sposoby na zdrowe włosy

To co kobietki lubią najbardziej?czyli plotki i ploteczki na tematy ściśle tajne przed facetami.

Postprzez pasjonatka » 22 gru 2011, o 19:43

No właśmnie sprawdzonym sposobem na łupież jest nasmarowanie skóry głowy oliwką dla dzieci,tak na pól godziny przed myciem głowy.Potem umyć kilka razy szamponem do włosów zniszczonych i łamiący się.Zabieg ten powtarzać raz w tygodniu przed każdym myciem głowy. 200% pomoże.ZDROWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.
pasjonatka
vc Prezes

Reklama

Re: sposoby na zdrowe włosy

Postprzez waszka » 31 gru 2011, o 14:34

pasjonatka skąd znasz ten sposób?
waszka
Gosc

Postprzez pasjonatka » 2 lut 2012, o 15:29

Mam znajomą,która tym właśnie sposobem zgubiła łupież,u swoich dzieci. Podobno należy też zmieniać szampony,nie wiem ile w tym jest prawdy. A propos szamponu, też jest przeciwłupieżowy,można kupić go oczywiście w aptekach.Nie piszę nazwy,bo to byłaby pewnie reklama. Wprawdzie tani nie jest,ale skuteczny.A jeśli chodzi w ogóle o zdrowe włosy,nie wolno narażać ich na działanie niskiej temperatury,w zimie należy nosić czapkę,po umyciu stosować odżywkę,włosy dokładnie suszyć,z mokrą nie wychodzić,przy suszeniu unikać wysokiej temperatury,oraz należy stosować kosmetyki regenerujące włosy i chroniące je przed zniszczeniami. Raczej unikać lakieru do włosów.Podcinać je systematrycznie. A w razie przetłuszczania często myć,nawet codziennie. Pozdrowionka.Pa. :) ;)
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez orzeszek » 9 lut 2012, o 16:15

myć co dwa dni, nie farbować nie rozjasniać, odzywiać, nakładać maseczki
orzeszek
Gosc

Postprzez pasjonatka » 28 lut 2012, o 15:33

Otóż to - nie farbować. Ale przecież każda kobnieta chce coś zmienić w swoim wyglądzie i są to przeważnie włosy. A ostatnio zaczęłam używać ekspresowe maseczki,które łączą odżywkę i maskę w jedną unikalną formułę,po których włosy są gładkie i miękkie.Mnie się zawsze marzyło mieć takie włosy jak miała Violetta Villas.Ktoś mi nawet doradził maseczki z aptecznej nafty i żółtka,ale straciłam cierpliwość z takim babraniem się.Pozdrawiam. :grin: :D
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez leaf_woman » 10 mar 2012, o 19:22

Wiele teraz dziewczyn pisze by smarować oliwkami skórę głowy i same włosy. Szampony zmieniam i zauważyłam, że czasem lepiej zainwestować w lepszy albo profesjonalny produkt fryzjerski albo apteczny. Niedługo kończę swój do włosów farbowanych z joanny i będę sprawdzać elestabion. Liczę na poprawę. Maseczka z nafty sprawdzona wielokrotnie ale przyznam się, nie zawsze jest na to czas. A gotowe maseczki jakie stosujesz?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
leaf_woman
vc Prezes

Postprzez Ekspert Ha-Pantoten » 14 mar 2012, o 18:55

Dbając o włosy nie wolno zapomnieć, że ich piękno jest możliwe tylko wtedy kiedy będą zdrowe. A tego nie zapewnią jedynie kosmetyki. Oprócz pielęgnacji z zewnątrz warto wesprzeć je od podstawy. Zwłaszcza suplementami nastawionymi stricte na odbudowe i wzmocnienie włosów. Oczywiście preparat preparatowi nie równy, dla tego warto zwrócić uwagę na skład.
Ekspert Ha-Pantoten
Gosc

Postprzez pasjonatka » 18 kwi 2012, o 13:47

leaw - ja także niestety farbuję włosy,też Joanną i wydaje mi się,że mam ich coraz mniej. Każda farba niszczy włosy,jak wiemy, ale dla urody nieraz poświęcamy się,nawet gdybyśmy miały stracić wszystkie włosy. Co ja piszę, nie daj Boże,aby tak się stało, chociaż są peruki, hi hi hi. Wcale to nie jest śmieszne,ale i tak może być. ;) Pozdrawiam. :cry:
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez marekJ » 8 maja 2012, o 15:08

Używam jedwabiu do włosów i bardzo sobie chwalę - wygładza włosy, do tego sa bardziej lśniące. Zbyt wielu kosmetyków nie używam - szampon, odżywka, jedwab. Ale jeśli potrzebujesz więcej, możesz zerknąć na kosmetyki do pielęgnacji włosów i poczytać co robią i do czego są.
CZeść! :)
marekJ
Gosc

Postprzez burman69 » 13 maja 2012, o 02:58

a może zagęszczanie włosów> spróbuj, bo warto! ja mam zagęszczone i wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wcześniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
zajrzyj na internet Beauty for You, tam majÄ… wszystko opisane
jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość
burman69@wp.pl
burman69
Gosc

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Świat Kobiet

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]