Suplementy

Kiedy dopadnie Cię ból głowy a Goździkowa nie pomoże to dział dla Ciebie. Na pewno znajdziesz złoty środek dla siebie?nie tylko na ból głowy.

Postprzez MalaMi88 » 14 paź 2011, o 18:08

Szukałam na forum tematu o suplementach. Zastanawiam się czy przyjmujecie suplementy? Nie tylko myślę tu o suplementach na odchudzanie. A z tego co wiem i widzę po sobie branie suplementów jest teraz w modzie. Wybór jest duży,skład coraz częściej jest oparty na naturalnych składnikach, można brać i tabletki i rozpuszczać proszek w wodzie. Wiem jedno, każdy stara się dbać o siebie coraz więcej.
Zastanawiam siÄ™ czy bierzecie jakieÅ› suplementy i z jakiego powodu?

Ja łykam skrzyp na paznokcie, bo po zdjęciu sztucznych strasznie są kruche. Biorę również Breastfast na ujędrnienie i polepszenie wyglądu moich piersi. I jak przychodzi jesień to wit.C

A Wy??
MalaMi88
Gosc

Reklama

Re: Suplementy

Postprzez pasjonatka » 16 paź 2011, o 19:14

A ja z kolei słyszałam,że zażywanie suplementów należy skonsultować z lekarzem.Prawie w każdych są takie same,albo prawie takie same witaminy i minerały,a nadmiar ich również szkodzi,podobnie jak ich brak.Pozdrawiam.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez MalaMi88 » 19 paź 2011, o 18:37

MalaMi88 napisał(a):Ja łykam skrzyp na paznokcie, bo po zdjęciu sztucznych strasznie są kruche. Biorę również Breastfast na ujędrnienie i polepszenie wyglądu moich piersi. I jak przychodzi jesień to wit.C

Pasjonatka jak widzisz suplementy jakie biorę są inne. I skład mają całkiem inny. Jedyne co może się w tym wypadku powielać to wit.C. I nie są to ogromne ilości więc śpię spokojnie. Wiem że opinie na temat suplementów są podzielone i każdy ma do tego prawo. Dlatego założyłam wątek na forum gdzie pytam co myślicie na temat suplementów. Jeśli ktoś ma oczywiście wątpliwości do poszczególnych suplementów to zawsze może poczytać ulotkę i skonsultować się z lekarzem :)
MalaMi88
Gosc

Postprzez Blu_bell » 23 paź 2011, o 21:38

ja mam wrazenie ze lykam tych suplementow za duzo... ale lykam....
na oczy, paznokcie, oleje omega, czasem magnez, ananasa ..........
belisa... dramat ile my tego zremy heheh
Blu_bell
Rekrut

Postprzez pasjonatka » 24 paź 2011, o 15:22

Niestety to co słyszałam,o suplementach,to prawda,ale....no właśnie ja też połykam na wzmocnienie włosów,na oczy, profilaktycznie przeciw przeziębieniom,oraz różne inne które zalecił mi lekarz.Widocznie żołądek mam strusia,bo dziękować Bogu jak do tej pory to nic mi się z nim nie dzieje,z tym,że to właśnie lekarz powiedział,że nie wolno zażywać czegoś na własną rękę,a przynajmniej powiadomić o tym swojego lekarza.Ale dopóki wszystko jest okey,to kto by się tym przejmował.Pozdrawiam serdecznie i trzymajcie się.Do usłyszenia.
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez MalaMi88 » 27 paź 2011, o 17:14

Wiadomo że czasem wydaje nam się że łykamy za dużo witamin i różnych suplementów. Teraz składy suplementów są tak opracowane żeby nic nam nie szkodziło
Heh.. ja po poście Blu_bell myślę że biorąc skrzyp, wit.C i Breastfast nie przesadzam :) Może i mamy żołądki strusia, ale jakbyśmy nie dbały o swój organizm teraz to pewnie musiałybyśmy go leczyć..
MalaMi88
Gosc

Postprzez stopklatka » 30 paź 2011, o 17:01

Nadmiar wit. C jest wydalany z moczem, więc spokojnie można łykać :) ja łykałam revalid na wzmocnienie paznokci przez 3 miesiące, bo tak zalecali. Teraz są ok. Ogólnie chyba tak jest dobrany skład, żeby jednak nie przedawkować.
stopklatka
Gosc

Postprzez pasjonatka » 9 lis 2011, o 16:04

Ale teraz jest przeważnie prawie taki sam skład witamin i minerałów w każdym leku,że lepie jednak jest skonsultować z lekarzem,jeśli chcemy brać jeszcze coś innego niż on nam przepisze.Tak jest dla nas bezpieczniej. :grin: :D
pasjonatka
vc Prezes

Postprzez kaaphilus » 21 lis 2011, o 19:35

Heh.. ja po poście Blu_bell myślę że biorąc skrzyp, wit.C i Breastfast nie przesadzam Może i mamy żołądki strusia, ale jakbyśmy nie dbały o swój organizm teraz to pewnie musiałybyśmy go leczyć...

no zdecydowanie nie przesadzasz, trzy suplementy i to na różne części ciała, że tak powiem, to jeszcze ujdzie, ale mam koleżankę, która łyka tabletki wręcz na wszystko - zastanawiam się po co - bo przecież jeden czy dwa dobre suplementy zupełnie wystarczą, żeby czuć się dobrze
kaaphilus
Gosc

Postprzez pasjonatka » 24 lis 2011, o 17:43

No tak,to ja bym to Twojej koleżanki łykanie nazwała raczej lekomanią? hi hi hi,chociaż do śmiechu raczej nie jest.Musisz jej przetłumaczyć i nastraszyć,jak inaczej nie zrozumie.Chociaż nie jest dzieckiem i wie,czy robi dobrze,czy źle,Pozdrawiam. ;)
pasjonatka
vc Prezes

Reklama

Następna strona

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]