Siostra nie chce okularów

Interesuje Cię zachowanie człowieka, jego mowa ciała sposób bycia i czym to jest spowodowane? To dział dla Ciebie. Znajduje się tu również parapsychologia i grafologia oraz inne dziedziny związane z zachowaniem człowieka.

Postprzez Bonnie » 20 wrz 2011, o 18:44

Witam!

Zastanawiam się jak pomóc siostrze. Niedawno zaczął pogarszać się jej wzrok, a od miesiąca musi nosić okulary, z czym najwyraźniej nie może się pogodzić. Zwłaszcza teraz, kiedy zaczęła się szkoła, jest to problematyczne. Podejrzewam, że ona nie nosi tych okularów w szkole, tylko je chowa do plecaka. Zaczęłam się zastanawiać, czy ratunkiem w tej sprawie nie byłyby szkła kontaktowe. Właśnie znalazłam takie info: szkła kontaktowe dla dzieci. Co sądzicie o soczewkach dla 11-latki?

Pozdrawiam :)
Bonnie
Rekrut

Reklama

Re: Siostra nie chce okularów

Postprzez pasjonatka » 16 paź 2011, o 19:50

Ale ja nie wiem,czy takie szkła kontaktowe,są dobre dla dzieci.Może należy spytać lekarza,co on o tym sądzi?A siostrze powiedz, co może być jeśli nie będzie nosiła okularów.Przecież to dziecko,trzeba jej wytłumaczyć,że to konieczność,a nie wasze widzimisię.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez zielone jabÅ‚uszko » 17 paź 2011, o 18:04

Dla 11-latki? To zależy, czy jest na tyle odpowiedzialna i ich nie zgubi, albo nie zapomni zdjąć. A jeśli chowa do plecaka, to raczej nie jest.
zielone jabłuszko
Gosc

Postprzez pasjonatka » 21 paź 2011, o 16:38

Ja jednak uważam,że dla 11-latki szkła kontaktowe są niebezpieczne,chyba,że okulista nie będzie miał nic przeciwko temu i wyrazi na to zgodę.Ale w jej wieku lepsze są okulary.Trzeba dziecku pokazać ile dzieci nosi i jest dobrze,a to wszystko po to,żeby dobrze widziała,bo potem może być gorzej,tak jej to trzeba wytłumaczyć,przecież jest na tyle dużą dziewczynką,że powinna to zrozumieć,że to tylko dla jej dobra.Ja jeszcze poszłabym raz z nią do okulisty,może lekarz przekona ją,oni mają swoje na to sposoby,a przede wszystkim mają chyba jakiś autorytet u dzieci.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez pelnoletni » 18 lis 2011, o 13:39

Ja rówież uważam, że soczewki u 11latki to zdecydownie zły pomysł jakkolwiek dobre by one nie były.
pelnoletni
Gosc

Postprzez pasjonatka » 24 lis 2011, o 17:54

A do okularów musicie ją przekonać,przecież to nie 5-latka,chociaż już taka zrozumie co jest dla zdrowia ważne.Bo potem może być coraz gorzej i nawet już okulary mogą nie pomóc.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez Bonnie » 30 lis 2011, o 20:34

Bardzo Wam dziękuję :)
Udało się małą przekonać, że jak będzie trochę starsza, wtedy dostanie soczewki :)
Chociaż nie było łatwo...
Bonnie
Rekrut

Postprzez pasjonatka » 22 gru 2011, o 19:45

No i brawo ! Udało się.Perswazja dużo może.ZDROWYCH ŚWIĄT.
pasjonatka
vc Prezes

Reklama

Powrót do Psychologia

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]