Re: Sortowanie śmieci
przez maciek_f1 » 20 wrz 2009, o 12:41
Nie to nie o rospude tylko o te ostatnie powodzie w małopolsce co były z reszta przykład z mojego regionu miasto Gniew wszyscy chcą most przez wisłe ekomafia blokuje najbliższy taki jest w Tczewie dzieciaki żeby do szkół jeździć muszą 40 km dziennie w jedną stronę tam jeździć bo do bliższego Kwidzyna nie ma mostu a następny jest w Grudziądzu ponad sto km dalej a te ekomatoły zawsze się do czegoś doczepią. A jeżeli ta tarasa była najdogodniejsza, żeby ludzi nie trzeba było wysiedlać i wykupywać od nich gruntów no to tam według mnie powinna iść , ale nie ważniejsze jakieś pier###ne chwasty od zdrowia czy życia ludzi Chcialbyś/ chciała byś żeby droge szybkiego ruchu wybudowali pod twoim oknem albo kazali Ci sprzedać dobytek i się wyprowadzić bo terroryści zablokowali budowe która omija twoją miejscowośc też byś ich bronił/broniła ?
I nikt mnie nie przekona, że to człowiek wywołuje efekt cieplarniany w takim stopniu jak Ci ekoterrorysci mówią przecież to jest cykl ziemi kiedyś też już była epoka lodowcowa , a potem przyszło ocieplenie i teraz będzie tak samo
Kolega który studiował ochronę środowiska napisał tak(z innego forum nie ogólno tematycznego)
"Po pierwsze, klimat owszem się zmienia, wpływ człowieka na te zmiany też można uznać za fakt, ale jest to wpływ wyjątkowo znikomy i najczęściej w wymiarze lokalnym. Nie może być inaczej, skoro np. ilość dwutlenku węgla pochodzenia antropogenicznego emitowanego do atmosfery nie przekracza 2% rocznie. To już więcej tam trafia w wyniku zwyczajnych procesów fotosyntezy albo zjawisk wulkanicznych. Tak że ocieplenie klimatu jest najmniejszym problemem ludzkości, co najwyżej spadnie sprzedaż ciepłej odzieży. To raz. Co do dziury ozonowej, również nie wiadomo na ile jest to efekt naturalnych procesów, a na ile działalności człowieka. W końcu wulkany i inne takie wypuszczają do atmosfery rocznie o wiele więcej ton chloru (nawet ponad 30 mln) niż wszystkie wyrzucone na śmietnik lodówki, dezodoranty itp. razem wzięte. Zresztą dziura ozonowa jest zjawiskiem lokalnym i okresowym - nie jest tak, że ona cały czas utrzymuje się w takiej samej postaci. Wystarczy większa dawka trójatomowego tlenu z atmosfery, by załatać dziurę aż do następnego razu. To dwa. Co do zjawiska ginięcia gatunków - może i narusza to równowagę biosfery, ale nie od dziś wiadomo, że słabiej przystosowane organizmy wymierają i są zastępowane przez te, które przeszły selekcję doboru naturalnego. Natura już się postara, by wyrównać straty. Homo sapiens, też to kiedyś spotka, jeśli tylko pojawi się gatunek rozumniejszy, zdolny nas wyeliminować - tak samo jak my kiedyś odesłaliśmy w niebyt człowieka z Neanderthal."
Więc ekoterroryści nigdy mnie nie przekonają, że ich działania są słuszne jak ich widzę to nóż mi się w kieszeni otwiera to jest ogłupianie ludzi