i rozrywka pomorskie w katalogach.
Monika
Pani Moderator ;)

Postprzez lucjuk » 15 lis 2008, o 16:37

Myśl o wybraniu się chodziła mi kilka razu po głowie, ale jakoś tak się składa, że w tym terminie mam przeważnie jakiś wyjazd, obóz te sprawy. Nie miałem nigdy opcji, żeby to pogodzić.
Wierzę, że to niesamowite przeżycie.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez LadyMakbet » 12 sty 2009, o 16:41

tak, to niesamowite przeżycie
warto się wybrać.
pielgrzymki do Częstochowy wychodzą od nas co roku
i zawsze biorą w nich udział Ci sami ludzie, bo
jest to coś tak wspaniałego, że chce się to powtórzyć :)
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez stalker » 12 sty 2009, o 16:56

LadyMakbet napisał(a):tak, to niesamowite przeżycie
warto się wybrać.

Dla mnie to zadna rewelacja,isc na nogach kilometry,brudny,spocony,chodzic po domach i pytac sie o nocleg.Moze dlatego ze jestem ateista.
Takie kilometry to ja wole po gorach smigac.
Jeden czlowiek-jedna legenda
stalker
Weteran

Postprzez kamil-INTER- » 13 sty 2009, o 02:01

Ja to bym chciał iść na piechote do Mekki
Obrazek
kamil-INTER-
vc Prezes

Postprzez LadyMakbet » 14 sty 2009, o 00:20

stalker napisał(a):
LadyMakbet napisał(a):tak, to niesamowite przeżycie
warto się wybrać.

Dla mnie to zadna rewelacja,isc na nogach kilometry,brudny,spocony,chodzic po domach i pytac sie o nocleg.Moze dlatego ze jestem ateista.
Takie kilometry to ja wole po gorach smigac.

no tak, skoro jesteś ateistą, to rozumiem. dla ludzi wierzących to jest duże przeżycie :)
http://www.goneta.net/sklep/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=73 zapraszam! :) to moje opowiadanie, może miałbyś ochotę przeczytać :))
LadyMakbet
Kapitan

Postprzez sadako » 20 sty 2009, o 21:36

to jest niesamowite przeżycie... a jeszcze inna zaleta, ile kalorii można spalić podczas takiej podróży:) a ilu wspaniałych ludzi można spotkać!
sadako
Admiral

Postprzez Marlena » 31 sty 2009, o 17:01

Moja siostra była na pielgrzymce,opowiadała że fajnie było mimo tego że codziennie musiała bąble przebijac na nogach..
Marlena
vc Prezes

Reklama

Następna strona

Powrót do Religia

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników