Szpagat.

Jeśli lubisz kopać piłkę lub tylko pić piwko oglądając mecz ulubionej drużyny to dział dla Ciebie. Kibicujesz komuś? Podziel się relacją z ostatniego meczu. Nie tylko dla sportsmenów i sportsmenek.

Postprzez AKU » 28 lip 2009, o 21:46

Witam. Mam prośbę do Was drodzy forumowicze. Szukam dobrych ćwiczeń na rozciąganie nóg. Celem jest zrobienie szpagatu (tureckiego i gimnastycznego). Jeżeli będzie o możliwe dołączcie fotografie lub obrazki z opisem ćwiczenia. Z góry dziękuję. :)
AKU
Gosc

Reklama

Re: Szpagat.

Postprzez lucjuk » 29 lip 2009, o 02:12

"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez AKU » 29 lip 2009, o 23:06

Jak zawsze na tym forum dostałem fachową pomoc. Jestem pod wrażeniem użytkowników!!! :)
AKU
Gosc

Postprzez The River » 30 gru 2009, o 03:39

Bardzo dobry plan treningowy, polecam, jak widać opisywał go karateka a wiadomo że w tym sporcie rozciąganie to podstawa, więc gościu wie co mówi. Jeśli będziesz się trzymał tego co tam pisze a co ważne, będziesz to robił systematycznie osiągniesz swój cel. Co prawda aby dojście do takiego stopnia gibkości żeby być w stanie zrobić szpagat to jednak potrzeba czasu i dużo wytrwałości. Oczywiście jest to uwarunkowane wiekiem oraz tzw. "podatnością" człowieka na rozciąganie bo jedni są w stanie dojść do szpagatu w miesiąc, a innym zajmie to rok albo i więcej. Jest również naukowo udowodnione że płeć żeńska pod tym względem ma większą przewagę ;)
The River
Gosc

Reklama

Powrót do Sport

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]