Studia z wykładowym angielskim

Problem z pracą domową? Niedługo test, a ty nic nie umiesz? Napisz! Pomożemy!

Postprzez gaga23 » 6 wrz 2009, o 18:31

To już praktycznie ostatni dzwonek żeby szukać kierunku studiów dla siebie (splot różnych przypadków sprawił, ze dopiero teraz rozglądam się za uczelnią) Ostatnio dużo zastanawiam się nad studiami hotelarstwa, nawet zaciekawiła mnie oferta jednej szkoły z Poznania http://www.pwsbijo.pl/zarzadzanie-w-hotelarstwie-hotel-management.html - żeby było wiadomo o co chodzi, a że planuje studiować stacjonarnie to językiem wykładowym będzie angielski.

I tu pojawiają się moje wątpliwości, bo zastanawiam się jak wyglądają takie wykłady po angielsku, ciekawe jak też jest z ćwiczeniami. Z drugiej strony chyba na hotelarstwie wykładowy angielski to bardzo dobra myśl, ponieważ język jest podstawą w takiej pracy.

Czy ktoś z Was miał okazję studiować po angielsku, lub mieć jakieś wykłady w języku obcym? JAk to jest, czy uczelnie przygotowują jakoś studentów do takich zajęć? (oczywiście nie jestem matołkiem z anglika, żeby nie było :P )
gaga23
Gosc

Reklama

Re: Studia z wykładowym angielskim

Postprzez dorota_czarna » 22 cze 2010, o 21:57

ja również zastanawiam się nad studiami po angielsku mam zamiar iść na zarządzanie ze specjalizacją global management w ZPSB
dorota_czarna
Prezes

Re: Studia z wykładowym angielskim

Postprzez Christopher1235 » 13 gru 2011, o 03:40

Szkoły publiczne to już przeszłość. Obecnie większość ludzi, którzy chcą studiować, łączy naukę z pracą. Oferta szkół wyższych skierowana jest zazwyczaj do ludzi młodych, z ogromnymi perspektywami i szansami. Co jednak z tymi, którzy pracę zawodową rozpoczęli wcześniej, chcą nadal się rozwijać, mają pieniądze, czas i mieszkają w Warszawie? Polecamy im szczególnie Wyższą Szkołę Mazowiecką, usytuowaną w samym centrum stolicy, oferującą m.in. Fizjoterapię, doskonałą kadrę, a przede wszystkim umożliwiający ludziom pracującym swobodne studiowanie. Do tego świetne programy studenckie – obniżanie czesnego, stypendia, własny notebook. Sprawdźcie sami na www.wsmw.edu.pl
Christopher1235
Gosc

Reklama

Powrót do Szkoła, nauka, edukacja

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]